در پنجمین روز اعتصاب؛
نامه کارگران معدن کوشک به دو وزیر: این وضعیت غیر انسانی را خاتمه دهید
در پی اعتراض صنفی چهار روز گذشتهٔ کارگران معدن کوشک در استان یزد که منجر به توقف کار معدن از ابتدای هفتهٔ جاری شده است، کارگران معدن کوشک در نامهای به وزیر صنعت و معدن و همچنین وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خواهان رسیدگی سریع به وضعیت مطالباتشان شدند.
کارگران معدن کوشک بافق در نامههای جداگانهای به وزاری اقتصادی دولت یازدهم خواستار رسیدگی به وضعیت حقوقیشان شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در پی اعتراض صنفی چهار روز گذشتهٔکارگران معدن کوشکدر استان یزد که منجر به توقف کار معدن از ابتدای هفتهٔ جاری شده است، کارگران این معدن در نامههایی به وزیر صنعت، معدن و تجارت و همچنین وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خواهان رسیدگی سریع به مطالبات صنفیشان شدند.
کارگران در این نامه که توسط نماینده حقوقیشان به این نهادهای دولتی تحویل داده شد،ضمن تشریح شرایط سخت کار و بیتوجهی کارفرما نسبت به مطالبات حقوقیشان، دلایل اعتراض صنفیشان را تشریح کرده و از مسولین خواستهاند تا هرچه سریعتر به وضعیت غیر انسانی و ناعادلانهای که به آنها تحمیل شده است رسیدگی کنند.
در بخشهایی از این نامه آمده است: کارگران، در سختترین شرایط ممکن در معدن سرب و روی کوشک بافق مشغول به کارند. آنان خواستههای قانونی از کارفرما(شرکت معادن بافق سهامی عام) دارند که متاسفانه در طی سالیان مدید مورد توجه قرار نگرفته است.
همچنین در این نامه بر خواستههای قانونی کارگران تاکید شده و از مسولین این دو وزارت خانه خواسته شده تا ضمن رسیدگی فوری به این مطالبات، در صورت لزوم نسبت به تعیین بازرس ویژه اقدامات لازم را انجام دهند.
بر اساس این نامه، مطالبات قانونی کارگران شامل «پرداخت به موقع حقوق و مزایای ماهانه که هم اکنون نیز به تعویض افتاده است، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، رسیدگی کافی به سلامت کارگران و انجام معاینات و آزمایشهای پزشکی لازم، توجه به مسائل رفاهی و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محل معدن، پرداختهای غیرنقدی و پاداشها و انجام امور ورزشی و مراسمهای معمول، پرداخت حق سختی کار و حق پله و تونل، حق جذب سرب و هزینههای غذایی، پرداخت هزینههای معمول رفت و آمد به معدن، امنیت شغلی و افزایش مدت قراردادهای منعقده، مناسبسازی اجرای شیفتهای کاری برای واحدهای کوچک و رعایت تعطیلات رسمی و مذهبی، عدم استفاده از دستگاههای فرسوده در معدن و همچنین استاندارد سازی سیستمهای برق و آب و تهویه و نامناسب بودن امکانات خانه بهداشت، پرداخت اضافه کاری طبق قانون و…» ذکر شده است.