در همایش تشکلات کارگری و کارفرمایی استان گیلان مطرح شد؛
دریافت حقوق متناسب با نرخ تورم خواسته کارگران است
استان گیلان با وجود آنکه سرشار از استعداد در زمینه توسعه کار آفرینی و اشتغال زایی است اما از این استعدادها هیچ استفادهای نمیشود و نرخ بیکاری آن تا حد زیادی افزایش یافته است.
در گردهمایی تشکلات کارگری و کارفرمایی استان گیلان، دبیر خانه کارگر رشت از دولت خواست با رعایت اصل سه جانبه گرایی در شورای عالی کار، دستمزد کارگران را منطقی تعیین کنند.
حسن ایزدی، در این گردهمایی که در محل خانه کارگر گیلان با حضور اعضای شورای اسلامی کار، کانون شوراهای اسلامی کارگری و کارفرمای و اعضای هیئت مدیره تعاونیهای مصرف و مسکن وسایر تشکلات کارگری برگزار شد گفت: اگر دولت عدالت را در حق کارگران رعایت کند هیچ کارگری بیکار نخواهد شد و فقر ریشه کن میشود.
او با بیان اینکه استان گیلان با وجود آنکه سرشار از استعداد در زمینه توسعه کار آفرینی و اشتغال زایی است اما از این استعدادها هیچ استفادهای نمیشود و نرخ بیکاری آن تا حد زیادی افزایش یافته است.
او گفت: این موضوع باعثشده امروز شاهد ورشکستگی تعداد زیادی از واحدهای صنعتی و غیر صنعتی در استان گیلان باشیم و رکود بازار کار در استان رونق گرفته است.
به اعتقاد وی؛ یکی دیگر از عوامل کاهش تولید و بحران در واحدها ی تولید فقدان شکل گیری تشکلات کارگری همانند شوراهای اسلامی کار ونمایندههای کارگری است.
او اضافه کرد: از مجموع یکصد و۳۰ کارخانهای که در گذشته دارای شورای کارگری بودند امروز تعداد این تشکلات به کمتر از۳۰ واحد رسیدهاند و امنیت شغلی آنان نیز تامین نیست.
او در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش قرار دادهای موقت کاردراستان گیلان اشاره کرد و گفت: افزایش قراردادهای موقت کار امنیت شغلی کارگران را کاهش داده و آرامش روحی انان را سلب کرده است.
دریافت حقوق متناسب با نرخ تورم خواسته کارگران است
نصرالله دریابیگی مسئول خانههای کارگر شمال کشور در بخش دیگری از این گرهمایی بر انسجام و وحدت جامعه کارگری تاکید کرد و گفت: انسام جامعه کارگری باعثپیشرفت میشود.
او با تاکید بر آموزش فرهنگ کار در بین کارگران اظهار داشت: آنچه باعثتفرقه در بین جوامع کارگری و کارفرمایی شده است نداشتن انسجام و وحدت ملی است که باید افزایش پیدا کند.
به گفته وی، این جوامع(کارگری وکارفرمایی) برای رفع مشکلات موجود باید به یکدیگرهمدل باشند ودر این راه به یکدیگر یاری برسانند.
این فعال کارگری در بخش دیگری از سخنانش در خصوص افزایش نرخ دستمزد کارگران در سال ۹۳ گفت: هیچ سالی نرخ دستمزد کارگران بر اساس آنچه قانون تاکید کرده افزایش پیدا نکرده است.
عضو سابق شورای عالی کار با بیان اینکه در تعیین نرخ مزد به تورم سالانه هیچ توجهی نمیشود افزود: دریافت حقوق متناسب با نرخ تورم همواره یکی از دغدغههای مزدبگیران بوده و به این منظور لازم است ابتدا نرخ واقعی تورم محاسبه و اعلام شود.
کارفرمایان به ضرورت وجود نهادهای کارگری توجهی ندارند
در بخش دیگری از همایش تشکلات کارگری استان گیلان، نایب رئیس کانون شوراهای استان گیلان با انتقاد از بیتوجهی کارفرمایان به ضرورت وجود نهادهای کارگری، از سیر نزولی تعداد واحدهای دارای شورای اسلامی کار در استان انتقاد کرد.
ایلچی در این زمینه گفت:، تعداد زیادی از کارخانجات پس از اتمام دوره فعالیت شورای اسلامی کار آن واحد بصورت یکطرفه و بدون توجه به قانون، شورا را منحل میکنند و هیچ اهرم فشاری برای برگزاری انتخابات و تشکیل مجدد این نهاد کارگری وجود ندارد.
او با ابراز نگرانی از بیتوجهی به ضرورت وجود تشکلات کارگری در واحدها، اظهار داشت: نبود نمایندگانی از جنس کارگر در بسیاری از واحدهای تولیدی تلاش فردی آنان را برای دستیابی به حقوق صنفی و قانونیشان به بن بست رسانده است.
جوامع کارگری وکارفرمای باید با هم انسجام داشته باشند
نایب رئیس کانون کارفرمایان استان گیلان نیز در بخش دیگری از این گردهمایی با یا آوری از وضعیت نامناسب واحدهای تولیدی در استان طی چندین سال گذشته، پایبند نبودن دولت آقای احمدینژاد را در قبال تعهداتی که به کارفرمایان در جهت بهبود وضعیت تولیدشان میداد را عامل بحرانی شدن وضعیت تولید دانست.
مستوفیان بر انسجام جوامع کارگری وکارفرمایان تاکید کرد و در این زمینه اظهار داشت: متاسفانه امروزه در بین جوامع کارگری و کارفرمایی تفرقه ایجاد شده است که با یکپارچه شدن میتواند به این فاصله خاتمه داد.
این فعال کارفرمایی دو نهاد صنفی کارگری و کارفرمایی را ید واحدی دانست که در کنار هم میتوانند شرایط را برای بهبود تولید و رفاه کارگران فراهم سازد.
شکل گیری تشکلات کارگری در گیلان با سیر نزولی همراه است
در بخش پایانی همایش تشکلات کارگری استان گیلان مدیر کل سازمانهای کارگری و کارفرمایی با تاکید به همکاری تشکلات کارگری در رفع موانع تولید و اشتغال گفت: تشکلات کارگری وکارفرمایی سعی کنند برای پیشبرد اهداف صنفی خود هیچگاه وابستگی به گروها و احزاب سیاسی نشان ندهند.
قای نظری بر استقلال تشکلات کارگری وکارفرمایی استان گیلان تاکید کرد و گفت: برای تحقق این موضوع تشکلات باید به دنبال تغییر و اصلاح ساختار خود باشند.
به گفته وی، تشکلات کارگری و کارفرمایی باید برای پیگیری مشکلات صنفی کارگران آگاه و آشنا به قوانین باشند تا در این مسیر به مشکلات کمتری برخورد کنند.
او در خاتمه سخنان خود به سیر نزولی شکل گیری تشکلات کارگری در استان گیلان اشاره کرد و گفت: از سال ۸۳ شکل گیری تشکلات کارگری استان با سیر نزولی همراه شده و این موضوع برای استانی که ۱۳۷ تشکل کارگری وکارفرمایی به ثبت رسانده ودارای اعتبار دارد، زیبنده نیست.