ورزش دارت از زمان پیدایش تا کسب مقام دوم دنیا
کامبیز ایوبزاده رئیس انجمن دارت ایران به توضیح درباره این رشته و برنامههای انجمن برای آیندهاش پرداخت.
به گزارش ایلنا، در اولین بخش برنامه ۱۴ مرداد «شب نشینی» کامبیز ایوبزاده به عنوان مهمان اول برنامه معرفی شد. ایوبزاده درباره پیشینه دارت در جهان گفت: در جنگ جهانی دوم سربازان کشور آمریکا تیر و کمان کار می کردند بعد از آن هم چون به این کار علاقه مند بودند تیر ها را کوچک کردند اول به مشک و پوست درخت می زدند و بعد آن را به عنوان سرگرمی امتیاز بندی کردند. در سال ۱۹۲۴ انجمنی برای این ورزش شکل گرفت و در سال ۱۹۵۰ جهانی شد. در سال ۱۹۷۶ نیز فدراسیون جهانی دارت تشکیل شد و از سال ۸۳ کشور ما عضو این فدراسیون شد. اوایل این رشته زیر مجموعه فدراسیون تیر و کمان بود و بعد به زیر مجموعه ورزشهای همگانی رفت و حالا زیر مجموعه انجمنهای ورزشی است.
وی بیان کرد: امتیازدهی دارت را از صداوسیما طلبکاریم چون بعضی مواقع در برخی برنامهها خودشان امتیازبندی میکنند درصورتی که با اصل امتیازبندی تفاوت دارد.
رئیس انجمن دارت ایران درباره امتیازبندی دارت تصریح کرد: مربع های حاشیه دارت تک امتیاز هستند یعنی امتیازی که کنار آنها نوشته است خودشان محاسبه می شوند. رینگ اول دوبرابر از عدد نوشته شده امتیاز محاسبه میشود.
ایوبزاده ادامه داد: بیشترین امتیاز در رینگ سوم است که امتیازهای نوشته شده سه برابر محاسبه می شوند. برخلاف تصور عام هدف از دارت نفطه قرمز وسط تخته نیست؛ در برخی مسابقات باید ۵۱۰ امتیاز به صفر برسد و آخرین تیر به مرکز بخورد.
وی اظهار داشت: محاسبات چهار عمل اصلی داریم و از امتیاز ۲۳۰ به پایین پایه فینیش داریم که بسیار برای فعالیت مغزی مفید است.
رییس انجمن دارت ایران خاطر نشان کرد: در یک راند سه تا دارت بیشتر نمی توانید پرتاب کنید و بازی ۵۱۰ که تمام می شود به آن یک لگ می گویند.
ایوبزاده گفت: چهار حالت ایستادن داریم که بهترین آن دست موافق پای موافق با حالت دست چهل و پنج درجه، فاصله دو متر و ۳۷ ارتفاع ۱۷۳ سانتی متر از کف زمین است.
وی تصریح کرد: شکل دایره تمرکز ناخودآگاه تمرکز را بالا می برد. باعث دور کردن انرژیهای منفی و باعث ایجاد آرامش می شود اما چون ما بازی را بلد نیستیم آن را جدی میگیریم و به ضد آرامش تبدیلش می کنیم.
رئیس انجمن دارت ایران افزود: پس از شیوع کرونا اولین رشته ورزشی بودیم که سریعا برنامه های آنلاینی مثل آموزش و مسابقه را آغاز کردیم؛ با ماندگار شدن کرونا برنامه ها را اصولی تر کردیم، کمیته مجازی تشکیل دادیم و فعالیتهای خوبی انجام شد.
ایوبزاده عنوان کرد: در سال ۹۹ انجمن دارت ایران سی و چهار دوره مسابقه به صورت حرفه ای برگزار کرد. در مسابقات سال ۹۷ تیم نوجوانان ما دوم جهان شد.
وی ادامه داد: آنقدر به تخته دارت عادت کرده ایم که اگر جلویمان هم نباشد آن را تصور میکنیم. حتی چهره افراد را هم می توانم شبیه دارت ببینم.