خبرگزاری کار ایران

اشکانی: مدهنی قهرمان نخبه است نه آقازاده/ در وزن 87 کیلوگرم سهمیه را از دست دادیم

اشکانی: مدهنی قهرمان نخبه است نه آقازاده/ در وزن 87 کیلوگرم سهمیه را از دست دادیم
کد خبر : ۱۰۷۸۰۷۵

قهرمان اسبق تیم ملی کشتی فرنگی ایران به حواشی اخیر این رشته و شرایط شاگردان بنا برای حضور در مسابقات المپیک و ماجرای عجیب خداحافظی محسن مدهنی پرداخت.

علی اشکانی در گفتگو با ایلنا در خصوص انتخاب ناصر علیزاده برای اعزام به مسابقات گزینشی تیم ملی کشتی گفت: این تصمیم یک ریسک بزرگ بود. علیزاده جوان با استعدادی است که می‌تواند دو وزن را تغذیه کند. من ایشان را تحسین می‌کنم و کار بزرگی انجام داد اما متاسفانه نتیجه را خیلی میلیمتری واگذار کرد. شاید خود من هیچوقت نمی‌توانستم این کار را انجام دهم. شرایط در این مسابقات سخت است و ما در مسابقات آسیایی در وزن 87 کیلوگرم سهمیه را از دست دادیم.

وی در ادامه صحبت‌هایش درباره مسابقات انتخابی گفت: خدا را شکر این موضوع از لحاظ روانی تاثیری بر عملکرد و انسجام تیم نگذاشته زیرا بسیاری از تیم های بزرگ مثل روسیه هم شرایط ما را دارند. در کشتی فرنگی فقط یک تیم با 6 وزن کامل در مسابقات حاضر خواهد شد که این تیم هم کوبا است. بقیه تیم‌ها 4 الی 5 وزن که این موضوع نشان می‌دهد که این سهمیه بین تمام کشورها تقسیم شده و کار سختی نسبت به کشتی آزاد که ایران، روسیه، آمریکا و خیلی از تیم‌ها با سهمیه کامل حاضر شده‌اند، پیش رو خواهد بود. در کشتی فرنگی بین تمامی تیم‌‎ها این اوزان تقسیم شده (مخصوصا تیم‌های اروپایی).

علی اشکانی در مورد نفرات انتخابی اعزامی المپیک در تورنمنت‌های بین‌المللی توضیح داد: مشکل انتخابی بچه‌ها چه در زمان مربیگری خودم و چه زمانی که ورزشکار بودم وجود داشت. اگر مسابقات را به لحاظ ارزشی حساب کنیم مسابقات المپیک و یا مسابقات قبل المپیک هر کدام ویژگی های خود را دارد. از قدیم یک مقدار انتخابی، گاهی بحث مصلحتی و به صلاح تیم بود. هرچقدر مسوولان و تصمیم گیرنده‌ها در این بخش نخبه‌های کشتی را کنار هم بگذارند تا کارشناسی انجام دهند در نهایت خروجی بهتری خواهد داشت و نفری که انتخاب می‌شود چه از نظر انصاف و عدالت است و چه از حیث فنی و شایستگی به نتیجه بهتری خواهد رسید.

قهرمان اسبق تیم ملی کشتی درباره خداحافظی محسن مدهنی، کشتی‌گیر جوان ایران که چندی پیش نیز بحث دست فروشی و مشکلات او داغ شده بود، اینطور واکنش نشان داد: برای ما اسفناک و تلخ است که قهرمانانی که این‌همه زحمت می‌کشند و به بالاترین سطح می‌رسند به این شکل از دست می‌دهیم. آنها مراحل استعدادیابی و روزهای سخت ورود به جمع بزرگان را به سختی عبور می‌کنند. در مرحله نهایی نیز هزینه زیادی برای قهرمانی و موفقیت آنها صورت می‌گیرد تا قهرمان بشوند. از بین صدها نفرو شاید بیشتر، یک نفر محسن مدهنی و امثال او می‌شوند که متاسفانه در ادامه با عدم توجه مواجه می‌شوند و این مسیر به اتفاق خوبی منتهی نخواهد شد.

او اضافه کرد: تصاویر تلخی از مدهنی دیده بودم؛ یک قهرمان که سرمایه‌گذاری بزرگی برای او صورت گرفته و به افتخار هم رسیده و نشان داده که شایسته این میزان از توجه نیز بوده، چرا باید با گریه به دنبال این باشد که حمایت از وی صورت گیرد و کاری برای او ترتیب داده شود؟ چرا قهرمانی مثل مدهنی باید به مسیری برود که دست فروشی شغل او شود؟ باید قدر استعداد و قهرمان‌های خودمان را بدانیم و امکانی فراهم کنیم تا از آنها در بستر مناسبی سود ببریم و به این شکل نخبه‌ها را از دست ندهیم.

علی اشکانی صحبت‌هایش را به این شکل پایان می‌دهد: اینجا یک سیستم نادرست و اشتباه را شاهد هستیم. در یک سیستم مناسب و با ساختار معقول هیچ وقت شاهد این نخواهیم بود که استعداد، قهرمانان و نخبه‌ها برای کاری متضاد با رشته خود به این شکل التماس کنند و فارغ از جایگاهی که می‌توانند در آن به موفقیت بزرگی دست یابند، دغدغه دیگری داشته باشند. مدهنی آقازاده، دزد و رانت‌خوار نیست، ایشان یک قهرمان نخبه ورزشی که باید همه شرایط رفاهی برای او فراهم شود تا بتواند در میادین بزرگ ورزشی و چیزی که در آن استعداد و توانایی دارد باعث غرور کشور شود. این مساله را باید بگویم که در کشورهای دیگر تنها دو بار شاهد این هستیم که سرود ملی یک کشور دیگر نواخته شود، یک بار زمانی که رییس جمهور آن کشور وارد می‌شود و زمان دیگر وقتی که یک ورزشکار موفق می‌شود افتخار بزرگی را در آن میدان رقم بزند. تنها می‌توانم این درخواست را داشته باشم که حمایت و بسترسازی و توجه به ورزشکاران صورت گیرد تا شاهد هرز رفتن سرمایه‌ها نباشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز