همایش کشوری دوسالانه ارگونومی ایران در دانشگاه علوم پزشکی همدان
این همایش برای نخستین بار با حضور تعدادی از اساتید دانشگاههای کشور و متخصصان در این زمینه برگزار شد.
رئیس کمیته علمی ارگونومی با اشاره به اینکه اختلالات اسکلتی و عضلانی از مهمترین عوامل شایع در آسیبهای شغلی و ناتوانی در کشورهای صنعتی و در حال توسعه به شمار میآید، گفت: این اختلالات مهمترین دلایل بروز ناراحتی و ناتوانی کارگران و کارمندان و کاهش بهرهوری کار و آسیبهای انسانی و نیروی کار است.
به گزارش ایلنا از همدان، محمدعلی لحنی افزود: ارگونومی، دانش به کار بردن اطلاعات علمی موجود درباره انسان و روشهای علمی طراحی و تولید در جهت مناسبتر کردن محیط کار و زندگی است.
وی اظهار کرد: این دانش ظرفیتها و توانمندیهای انسان را بررسی میکند و اطلاعات به دست آمده را در طراحی مشاغل، فراوردهها، محیطهای کار و تجهیزات به کار میبندد که این موضوع رابطه دوسویه کار و نیازمندیهای شغلی را تشریح میکند تا موجب کاهش فشارهای جسمانی و روانی در محیطهای کار، افزایش سطح ایمنی، بهداشت، رضایت شغلی و بهبود بهرهوری باشد.
لحنی خاطرنشان کرد: برای سلامتی و افزایش سطح بهرهوری باید دانش ارگونومی به شکل شایستهتری بررسی و رسیدگی شود و اگر این موضوع درست ارائه شود هزینهها در وزارت بهداشت نیز کاهش خواهد یافت.
وی همچنین از مدیران و مسؤولان خواست تا نسبت به جایگاه این رشته تحصیلی در دانشگاهها و دانشجویان مشغول به تحصیل در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشند.
رئیس انجمن ارگونومی ایران نیز با اشاره به اینکه دردهای اسکلتی و عضلانی شایعترین شکایت افراد در زندگی است، افزود: از مشخصات یک سازمان سالم آن است که سلامت جسمی و روانی کارمندان به همان اندازه مورد توجه و علاقه مدیریت سازمان قرار بگیرد که تولید و بهرهوری مورد نظر است.
سید ابوالفضل ذاکریان تصریح کرد: از یک سال و نیم پیش تاکنون اعضای جدیدی در انجمن ارگونومی وارد و مشغول به فعالیت شدند، همچنین مجله انجمن بعد از رکود چندساله هماکنون فعالیت خود را آغاز کرده است که این امر برای ارتقا و گسترش این رشته تخصصی ضروری بود.
وی با بیان اینکه حمایت انجمن ارگونومی با امکانات بیشتر و به شکل جدی راهاندازی شده است، افزود: تصمیماتی با اعضای این انجمن اتخاذ شد که با توجه به ازدیاد بیشتر دانشجویان، علاقه و توجه بیشتر آنان به این رشته و ارائه دستاوردهای خود هر دو سال یک بار این همایش با هدف ترویج و توسعه این علم و با دعوت از تمام اساتید دانشگاههای سراسر کشور برگزار خواهد شد.
مجید معتمدزاده، دبیر اجرای این همایش نیز گفت: هدف از برگزاری این همایش تبادل تجربههای علمی است، همچنین در این همایش اساتید ۹ دانشگاه علوم پزشکی در رشته ارگونومی از سطح کشور شرکت کردهاند.
وی افزود: در این همایش ۲۲۳ مقاله که ۸۴ مقاله در قالب سخنرانی و ۱۷۵ مقاله در قالب پوستر ارائه شده است و ۲۲ سازمان و صنعت از داخل استان و استانهای دیگر کشور در برگزاری این همایش همکاری داشتهاند.
این همایش از ۲۳ مهرماه آغاز شده و تا ۲۴ مهرماه ادامه خواهد داشت.