خبرگزاری کار ایران

سهمیه «شنا» ایران در المپیک چگونه به دست آمد/صید بزرگ از دل کرونا

سهمیه «شنا» ایران در المپیک چگونه به دست آمد/صید بزرگ از دل کرونا
کد خبر : ۱۰۹۵۴۸۱

شنا ایران در شرایط سخت و نابرابر کار بزرگی انجام داد و پس از ۱۴ سال سهمیه مستقیم حضور در المپیک را در دوران کرونا به دست آورد.

به گزارش ایلنا و به نقل از فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو و به نقل از خبرنگار مهر، نخستین سهمیه مستقیم المپیک (حد نصاب ورودی B) در رشته شنا بعد از ۱۴ سال روز جمعه توسط مهرشاد افقری به دست آمد. پیش از این تنها یک بار در المپیک ۲۰۰۸ پکن، شنای ایران موفق به کسب سهمیه مستقیم شده بود. بر اساس قوانین فدراسیون جهانی شنا، بهترین‌هایی که حد نصاب ورودی B المپیک را کسب کردند در دسته بندی بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو قرار می‌گیرند.

شنا ایران در حالی این موفقیت بزرگ را کسب کرد که شرایط سخت و نابرابری در دوران کرونا پشت سر گذاشت. ابتدای سال ۹۸ در آستانه مسابقات انتخابی المپیک شوک بزرگی به شناگران وارد شد و آن تعطیلی استخر آزادی تنها استخر استاندار کشور برای واگذاری به بخش خصوصی بود. خبر عجیبی که واکنش رسانه‌ها را به دنبال داشت و در نهایت مسئولان مجبور به عقب نشینی شدند. سپس در اواخر سال ۹۸ ویروس کرونا در ایران و جهان شیوع یافت تا بدشانسی بیخال شنا نشود. کرونا باعث تعطیلی استخرها شد و ملی پوشان نیز چهار ماه در تعطیلی دوباره قرار گرفتند.

استخر و آب نیازهای اولیه شناگران به شمار می‌رود و تعطیلی مدوام استخرها بنا بر دلایل ذکر شده ملی پوشان و استعدادها را از اهدافشان دور کرد. اما این موانع باعث نشد تا شناگران ایران و فدراسیون شنا نا امید شوند. تیم ملی شنا در مسابقات کسب سهمیه صربستان شرکت کرد و رکوردهای ملی جابجا شد. تیم شنا پایگاه قهرمانی اصفهان نیز در حالی که در زمان تعیین شده موفق به دستیابی به حد نصاب کمیته فنی نشده بود با حمایت یک باشگاه خصوصی تمریناتش را پیگیری کرد تا با حمایت محسن رضوانی، رئیس فدراسیون شنا راهی مسابقات انتخابی المپیک شوند.

در نهایت افتخار بزرگی برای خانواده بزرگ شنا رخ داد و نخستین سهمیه مستقیم المپیک پس از ۱۴ سال و برای دومین بار به دست آمد. شنا ایران استعدادهای خوبی دارد که با مدیریت رئیس فدراسیون امروز به نتیجه رسید. نیاز امروز شنا ایران امکانات و سخت افزار است که باید از سوی مسئولان بالادست فراهم شود تا شنا بتواند از استعدادها و سرمایه‌های انسانی‌اش به خوبی بهره گیرد.

اگر حمایت باشگاه خصوصی و رئیس فدراسیون صورت نمی‌گرفت شنا این افتخار بزرگ را به دست نمی‌آورد. با توجه به اینکه این سهمیه در شرایط بسیار سختی برای جامعه شنا به دست آمده است امید می‌رود وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نگاه ویژه‌تری به شنا داشته باشند در آینده شاهد سهمیه‌های بیش‌تری باشیم

گامر دیلانچیان مربی اعزامی تیم شنا اصفهان به مسابقات کسب سهمیه المپیک در گفت و گو با خبرنگار مهر، درباره شرایط شناگر اصفهان گفت: نتوانستیم حدنصاب کمیته فنی شنا که در سال ۹۷ تعیین شده بود را کسب کنیم چرا که شناگران مان قرار بود اواخر سال ۹۸ قرار بود شناگران مان به حدنصاب برسند و سپس در سال ۹۹ که اولین اعزام برای کسب سهمیه المپیک در مسابقات شرکت کنند اما با شیوع ویروس کرونا نتوانستیم به پیک شناگران دست یابیم.

وی ادامه داد: در نتیجه شناگران مان به حدنصاب نرسیدند. مسابقه‌ای نیز برگزار نشد ریسک بزرگی کردیم و تیم را برای آخرین شانس کسب ورودی المپیک بستیم، در آن زمان استخرها بدترین حالت را داشتند و تعطیل بودند. اردوی تیم ملی نیز از اواخر خرداد ماه پس از ۴ ماه تعطیلی بازگشایی شد و از آنجایی که اردوها بدون خوابگاه بود نتوانستیم در آن شرکت کنیم. نهایتاً با استخرهای سرباز غیراستاندارد اصفهان در تابستان کارمان را شروع کردیم.

مربی تیم شنای اصفهان اعزامی به مسابقات کسب ورودی B المپیک ادامه داد: سال گذشته با توجه به استخرهای غیراستاندارد امیدمان برای کسب سهمیه بسیار کم بود تا دی ماه که باشگاه اریس برای کمک به ورزش شنا که در حال نابودی بود گامی در میدان گذاشت و به کمک معاونت تربیت بدنی آموزش و پرورش استخر مروارید در اختیار این باشگاه برای تمرینات شناگران قرار گرفت. طبیعتاً قهرمانان نیز اجازه استفاده از آن را داشتند و بالاخره ما توانستیم از دی ماه در استخر استاندارد ۵۰ متر تمرینات مان را پیگیری کنیم.

وی افزود: با توجه به شرایط پیشرفت شناگران که در سال جدید کسب کردند از کمیته فنی درخواست کردیم تا آنها نیز همراه تیم اعزام شوند اما متأسفانه به این دلیل که در چارچوب و طبق قوانین نبود با آن مخالفت شد.

به همین دلیل جابرزاده مدیریت باشگاه اریس درخواست داد که با توجه به اینکه در سال ۹۷ قهرمان شدند و یک سهمیه حضور بین المللی دارند برای جلوگیری از فرصت سوزی تیم بتواند برای کسب سهمیه اعزام شود. محسن رضوانی رئیس فدراسیون شنا نیز این درخواست را پذیرفت.

دیلانچیان ادامه داد: ابتدا قرار بود در مسابقات ترکیه شرکت کنیم اما به دلیل کرونا این مسابقات به صورت ملی برگزار شد و اجازه حضور خارجیان را ندادند. دقیقه ۹۰ موفق شدیم مسابقات بلغارستان را پیدا کنیم که با همکاری وزارت امور خارجه و سفارت ایران در بلغارستان و سایر دوستان ظهر روز دوشنبه ویزا را دریافت کردیم. از اداره کل اصفهان، هیأت اصفهان و تمامی کسانی که در این مسیر به ما کمک کردند تا اعزام شویم تشکر می‌کنم. همچنین از مدیریت باشگاه اریس که هم روحی و هم مالی تیم را حمایت کردند.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا تصمیم کمیته فنی اشتباه بود که شناگران اصفهان در اردوهای ملی قرار نگرفتند، گفت: خیر به هر حال کمیته فنی پارامتر مشخصی لحاظ کرد که باید همه از آن تبعیت می‌کردند.

اگر کمیته فنی درخواست ما را می‌پذیرفت شاید مورد اعتراض سایر نفرات قرار می‌گرفتند و آنها نیز مدعی می‌شدند که آنها هم می‌توانند کسب سهمیه کنند ولی شاید می‌شد به عنوان پایگاه ملی اعتماد بیشتری به ما می‌شد. شاید در حقیقت تنها جایی که بسیار قانونمند عمل کردند همین جا بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز