استاندار همدان:
دولت تدبیر و امید برنامههای مناسبی برای رونق تولید ارائه کرده است
در دولت نهم و دهم کشور از نظر اعتباری وضعیت بسیار خوبی داشت چرا که ۷۰۰ میلیون دلار درآمد نفتی کشور بود که تاکنون بی سابقه بوده است.
استاندار همدان با بیان اینکه دولت تدبیر و امید با خزانه های خالی مواجه بود، گفت: تعطیلی واحد های تولیدی، تحریم، تورم و روکود اقتصادی از مشکلاتی است که دولت با آن ها سرو کار دارد.
محمدناصر نیکبخت، استاندار همدان با بیان اینکه دولت تدبیر و امید برنامه های مناسبی برای رونق تولید ارائه کرده است، در جمع خبرنگاران افزود: لایحه ای در این خصوص طراحی شده که در آن تمامی راهکارهای تقویت بخش های اقتصادی لحاظ شده است.
نیکبخت با اشاره به دولت های زمان جنگ، عنوان داشت: در این دولت ها که با همزمانی با جنگ ایران و عراق بود مسائل عمرانی، اجرایی برای مردم مهم نبود و به فکر اداره جنگ بودند.
وی با بیان اینکه تا هفته ای گذشته تن خواه عمرانی به استان ها از سوی دولت داده نشده بود، گفت: استان همدان به عنوان یک استان سردسیر باید ابتدای سال بودجه عمرانی را تخصیص می دادند و این در حالیست که تنها ۱۵ درصد اعتبارات عمرانی به استان اختصاص داده شده است.
استاندار همدان در خصوص آمار اشتغال و نرخ بیکاری در استان همدان، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۲۱ هزار شغل در استان ایجاد شده بود ولی ۲۶ هزار نفر از لیست بیمه تامین اجتماعی خارج شده بودند که این موضوع نشان دهنده اشتغال منفی ۵ هزار نفر است.
نیکبخت با بیان اینکه از اردیبهشت ماه جاری روند خروج بیمه شدگان تامین اجتماعی متوقف شده است، اظهار داشت: تعداد بیمه شدگان اجباری استان توسط کارفرماهای کارگاههای تولیدی تا پایان خرداد ماه به ۱۱۷ هزار نفر رسیده است. وی بیان کرد: در سال ۷۵ مراکز درمانی و بیمارستان ها به صورت خودگردان مطرح شدند که بیمارستان باید هزینه های خود را از طریق پول های دریافتی از بیمار تامین کند.
وی، از اختصاص هشت میلیارد تومان اعتبار به بیمارستان فرشچیان همدان در طی سال جاری خبرداد و گفت: این در حالیست که ۳۰ میلیارد تومان برای تجهیز بیمارستان فرشچیان ازسوی وزیر بهداشت باید پرداخته شود.
وی در خصوص فعال شدن واحدهای تولیدی نیمه تعطیل در استان همدان، تصیح کرد: ۶۰۰ واحد تولیدی در استان تعطیل بودند و ۱۶ تا ۲۰ درصد واحد های تولیدی بالای ۷۰ درصد فعالیت داشتند.
وی با بیان اینکه همایش سرمایه گذاری پس از ماه مبارک رمضان در همدان برگزار می شود، ابراز کرد: با بیش از ۲۰۰ سرمایه گذار رایزنی شده است.
استاندار همدان در خصوص پروژه های بزرگ عمرانی در استان همدان، خاطرنشان کرد: فولاد فامنین، ویان، پتروشیمی ابن سینا و ملایر از جمله پروژههایی است که عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.
نیکبخت با بیان اینکه پتروشیمی هگمتانه پس از ۱۲ سال به سرانجام می رسد، افزود: با پیگیری ها و جلسات متعدد پتروشیمی هگمتانه تا سه ماه آینده به بهره برداری میرسد.
وی در خصوص سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد تومانی در باغ میوه همدان، گفت: کلنگ زنی مرکز خرید غرب کشور از سوی یکی از سرمایه گذاران با مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومانی پس از ماه رمضان انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه در انتخاب مدیران سلیقه ای عمل نکردم، تصریح کرد: انتخاب مدیران در استان همدان به صورت سلیقه ای نبوده و هر آنچه انجام دادم به صلاح استان بوده است.
استاندار همدان در ادامه با اشاره به استفاده از مدیران بومی در استان بیان کرد: در حوزه استانداری از ۳۰ انتصاب صورت گرفته فقط دو مورد غیر بومی هستند.
وی با بیان اینکه استان همدان باید حرف اول گردشگری را در کشور بزند، گفت: گردشگری به تنهایی می تواند توسعه استان همدان را فراهم کند.
نیکبخت با بیان اینکه در حوزه گردشگری منطقه غرب در بین استان های زنجان، کرمانشاه، کردستان و همدان طرحی ارائه شود، اظهار داشت: استان همدان می تواند پایلوت گردشگری کشور شود.
وی گفت: بودجه میراثفرهنگی استان در سال گذشته دو میلیارد و ۸۰۰ مییون تومان بوده که تنها برای ۲۰۰ میلیون تومان توافق نامه مبادله شده و مابقی نیز باید تا پایان تیر ماه جذب شود.
وی با اشاره به پروژه آزاد راه همدان، ساوه و راه آهن همدان، تهران، افزود: ۱۸ میلیارد تومان بدهی پیمانکار آزاده راه همدان، ساوه پرداخت شده و همچنین تاکنون ۳۰ کیلومتر ریل راه آهن تامین شده است.
وی با اشاره به پیشرفت ۹۰درصدی تالار قرآن همدان، گفت: تالار قرآن از مصوبات سفر رهبر فرزانه انقلاب در سال ۸۳ به همدان است و تکمیل آن نیازمند ۱۰۰ میلیارد تومان است که از طریق اعتبارات دفتر مقام معظم رهبری و بودجه استانی به دنبال تامین آن هستیم.
نیک بخت تصریح کرد: در سفر مقام معظم رهبری به استان همدان ۴۱۶ مصوبه برای استان همدان انجام شد که از این تعداد ۴۰۹ مصوبه معادل ۹۸ درصد به اتمام رسیده است.