ورود عزیزی خادم به صد و یازدهمین روز فعالیت با انبوهی از تخلفات/اتفاقات نگران کننده در سکوت هیات رئیسه،مجمع و نهادهای نظارتی!
با نزدیک شدن به پنجمین ماه فعالیت عزیزی خادم در فدراسیون فوتبال،تعداد تخلفات او بیشتر و بیشتر می شود.
به گزارش ایلنا، شهاب عزیزی خادم که با شعار پای به انتخابات فدراسیون فوتبال گذاشت، قانونمندی، شفافیت و خرد جمعی
در حالی امروز به صد و یازدهمین روز فعالیت خود رسید که متاسفانه در این مدت مرتکب تخلفات متعدد اساسنامه ای شده است که می تواند موجبات بروز مشکل را برای کلیت فوتبال ایران فراهم کند.
اتفاقات تاسف آور رخ داده در همین مدت نشان می دهد برخلاف آنچه مجمموعه پرحاشیه فدراسیون قصد دارد در افکار عمومی به تصویر بکشد،اتفاقات تلخی در زیرمجموعه در حال رخ دادن است که از نگاه اعضای مجمع و رسانه ها به دور مانده است.
صرف نظر از گاف های فدراسیون عزیزی خادم در حوزه های مختلف،اینکه وی در تضاد با اساسنامه فدراسیون وضعیت سرپرست ها را نتوانسته ساماندهی کند جای تاسف عمیق دارد و احتمالا او نمی داند این دوره سه ماهه اساسا قابل تمدید نبوده و در واقع حضور سرپرست ها با پایان مدت 90 روز فعالیت آنها غیرقانونی و تخلف محرز است.
از سوی دیگر اینکه چرا هیات رئیسه فدراسیون هم به عنوان نهاد ناظر مجمع در این باره سکوت اختیار کرده جای تامل دارد.
شاید اعضای هیات رئیسه فدراسیون متوجه بار حقوقی تصمیمات خود نیستند اما بد نیست آنها بدانند که انحراف از اساسنامه می تواند چه تبعاتی را به همراه داشته باشد و در این صورت جایی برای پشیمانی نخواهد بود.
تخلف شهابالدین عزیزی خادم در انتصاب حیدر بهاروند به عنوان سرپرست نایب رئیسی دوم فدراسیون فوتبال و رئیس سازمان لیگ طبق بند ٧ ماده ٣٣ اساسنامه فدراسیون فوتبال بود که در این بخش آمده است: «در صورتی که یکی از پستها یا تا 50 درصد پستهای هیئت رئیسه بلاتصدی شود، هیئت رئیسه، شخص/ اشخاص دیگری را برای تصدی پست مذکور تا هنگام برگزاری مجمع عمومی بعدی، جایگزین مینماید تا در مجمع عمومی بعدی شخص/ اشخاصی به عنوان جایگزین برای مدت باقی مانده، انتخاب شوند.»
با وجود اشاره به این تخلف اساسنامهای که میبایست هیئت رئیسه اقدام به انتخاب اشخاص در پستهای بلاتصدی کند نه شخص رئیس، اما تخلف مشابه باز هم تکرار شد؛ با انتخاب حمیدرضا مهرعلی به عنوان سرپرست نایب رئیسی اول که اتفاقاً این شخص هم نتوانسته بود آرای مجمع را برای حضور در هیئت رئیسه کسب کند و بسیاری این اقدام عزیزی خادم را دهن کجی به مجمع تلقی کردند. اقدامی که نه از سوی سایت فدراسیون فوتبال اطلاع رسانی شد و نه هنوز نام مهرعلی در میان اعضای هیئت رئیسه در سایت فدراسیون فوتبال دیده میشود، در حالی که در تمام اتفاقات، جریانات و جلسات در کنار رئیس فدراسیون دیده میشود.
در بند 4 ماده 26 اساسنامه فدراسیون فوتبال آمده است: «بعد از انتخابات رئیس، مجمع عمومی باید در مورد نامزدهای معرفی شده توسط رئیس برای پستهای نایب رئیس اول، دوم و سوم رأیگیری کند. برای انتخاب نواب رئیس، کسب اکثریت (بیش از 50 درصد) آرأی معتبر ماخوذه مورد نیاز است. اگر مجمع عمومی یک یا چند نفر از این نامزدها را با اکثریت (بیش از 50 درصد) انتخاب نکند، رئیس باید نامزد/ نامزدهای دیگر را حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ خاتمه مجمع عمومی جهت انتخاب به مجمع عمومی معرفی نماید. متعاقبا هیئت رئیسه باید یک مجمع عمومی انتخاباتی فوقالعاده برگزار نماید.»
یعنی رئیس فدراسیون فوتبال نهایتاً تا 10 خرداد ماه 1400 -سه ماه پس از برگزاری انتخابات 10 اسفند ماه 1399- فرصت دارد نواب رئیس پیشنهادی اول و دوم خود را به مجمع معرفی کند. تاکنون اقدامی در این خصوص صورت نگرفته یا اگر اقدامی انجام شده، درباره آن اطلاع رسانی نشده است. طبق آخرین اطلاع رسانی سایت فدراسیون فوتبال، جلسه هیئت رئیسه که هفته گذشته برگزار شده بود، بیش از 30 مصوبه داشت که فقط 11 مصوبه اطلاع رسانی رسمی و عمومی شد. پس میتوان نتیجه گیری کرد که یا درباره برگزاری انتخابات برای انتخاب نایب رئیس اول و دوم تصمیم گیری نشده است..
با هم در ادامه به بررسی برخی از این تخلفات می پردازیم:
1_پایان موعد سرپرستی حیدر بهاروند
حیدر بهاروند که روز 10 اسفند 99 به عنوان سرپرست سازمان لیگ منصوب شد،اینک با گذشت مدت سه ماه فعالیت خود حضوری قانونی در این سمت ندارد.
2_پایان موعد سرپرستی قنبرزاده
منصور قنبرزاده که روز 18 اسفند 99 به عنوان سرپرست دبیرکلی منصوب شد،اینک با گذشت سه ماه از فعالیت خود حضوری قانونی در این سمت ندارد.
3_پایان موعد سرپرستی حمیدرضا مهرعلی
حمیدرضا مهرعلی که روز 27 اسفند 99 به عنوان سرپرست نایب رئیسی اول فدراسیون منصوب شد،اینک با گذشت سه ماه از فعالیت خود حضوری قانونی در این سمت ندارد.
4_استعفا سرپرست کمیته داوران
خداداد افشاریان،رئیس هیات فوتبال کهگیلویه و بویر احمد که به عنوان سرپرست کمیته داوران فدراسیون فوتبال انتخاب شده، نمی تواند به صورت همزمان دو سمت اجرایی در ساختار فدراسیون فوتبال داشته باشد و طبق قانون باید از یکی از سمت های خود استعفا دهد؛ استعفایی که به نظر نمی رسد افشاریان راضی به آن باشد و با وجود تذکرات و یادآوری های مختلف از رسانه ها، او حاضر به استعفا نشد و تنها برای ظاهرسازی، اردشیری را به عنوان سرپپرست نایب رییسی هیات فوتبال استان برگزید.
شاید بد نباشد در سکوت مطلق هیات رئیسه و مجمع فدراسیون،نهادهای نظارتی این بار توصیه افکار عمومی را مدنظر قرار داده و به اتفاقات رخ داده در صد و یازده روز اخیر ورود جدی داشته باشند.
پیش از آنکه دیر شود...!