خبرگزاری کار ایران

اولیایی: دولت نباید مجری برنامه های ورزش باشد/ تا قیامت نمی ‌توان راه را اشتباه رفت

 اولیایی: دولت نباید مجری برنامه های ورزش باشد/ تا قیامت نمی ‌توان راه را اشتباه رفت
کد خبر : ۱۱۰۴۲۲۳

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلل گفت:: مشکل دولت ما این در جایی که باید ورود کند مثل ورزش همگانی این کار را انجام نمی‌دهد اما وارد ورزش همگانی می‌شود.

به گزلرش ایلنا،کاظم اولیایی درباره اظهار نظر مهدی علی‌نژاد، معاون توسعه ورزش و قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش مبنی بر اینکه  در اساسنامه جدید فدراسیون‌ها اثری از دخالت دولت نیست، اظهار داشت: این خودش یک اعتراف است. باید خاطره‌ای تعریف کنم. پس از انتخاب سعیدلو به عنوان رئیس سازمان تربیت بدنی برای تبریک خدمتش رفتیم. همزان تیم ملی کشتی هم موفقیتی به دست آورده بود که به وی گفتیم دو تبریک می‌گوییم. سعیدلو گفت تبریک دوم برای چیست. به وی جواب دادیم این تبریک برای قهرمانی کشتی در جهان است که پاسخ داد من در این موضوع کاری نکردم. من هم آنجا گفتم به همین دلیل که کاری نکردی، این تیم موفق شد.

وی افزود: در تمام طول دوره این دولت و در این پنج تا ده سال توصیه و خواهش ما این بود که اجازه بدهند، نیروهای تخصصی کار خود را انجام بدهند. انتخابات را خودشان برگزار کرده و روی پای خودشان بایستند. دولت فدراسیون‌ها را تبدیل به اداره کل وزارت خانه نکرده و برای روسای آنها حقوق تعیین نکند. وزارت ورزش هم کارمندان خود را در فدراسیون نگذارد زیرا دنیا این شرایط را نمی‌پذیرد.

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال تصریح کرد: اعتراف علی‌نژاد را قبول داریم وآن را به فال نیک می‌گیریم اما امیدواریم این موضوع در چارچوب قوانین و مقررات تثبیت شده اتفاق بیفتد نه اینکه نظر شخصی خودش باشد. دعوای بین کمیته المپیک و فدراسیون‌های بین‌المللی حل شده اما هنوز دنبال آماتور و حرفه‌ای هستیم. متاسفانه 30 سال است نسبت به نگارش لوایح عقب هستیم.

اولیایی افزود:  این لایحه بین سال 57 تا 98 نوشته شده و 98 به دولت رفته است. اکنون هم ابلاغ شده است. آینده‌نگری و آینده پذیری ما صفر است و همه چیز به گذشته وصل است. نمی‌خواهیم پیشرفت آینده را ببینیم. روز به روز سیستم‌های مجازی و اختراعات در دنیا راه‌های جدیدی برای پیشرفت نشان می‌دهد اما همیشه به عقب نگاه می‌کنیم و دنبال این هستیم که در گذشته چه اتفاقی افتاده است. 

وی درباره اینکه آیا دخالت نکردن دولت در فدراسیون‌ها شدنی است، گفت: باید 4-3 سال کارمان مداوم باشد و تمرین کنیم. در همه جای دنیا ورزش های تخصصی را متخصصان آن ورزش اداره می‌کنند. در دنیای امروز حدود 50 فدراسیون و رشته ورزشی وجود دارد و وزارت خانه نمی تواند بیش از 50 رشته تخصصی را اداره کند اما اگر متخصصان آن رشته دور هم جمع شوند، بهتر است. 

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال درباره اینکه آیا بستر برای اداره فدراسیون ها توسط خودشان وجود دارد، گفت: این سوال دو پاسخ دارد. اگر تاکنون این کار را نکرده‌ایم آیا باید باز هم راه را اشتباه برویم؟ مبحث دوم این است که دنیا امروز یک الگو دارد. هیچ کشوری نیست که به ورزش قهرمانی و تیم‌های ملی بی‌توجه باشد و کمک نکند.

اولیایی گفت: کمک‌های دولت و وزارت ورزش برای زیرساخت ها، فدراسیون‌ها و تیم‌های ملی لازم است اما مشکل دولت ما این است آنجایی که باید وارد ورزش همگانی نمی‌شود اما وارد ورزش حرفه‌ای و پرتماشاگر فوتبال می‌شود. دولت‌ها در تمام کشورهای توسعه یافته ناظر، برنامه ریز و لجستیک هستند اما دولت ما اگر می‌خواهد بر برنامه‌ها نظارت کند، نباید خودش مجری باشد. 

وی درباره اینکه آیا جامعه ورزش بحث 4-3 سال آزمون و خطا را می‌پذیرد، توضیح داد: چاره‌ای نداریم زیرا این مسیر را نرفته‌ایم و در را بسته‌ایم. تا قیامت که نمی‌توانیم راه را اشتباه برویم. خود آقایان می‌گویند دیگر در فدراسیون ها دخالت نمی کنیم اما بحث مقداری از دخالت جدی‌تر شده است. اکنون باید ساختار فدراسیون‌ها را بررسی کرده و ببینیم ساختار آنها از چه افرادی تشکیل شده است. کدام یک از آنها خانه دوم بازنشستگان در وزارت ورزش است و این افراد می‌خواهند در فدراسیون حقوق دوم بگیرند و کدام یک از نخبگان آن رشته تشکیل شده است.

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال تصریح کرد: این مسائل قابل بررسی است اما جدا کردن‌مان از پستان گاو شیرده اجتناب ناپذیر است. زمانی نفت خود را زیاد می‌فروختیم و دولت سالاری بود اما در قرن بیست و یکم دولت‌سالاری نیست. دولت این توان را ندارد همه چیز را خودش هزینه کند و هزینه‌ها را هدر بدهد. بهتر است آقا و سبک در بالا بنشیند، برنامه بدهد و نظارت و ارزشیابی کند. مقداری هم کار لجستیکی انجام بدهد ولی باید اجازه اجرا را به ما ملت بدهد. آیا در زمان جنگ که یک متر از خاک خود را به دشمن ندادیم، دولت به تنهایی این کار را انجام داد  یا دولت و حاکمیت دست خود را به سمت مردم دراز کردند؟

اولیایی  افزود: نیروها بسیج شدند و مردم با مال و جان شان، ما را در جنگ به موفقیت رساندند. باید به ملت توجه کرده و به آن اهمیت بدهیم. فکر نکنیم وقتی در صندلی دولتی قرار گرفتیم این حکم و صندلی می‌تواند ورزش را موفق کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز