هشدار مربی پرورش اندام در خصوص استفاده از داروهای مکمل:
استفاده بیش از حد از «استروئید» خطرناک است و منجر به مرگ زودرس خواهد شد
محمد میرشکار به ورزشکاران جوان پرورش اندام نسبت به استفاده از مکمل های استروئیدی هشدار داد.
به گزارش ایلنا، محمد میرشکار، کارشناس ارشد تربیت بدنی و مربی پرورش اندام در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا درخصوص استفاده از داروهای بدنسازی اظهار کرد: قبل از مصرف هر دارویی باید به این فکر کرد که دارو یا مکمل ورزشی قرار است با چه هدف و انگیزههایی استفاده شود. متاسفانه اکثر جوانان یا بخش بزرگی از جامعه بدون هیچ علت خاصی دارو مصرف میکنند و این ذهنیت اشتباه نیز به رشته بدنسازی و برخی ورزشکاران سرایت کرده و به مصرف بیرویه مکمل یا داروی بدنسازی تبدیل شده است.
وی در این باره افزود: اخیرا مصرف داروهای بدنسازی به نام «استروئید» در میان بدنسازان به ویژه افراد زیر 22 سال باب شده است. در حالیکه این دارو مخصوص ورزشکارانیست که مسابقات قهرمانی دارند و اگر هرکسی از «استروئید» استفاده کند قطعا با مشکلات و عوارض زیادی روبهرو خواهد شد.
میرشکار با تاکید بر اینکه هر دارو یا مکمل ورزشی عوارض خاص خودش را دارد، گفت: اصلا و ابدا مصرف «استروئید» را برای افراد جز گروهی که به دنبال مسابقات قهرمانی هستند، توصیه نمیکنم. بعضی اشخاص دارای استعداد بدنی یا ژنتیک خوبی هستند و بدون استفاده از دارو یا مکمل هم میتوانند به تناسب اندام برسند.
این کارشناس ارشد تربیت بدنی در ادامه خطاب به جوانان گفت: هدف از انتخاب ورزش بدنسازی چیست؟ مگر برای سلامتی، تناسب اندام یا در نهایت خوشتیپی این رشته را انتخاب نمیکنید؟ با تمرین و رعایت رژیم غذایی و بدون مصرف داروهای بدنسازی ابتدا به سلامتی و بعد به زیبایی اندام خواهید رسید.
میرشکار تصریح کرد: استفاده بیش از حد از «استروئید» خطرناک است و منجر به مرگ زودرس خواهد شد. به همین دلیل میزان استفاده از «استروئید» باید توسط دستورالعمل پزشک یا زیرنظر مربیان حرفهای، بروز و باتجربه تجویز و کنترل شود.
وی تاکید کرد: بعضی افراد چه قهرمان چه غیرقهرمان به دلایل مختلف برای اینکه بتوانند از بدن خود کسب درآمدی داشته باشند به مصرف چنین داروهایی آن هم با عوارض بالا روی میآورند و اگر از آنان یا حتی مربیانی که به هر قیمتی به فکر پول نیستند درخصوص عوارض داروها سوال کنید صادقانه پاسخ میدهند و شما را از مصرف چنین داروهایی منع خواهند کرد.
میرشکار به جوانان علاقهمند به رشته ورزشی بدنسازی توصیه کرد: برای یافتن مربی خوب و قابل اعتماد نباید تعداد دنبال کنندههای صفحات آنها در فضای مجازی یا دیگر شبکههای اجتماعی را لحاظ کنید؛ یا آن را بعنوان یک معیار و ارزش مهم برای انتخاب مربی خوب در نظر بگیرید.
این کارشناس ارشد تربیت بدنی ادامه داد: مربی بدنسازی مانند هر حرفه دیگری تعریف خاص خودش را دارد اگر افرادی در صفحات مجازی با عنوان مربی فعال هستند یا محتوای ورزشی تولید و منتشر میکنند به این معنا نیست که لزوما تمام دورههای آموزشی این کار را پشت سر گذاشتهاند و مدرک یا تحصیلات مربیگری دارند.
این مربی پرورش اندام هشدار داد: هر فرد با هر عنوانی میتواند در فضای مجازی بهترین تبلیغات را در صفحات خود تولید کند، اما جوانان توجه داشته باشند که محتواهای تبلیغی نباید این تصور را برای آنها بوجود بیاورد که چنین افرادی حرفهای هستند و به آنان اعتماد کنند تا بدن و سلامتی خودشان را در اختیار چنین افرادی قرار دهند.
میرشکار در پاسخ به این پرسش که آیا نظارتی بر شیوه کار مربیان صورت میگیرد یا خیر؟ گفت: ارگان یا سازمان خاصی که مرتب و دائما بخواهد نسبت به روش کار مربیان در باشگاههای بدنسازی نظارت دقیقی داشته باشد، وجود ندارد. متاسفانه افرادی هستند که صرفا بخاطر داشتن بدن ورزشی و بدون گذراندن دورههای تخصصی یا داشتن مدرک معتبر در برخی باشگاههای بدنسازی مربی شدهاند.
وی در پایان تصریح کرد: جوانان برای انتخاب یک مربی خوب، تحقیق کنند و فریب ظاهر یا تبلیغات آنان در شبکههای اجتماعی را نخورند.