یک هزار و ۴۱ روستای استان همدان مشمول دریافت تسهیلات مقاوم سازی هستند
امروز به واسطه اثرگذاری و اثربخشی بهسازی روستایی، تسریع در روند اجرای این مهم به عنوان یکی از مطالبات اصلی جامعه روستایی است.
حسن ظفری، شاخص متوسط اجرای طرحهای هادی در سطح کشور را ۳۵ درصد عنوان کرد و افزود: این شاخص در سطح استان ۴۵ درصد است که فاصله با معنایی با شاخص کشوری دارد.
به گزارش ایلنا، مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همدان با ذکر اینکه همدان در طرح هادی روستایی پیشتاز است گفت: این استان در اجرای طرحهای هادی روستایی۱۰درصد از میانگین کشوری جلوتر است.
ظفری تصریح کرد: امروز به واسطه اثرگذاری و اثربخشی بهسازی روستایی، تسریع در روند اجرای این مهم به عنوان یکی از مطالبات اصلی جامعه روستایی است.
وی تأکید کرد: با توجه و پیگیری نمایندگان استان بتوانیم بیشترین استفاده را از اعتبارات ماده ۱۸۰ قانون برنامه و بودجه در راستای تعادلبخشی و توازن بین زیرساختهای مرتبط با فصل عمران روستایی در اختیار بگیریم و بخشی از خواستههای مردم را به انجام برسانیم.
وی بیان کرد: بیش از ۱۶۹هزار کاغذ A۴ برای املاک روستایی صادر شده که ۱۳۰هزار مورد از این تعداد موفق به دریافت سند برای زمین یا واحد مسکونی روستایی شدند.
وی اظهار داشت: همکاری و تعامل تنگاتنگ ثبت اسناد با مجموعه بنیاد مسکن و استقبال روستاییان از طرح سند دار کردن املاک روستایی موجب شده که برای چهارمین سال متوالی، همدان رتبه نخست کشور را در صدور سند مالکیت روستایی به خود اختصاص دهد.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همدان گفت: مرحله نخست طرح هادی روستایی در ۴۲۷ روستا از ۹۴۱ روستای بالای ۲۰ خانوار این استان آغاز شده که در ۲۵۲ روستا به اتمام رسیده و در ۱۶۲ روستا نیز این طرح نیمه کاره باقی مانده است.
ظفری افزود: پیشتر مشکلاتی در روند اجرایی طرحهای روستایی از سوی ساکنان روستا ایجاد میشد ولی هم اینک به علت پی بردن آنان به مزایای آن، شتاب اجرای آن بیشتر شده است.
ظفری در ارتباط با مقاوم سازی روستاها نیز اظهار داشت: یک هزار و ۴۱ روستای این استان مشمول دریافت تسهیلات مقاوم سازی هستند که از این تعداد برخی از روستاها تسهیلات مقاوم سازی را دریافت کردند.
وی اضافه کرد: سهمیه همدان از مقاوم سازی مسکن روستایی ۹۰ هزار بوده که ۸۸ هزار نفر در سامانه نامنویسی کرده و ۸۳ هزار نفر از این تعداد به بانکهای عامل معرفی شدند.
وی بیان کرد: ۷۳ هزار نفر تاکنون برای دریافت تسهیلات مقاوم سازی با بانکها عقد قرار داد کردند که تاکنون مالکان ۶۴ هزار واحد با استفاده از این تسهیلات مسکن خود را مقاوم و پایان کار دریافت کردند.
مدیر کل بنیاد مسکن همدان گفت: تسهیلات پیش بینی شده برای مقاوم سازی مسکن روستایی ۱۲۵ میلیون ریال بود که امید میرود این رقم در سال جاری به ۱۸۰ میلیون ریال برسد.
ظفری با بیان اینکه طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی نیز از دیگر فعالیتهای این بنیاد است، یادآور شد: این طرح به فرمایش رهبری، تأکید مجلس و برنامه دولت از سال ۸۵ آغاز شده که بر اساس آن دولت مکلف شده مسئولیت مدیریت اجرایی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی را با استفاده از تسهیلات اعطایی از سوی بانکهای عامل برعهده بگیرد.
وی اظهار کرد: تاکنون ۹۰ هزار سهمیه با ۷۶۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در اختیار همدان قرار گرفته و بر اساس سهمیه اخذ شده بیش از ۸۸ هزار متقاضی به مدیریتهای ۹ گانه بنیاد مسکن در سطح استان مراجعه کردهاند.
وی با تقدیر از وفاق، همدلی و مشارکت مردم در راستای انجام فعالیتهای عمرانی در سطح استان گفت: باید بتوانیم در سال جاری نیز مبتنی بر ابلاغ اعتبارات تملک داراییها گام مؤثری در راستای ساماندهی کالبدی روستاها برداریم.
مدیرکل بنیاد مسکن همدان اظهار کرد: در راستای اجرای مسکن مهر با استفاده از ظرفیت انبوهسازان در قالب یک بازوی اجرایی و با حذف قیمت زمین از قیمت تمام شده هزینه ساخت وارد شدیم اما میزان مداخله دولت به میزانی بود که اصل کار قابلیت اجرایی خود را از دست داد.
به گفته وی اگر بخش خصوصی، انبوهسازان و شرکتهای ساختمانی توانمند شوند و مورد توجه و حمایت دولت قرار گیرند میتوانند نیاز و خواسته مردم را در قالب تأمین مسکن مناسب مدیریت کنند.