با تغییر شغل:
دو تن از کارگران معترض «فولاد و چدن دورود» تنبیه شدند
«این کارگران پیش از این از تکنیسینهای برق بودند که به دلیل شرکت در تجمع اعتراضی کارگران از سوی کارفرما مورد تنبیه قرار گرفته و به بخش سنگ زنی که به گفتهٔ کارگران سختترین قسمت کارخانه است منتقل شدهاند.»
در حالیکه هنوز مطالبات حقوقی کارگران فولاد و چدن دورود طی چهار ماه گذشته پرداخت نشده است، منابع کارگری از لرستان خبر میدهند چند کارگر این کارخانهٔ صنعتی که درتجمع اعتراضیکارگران در یک ماهه ی اخیر شرکت کرده بودند با نظر مدیریت کارخانه تنبیه شدهاند و شغل پایینتری به آنان واگذار شده است.
به گزارش ایلنا، این کارگران پیش از این از تکنیسینهای برق بودند که به دلیل شرکت در تجمع اعتراضی کارگران از سوی کارفرما مورد تنبیه قرار گرفته و به بخش سنگ زنی که به گفتهٔ کارگران سختترین قسمت کارخانه است منتقل شدهاند. منابع ایلنا معتقدند کار در این قسمت هیچ تناسبی با رشتهٔ تخصصی و موقعیت شغلی این کارگران که دارای سابقهٔ ۱۰ ساله کار در این شرکت هستند، ندارد.
به گفتهٔ منابع آگاه در یک سال گذشته وضعیت فولاد و چدن دورود در زمینهٔ پرداخت حقوق و مزایا مساعد نبوده و بخش از آن به دلیل شرایطی است که در اثر اجرای پروژههای در دست بهره برداری شرکت به وجود آمده است.
گفته میشود این کارگران از روز جمعه ۱۷ بهمن ماه به بخش سنگ زنی(سختترین بخش کارخانه) منتقل شدهاند.
کارگران کارخانهٔ فولاد و چدن میگویند این دو نفر به خاطر دفاع از حقوق کارگران در کنار سایر همکارانشان در تجمع حضور داشتند و به خاطر دفاع از حقوق صنفیشان مورد تنبیه قرار گرفتهاند.
یکی از کارگران که به شدت از این اتفاق ناراحت بود به ایلنا گفت: مسولین شرکت به عمد این کار را انجام میدهند تا سایر کارگران بترسند و دیگر برای دفاع از حقوق صنفیشان اعتراض نکنند. گفته میشود یکی از این کارگران دچار مشکلات تنفسی است و کار در بخش سنگ زنی که شرایط سختی هم دارد، برای وضعیت جسمی این کارگر هم خطرناک است و از سر ناچاری و برای تامین مخارج زندگی مجبورند این شرایط سخت را تحمل کنند.
فشار وارده بر صنعت سیمان به کارگران منتقل میشود
در همین حال «منصور ساکی» رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار لرستان با تایید خبر انتقال بین بخشی کارگران فولاد و چدن به ایلنا گفت: چند نفر از کارگران فولاد و چدن دورود در پی برگزاری تجمع اعتراضی مورد تنبیه قرار گرفتهاند و به بخش دیگری منتقل شدهاند. این دو کارگر کارگران قسمت برق هستند که در حال حاضر در بخش سنگ زنی به کار گرفته شدهاند.
منصور ساکی در رابطه با شرایط صنعت سیمان گفت: شرایط نامطلوب فروش سیمان و کاهش صادرات محصولات سیمانی باعثشده صنعت سیمان کشور زمین گیر شود. توقف تولید کلینکر در یک ماههٔ اخیر فشارها را بر این صنعت بیشتر کرده است اما به هر حال این شرایط نباید باعثشود تا حقوق کارگران پایمال شود.
این فعال کارگری همچنین به مشکلات به وجود آمده برای کارخانههای سیمانی اشاره کرد و گفت: بدهیهای شرکتهای سیمانی به بانکها و سازمانهای مالیاتی و همچنین بدهیها بابت گاز و برق و مواردی از این دست باعثشده کارگران در برخی شرکتها تحت فشار قرار بگیرند.
ساکی اضافه کرد: تا زمانی که وضعیت فروش سیمان در داخل و در بخش صادرات از رکود به وجود آمده خارج نشود، شرایط به همین شکل باقی خواهد ماند.
لازم به یادآوری است صبح روز ۴ بهمن ماه، نزدیک به ۵۰ نفر از کارگران فولاد و چدن دورود در پی عدم پرداخت مطالبات حقوقیشان در ۴ ماه گذشته دست به تجمع زدند که در پی این تجمع ضمن ضبط کارت ورود و خروج دو نفر از کارگران حاضر در این دو کارگر برای چند ساعت بازداشت شدند و به این کارگران اخطار داده شده در صورت برگزاری تجمعی دیگر با آنان برخورد جدیتری صورت خواهد گرفت. از آن پس علی رغم پرداخت قسمتی از حقوق مهرماه و بازگشت به کار مجدد این دو کارگر برخوردها با آنها وارد فاز تازه تری شده و در آخرین اقدام شرایط انتقال آنها به بخش دیگری از کارخانه که گفته میشود شرایط سختی از لحاظ کاری دارد فراهم شده است.