خبرگزاری کار ایران

روایت ۹ ماه بلاتکلیفی کارگران «ذوب آهن اردبیل»؛ بدون حقوق، بدون بیمه

روایت ۹ ماه بلاتکلیفی کارگران «ذوب آهن اردبیل»؛ بدون حقوق، بدون بیمه
کد خبر : ۲۵۲۱۹۷

«کارفرما به بهانه اینکه تولید در این واحد صنعتی توجیه اقتصادی ندارد فعالیت «ذوب آهن اردبیل» را از اردیبهشت ماه سال جاری متوقف کرده است و حدود ۲۵۰ تن از کارگران این کارخانه ذر ۹ ماه گذشته بیکار و بلاتکلیف بوده‌اند.»

کارگران «ذوب آهن اردبیل» که از اردیبهشت ماه سال جاری با تعطیلی کارخانه بیکار شده‌اند، با ادامه یافتن بلاتکلیفی‌ ۹ ماهه‌شان تا به حال چندین بار به نهادهای صنفی کارگری استان اردبیل مراجعه کرده‌اند اما تا کنون از این رایزنی‌ها نتیجه‌ای حاصل نشده است.

«مرتضی مقدم» دبیر خانه کارگر اردبیل با بیان این مطلب، به ایلنا گفت: کارفرما به بهانه اینکه تولید در این واحد صنعتی توجیه اقتصادی ندارد فعالیت «ذوب آهن اردبیل» را از اردیبهشت ماه سال جاری متوقف کرده است و حدود ۲۵۰ تن از کارگران این کارخانه ذر ۹ ماه گذشته بیکار و بلاتکلیف بوده‌اند.

این فعال کارگری با بیان اینکه کارگران با وجود توصیه اداره کار برای حضور در محل کار در ایام تعطیلی کارخانه، حدود ۸ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند و بیمه آنان نیز متوقف شده است، ادامه داد: به همین دلیل ۱۵۸ نفر از این کارگران در اداره کار اردبیل ثبت شکایت کرده‌اند و مطالبه صنفی آنان در هیات تشخیص اداره کار در حال رسیدگی است.

به گفته دبیر خانه کارگر اردبیل، در ایم تعطیلی کارخانه تنها حقوق تیرماه پرداخت شده و مطالبات مزدی کارگران ذوب آهن اردبیل مربوط به ماهای اردیبهشت، خرداد، مرداد، شهریور، مهر، آبان، آذر و دی می‌شود. همچنین کارفرما حق عیدی سال ۹۲ کارگران را که شامل دو ماه پایه مزدی‌شان می‌شود پرداخت نکرده است.

این فعال کارگری در ادامه پیرامون سوابق اعتراضات کارگران ذوب آهن اردبیل توضیح داد: کارگران ذوب آهن اردبیل در ماه جاری چندین تجمع اعتراضی در خصوص پی گیری مطالبات معوقه خود در محوطه کارخانه و همچنین مقابل ساختمان استانداری اردبیل برپا کرده‌اند که تا کنون بی تاثیر بوده است.

دبیر خانه کارگر اردبیل در بخش دیگری از این گفتگو به مشکلات کارگران برای حضور در کارخانه پس قطع سرویس‌های رفت و آمد کارگران از اردیبهشت ماه اشاره کرد و گفت: بر اساس ماده ۱۵۲ قانون کار کارفرمای کارخانه ذوب اهن اردبیل موظف با تامین سرویس ایاب و ذهاب کارگران است که در این مورد با قطع سرویس حمل ونقل کارگران هزینه مازادی را به کارگران بیکار تحمیل کرده است.

مقدم در پایان درباره بخش دیگری از مطالبات کارگران ذوب اهن اردبیل گفت: کارگران ذوب آهن اردبیل همچنین مدعی‌اند کارفرما طی دو سال گذشته لباس و کفش ایمنی کار به آنان نداده است. همچنین از بدو تاسیس آب شرب کارخانه قطع بوده و کارگران قابل نوشیدن را از منزل به کارخانه می‌بردند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز