مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی همدان خبر داد:
22 هزار کنتور خراب در سطح استان همدان وجود دارد
22 هزار کنترل خراب در سطح استان وجود دارد که از این کنتورها نیز مصارف عادی صورت نمیگیرد.
به گزارش ایلنا از همدان، مصطفی هاشمی شامگاه گذشته در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این شرکت از یکهزار و 71 روستای موجود در استان 765 روستا را زیر پوشش خود قرار داده است، خاطر نشان کرد: 85 درصد جمعیت روستایی استان زیر پوشش شرکت قرار گرفته که بالغ بر 159 هزار نفر را شامل میشود.
هاشمی با بیان اینکه بالغ بر 890 منبع تأمین آب، 400 منبع چاه عمیق، 320 چاه دستی و 143 دهنه چشمه، تأمین آب از 30 رشته قنات استفاده میکنند، گفت: 3 هزار و 900 لیتر آب در ثانیه ظرفیت تأمین آب است که متأسفانه به دلیل گستردگی استان، وجود عوارض طبیعی و مسائل اجتماعی امکان انتقال آب از یک شهرستان به شهرستان دیگر غیر ممکن است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در روستاهای استان ظرفیت ذخیرهسازی آب ایجاد شده 106 هزار متر مکعب است، تصریح کرد: در سطح روستاهای استان 2 هزار کیلومتر خطوط انتقال آب وجود دارد که به طور متوسط برای تأمین آب روستا مجبور به انتقال آب تا 2.5 کیلومتر هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان با اشاره به افزایش هزینه تولید آب افزود: 4 هزار کیلومتر خطوط شبکه توزیع آب در روستاها وجود دارد و مجموع خطوط تولید و انتقال قریب به 6 هزار کیلومتر است.
وی با بیان اینکه نیاز به آب سایر بخشها از جمله کشاورزی و صنعت مشکل ما را دو چندان کرده است، افزود: به منظور غلبه بر این مشکلات 58 مجتمع آبرسانی طراحی شده است که 443 روستا را شامل میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان تصریح کرد: این مجتمعها 46 درصد جمعیت روستایی را زیر پوشش قرار میدهند.
وی با بیان اینکه مطالعات جامع در استان شکل گرفته و 58 مجتمع نیمی از روستاهای استان یعنی 313 هزار نفر را زیر پوشش قرار خواهد داد، افزود: از این تعداد 36 مجتمع در حال اجرا یا قسمتی از آن راهاندازی شده است.
هاشمی با بیان اینکه 19 مجتمع دستچین شده و به عنوان مجتمعهای اولویتدار به وزارت نیرو معرفی شده است، گفت: این تعداد 198 روستا را زیر پوشش قرار میدهد که 25 درصد کل جمعیت استان را شامل میشود.
وی با بیان اینکه برای اجرای 58 مجمتع آبرسانی 59 میلیارد تومان اعتبار نیاز است، افزود: سال گذشته برای 19 مجتمع اولویتدار 8 میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد که امسال نیز از محل سفر ریاست جمهوری به استان 40 میلیارد تومان اعتبار برای اجرا اختصاص یافته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان با اشاره به اهمیت کیفیت آب، خاطر نشان کرد: طبق گفته وزیر نیرو تنها کمیت آب در روستاها مطرح نیست و کیفیت آن جزو خط قرمزهاست.
وی با بیان اینکه دغدغه مهم آلودگی میکروبی و شیمیایی آب است، گفت: برای این کار اقدامات خوبی انجام شده و 250 دستگاه کلریناتور بادی و 295 کلریناتور آبی نصب شده است.
وی با اشاره به وجود هشت آزمایشگاه مجهز با 23 پارامتر آزمایشگاهی در استان گفت: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی میزان کلرسنجی هر سه ماه یک بار و نمونهبرداری شیمیایی سالی یک بار انجام میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان با بیان اینکه بر اساس گزارشهای مراکز بهداشتی در 6 ماهه نخست امسال میزان مطلوبیت میکروبی آب 96 درصد بوده است، افزود: خوشبختانه در سطح استان هیچگونه آلودگی شیمیایی وجود نداشته است.
وی بیان کرد: نمونهبرداری شیمیایی و میکروبی آب استان در آزمایشگاههای مجهز صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه از سال گذشته اعتبارات خوبی به بخش آب روستایی تخصیص یافته که این میزان دو برابر اعتبارات سال 92 بوده است، گفت: امسال نیز مبلغ قابل توجهی اختصاص یافته که بسیاری از مشکلات را حل خواهیم کرد.
هاشمی با بیان اینکه سال گذشته 32 حلقه چاه حفاری شد و امسال نیز اقدامات خوبی در این خصوص صورت گرفته است، گفت: در چند ماهه گذشته 21 حلقه چاه مکانیکی و 33 حلقه دهانه گشاد حفر شده و 16 کیلومتر شبکه توزیع و 81 کیلومتر خط انتقال ایجاد شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان با اشاره به هوشمندسازی کنتورهای آب خاطر نشان کرد: 274 دستگاه پلیمتری با مانیتورینگ وجود دارد که میتواند وضعیت ایستگاههای پمپاژ و... را پایش کند.
وی با بیان اینکه عمده تلفات آب در بخش توزیع به ویژه به دلیل نشتی ایجاد میشود، گفت: به همین دلیل سال گذشته 13 هزار مورد رفع نشتی شبکه آب انجام شد.
هاشمی از 6 هزار و 370 مورد رفع نشتی آب طی 6 ماهه نخست امسال خبر داد و افزود: متوسط هزینه رفع نشتی 370 هزار تومان محاسبه شده است.
وی با بیان اینکه عمده تلفات آب در بخش انشعابات غیرمجاز در روستاهاست که در پس این انشعابات غیرمجاز مصرف بیرویه آب نیز وجود دارد، گفت: سال گذشته 6 هزار و 400 مورد انشعاب غیر مجاز کشف شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان از وجود 22 هزار کنتور خراب در سطح استان خبر داد و افزود: از این کنتورها نیز مصارف عادی صورت نمیگیرد.
وی با بیان اینکه آببهای روستاها بسیار پایین است و قابل مقایسه با هزینه تولید نیست، گفت: روستاییان از پرداخت همین آببهای کم نیز خودداری میکنند.
هاشمی از طلب 2 میلیارد و 200 میلیون تومانی آببهای روستایی خبر داد و گفت: هزینه تولید 10 برابر هزینه فروش است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان از شناسایی قریب به 6 هزار و 377 دهنه انشعاب غیرمجاز خبر داد و گفت: کشف این چاهها نشان از هدر رفت آب دارد.