به یاد شهید تیز پرواز رمضان؛
از شهید دوران بخوانید
شهید دوران یکی از خلبانان شهید هشت سال دفاع مقدس است که با از خود گذشتگی وارد صحنه ی نبرد حق علیه باطل شد.
شهید سرلشکر خلبان عباس دوران در سال ۱۳۲۹ در شهرستان شیراز متولد شد، تحصیلات خود را درهمان شهر به پایان رسانید و در سال ۱۳۵۱با استخدام در نیروی هوائی و انتخاب راه عروج به آسمانها را برگزید. دورههای آموزشی پرواز را با هواپیماهای آموزشی و اف ۴ در آمریکا و ایران به پایان رسانید و به عنوان یکی از خلبانان پر توان نیروی هوائی ایران به جمع خلبانان میهن پیوست.
به گزارش خبرگزاری ایلنا از همدان، شهید عباس دوران دانش پرواز با هواپیمای اف ۴ را به نحوی آموخته بود که این هواپیما همچون یک اسلحه سبک در قبضه قدرتش قرار میگرفت و با او همنوائی میکرد.
سرلشکر خلبان عباس دوران در کارنامهٔ خدمتی خود افسر خلبان شکاری کابین عقب اف ۴ با درجه ستوان دومی، منتقل به پایگاه یکم شکاری جهت آموزش کابین جلوئی با درجه ستوان یکمی، افسر خلبان شکاری تاکتیکی گروه دوم شکاری گردان ۳۳ با درجه ستوان یکمی، معلم خلبان شکاری تاکتیکی گروه دوم گردان ۳۱ شکاری با درجه سروانی، منتقل به پایگاه ششم شکاری تاکتیکی با عنوان معلم خلبان گردان ۶۲ شکاری با درجه سروانی، منتقل به پایگاه سوم شکاری شهید نوژه همدان با عنوان معلم خلبان شکاری تاکتیکی با درجه سرگردی و معلم خلبان شکاری تاکتیکی گردان ۳۱ شکاری تاکتیکی با درجه سرهنگ دومی را به ثبت رسانده است.
وی با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و شروع توطئههای دشمنان نظام بر آن شد تا از آرمانهای این انقلاب دفاع نماید و طولی نکشید که رژیم بعثی عراق با همیاری دنیای استکبار فکر تجاوز به خاک پاک ایران اسلامی را عملی کرد.
عباس دوران که خود را برای چنین روزی آماده کرده بود با عزم راسخ وارد میدان نبرد شد و خود را از تصدی مشاغل فرماندهی معاف نمود تا با خیال آسوده تری به صحنهٔ نبرد حق علیه باطل برود.
رژیم بعثی عراق به منظور برگزاری کنفرانس سران کشورهای غیر متعهد، بغداد را از نظر پدافند هوائی دژ تسخیر ناپذیر معرفی و نزدیک شدن هر هواپیمائی به بغداد را غیر ممکن اعلام کرده بود، در چنین شرایطی شهید عباس دوران انجام یک عملیات نظامی را در قلب بغداد پذیرفت و با انجام آن عملیات امنیت بغداد را زیر سئوال برده و تشکیل کنفرانس غیر متعهدها را برهم زد.
آفتاب روز سیام تیر ماه ۶۱ در پرده حجاب بود که عباس دوران با پرواز از پایگاه سوم شکاری شهید نوژه همدان علاوه بر گذشتن از مرزهای کشور مرز ایثار را نیز پشت سر گذاشت و شهر بغداد که هنوز روشنائی آفتاب را به خود ندیده بود را با صدای غرش هواپیمای خود آشفته کرد و لحظاتی بعد کاخهای فرعونی توطئه گران را بر سرشان فروریخت، هواپیمای شهید دوران پس از بمباران اهداف از پیش تعیین شده مورد اصابت پدافند هوائی رژیم بعثی قرار گرفت و این دلیرمرد نیروی هوایی شکی نداشت که هواپیما نمیتواند به ایران بازگردد و لذا به دستور وی خلبان کابین عقب هواپیما را ترک نموده و سرلشکر دوران هواپیما را به سوی ساختمان اجلاس سران کشورهای غیر متعهد هدایت و با انتخاب آگاهانه شهادت، ندای حق را لبیک گفت تا در کنار سایر شهدای والامقام هشت سال دفاع مقدس آسمانی شود.