در همدان؛
جلسه ستاد بزرگداشت سالروز حماسه شکست حصر سوسنگرد برگزار شد
جلسه ستاد بزرگداشت سی و سومین سالروز حماسه شکست محاصره و آزادسازی سوسنگرد در قالب کارگروه امور اجتماعی و فرهنگی استانداری همدان و به ریاست معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان تشکیل شد.
ایلنا: جلسه ستاد بزرگداشت سی و سومین سالروز حماسه شکست محاصره و آزادسازی سوسنگرد در قالب کارگروه امور اجتماعی و فرهنگی استانداری همدان و به ریاست معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان تشکیل شد.
به گزارش ایلنا، در ابتدای این جلسه مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان اظهار داشت: ارتش متجاوز بعثی برای تصرف شهر سوسنگرد که مهمترین منطقه و محور برای رسیدن به اهواز بود، این شهر را مورد تهاجم قرار داد و در پناه تعلل و کارشکنی بنی صدر خائن، آنها موفق به تصرف بخش عمدهای از شهر شدند.
«محمد جواد زمردیان» در ادامه گفت: اما با تدبیر حضرت امام(ره) مبنی بر اینکه سوسنگرد تا فردا بایستی آزاد گردد و مدیریت قاطع مقام معظم رهبری مد ظله العالی به عنوان نماینده امام در شورای عالی دفاع رزمندگان اسلام در تاریخ ۲۶ آبان ماه سال ۱۳۵۹ موفق به آزادسازی مجدد شهر میشوند و به این وسیله سوسنگرد به شهر عاشقان شهادت اشتهار مییابد.
دبیر ستاد بزرگداشت شکست حصر سوسنگرد در ادامه افزود: لیکن در طی سه دهه گذشته آن طور که باید این حماسه پر افتخار و ویژگیهای آنکه نقش اساسی در راهبرد آفندی دفاع مقدس داشته به ویژه تدبیر مقام معظم رهبری به عنوان نماینده امام در شورای عالی دفاع کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
لذا در راستای فرامین معظم له مبنی بر گرامیداشت هرچه باشکوهتر حماسههای دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بر اساس دستور سردار ریاست محترم ستاد کل نیروهای مسلح با تشکیل ستاد بزرگداشت مراسم در مرکز و استانها نسبت به برنامه ریزی برنامههایی که به منظور تبیین زوایای مختلف این حماسه شکوهمند و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان و ایثارگران سالهای دفاع مقدس به ویژه این عملیات پرافتخار اقدام نموده است.
زمردیان ضمن برشمردن اهداف و سیاستهای ابلاغی در دستور العمل درخواستها و انتظارات ۱۳گانه مدنظر از سازمانها و دستگاهها را به شرح ذیل اعلام نمود.
وی برگزاری مراسم بزرگداشت، خاطره گویی و سخنرانی فرماندهان و رزمندگان حماسه سوسنگرد در مقر یگانهای نظامی و انتظامی، دانشگاهها وسازمانهای استان در مورخه ۲۶/۸ / ۱۳۹۲(همزمان با سالروزحماسه شکست حصر سوسنگرد) توسط ردههای نظامی و انتظامی و همچنین سازمانها و ادارات استان را از جمله انتظارات برشمرد.
زمردیان تولید برنامه از نقش رزمندگان استان در عملیات فوق وتهیه گزارش از برنامههای سازمانها ونهادها توسط صدا و سیمای مرکز همدان را اقدام ضروری در جهت آگاه سازی دانست و اضافه کرد:. کلیه دستگاهها به ویژه اعضا محترم ستاد بزرگداشت در مرکز استان و شهرستانها با رسانههای خبری و مطبوعات به ویژه صداوسیما مرکزهمدان در انعکاس و پوشش مناسب برنامهها هماهنگی لازم را به عمل آورند.
وی بیان داشت: فرمانداران محترم سراسر استان نیز ضمن تشکیل ستادهای شهرستانی نسبت به تنظیم برنامههای متنوع مردمی وماندگار اقدام نمایند.
زمردیان در ادامه به بیان سایر انتظارات پرداخت و گفت: برگزاری مراسم یادواره شهداء همدانی و سرکشی از خانواده معظم شهدا و ایثارگران حماسه سوسنگرد توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران با مشارکت اعضا محترم ستاد به ویژه یگانهای نظامی و انتظامی، جهاد و دستگاههایی که در عملیات مذکور شهید، آزاده و جانباز دادهاند.
اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری همدان نسبت به صدور اطلاعیه و بیانیه در خصوص سالروز حماسه شکست محاصره و آزاد سازی سوسنگرد وهمچنین انجام تبلیغات مناسب به ویژه نصب بنر توسط سازمانها و نهادها با هدف تجلیل از این حماسه ماندگار پیگیری و اقدام لازم را به عمل آورند.
شایان ذکر است؛ سایر انتظارات از دستگاهها نیز به شرح زیر میباشد:
شهرداری همدان نسبت به انجام تبلیغات شهری با بهره گیری از ظرفیتهای تبلیغی موجود پیرامون این حماسه ماندگار اقدام نماید.
شورای سیاست گزاری ائمه جمعه و ستادهای نمازجمعه شهرهای استان نسبت به توجیح ائمه محترم جمعه جهت بیان این حماسه بزرگ در خطبههای نمازجمعه مورخه ۲۴/۸ / ۱۳۹۲ اقدام نماید.
با توجه به تقارن ایام محرم به ویژه سوم شهادت سرور وسالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) با سالروز حماسه سوسنگرد ضروری است سازمان تبلیغات اسلامی استان نسبت به توجیح امامان محترم جماعت مساجد، وعاظ ومداحان ارجمند هیئات حسینی پیرامون تبیین چگونگی نقش رهبری وفرماندهی حضرت امام(ره) ومقام معظم رهبری در خلق حماسه شکست حصر سوسنگرد اقدام نماید.
سپاه انصار الحسین(ع) از طریق پایگاههای مقاومت بسیج محلات و ادارات ودیگر ردههای تابعه با توجه به نقش تاثیرگذار رزمندگان بسیجی در مقاومت جانانه برای جلوگیری از سقوط سوسنگرد وتقارن این روز با ایام عزای حسینی(ع) نسبت به برگزاری مراسم خاطره گویی در بین صلاتین نماز مغرب وعشاء مورخ ۲۶/۸ / ۱۳۹۲ مساجد توسط راویان مرتبط اقدام نماید
اداره کل حفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس استان نسبت به تهیه مستندات و اطلاعات لازم برای بیان هرچه مناسبتر این حماسه سترگ اقدام ومنابع مذکور رادر اختیار اعضاء محترم ستاد نماید.
کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان و اداره کل آموزش و پرورش به نوبه خود نسبت به طرح موضوع در مراکز و مدارس اقدام نمایند.
کلیه سازمانها و نهادها ویگانهای عضوستاد نسبت به تنظیم و تهیه گزارش عملکرد اقدامات انجام شده تا مورخ ۳۰/۸ / ۱۳۹۲ و ارسال به دبیرخانه ستاد مستقر در اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اقدام نمایند.
زمردیان در پایان بیان داشت: امید مجموعه اقدامات سیزده گانه فوق سهم کوچکی به پاس حماسه آفرینیها ودلاور مردیهای رزمندگان حماسه شکست حصر سوسنگرد به ویژه شهیدان والامقام این حماسه بزرگ باشد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان نیز در ادامه این جلسه بر اهمیت آزاد سازی سوسنگرد در دوران دفاع مقدس تأکید نمود و افزود: در روزهای ابتدایی جنگ تحمیلی دشمن برای اشغال مناطق مختلف کشور از جمله سوسنگرد عملیاتهایی را سازماندهی کرد.
«علیرضا قاسمی فرزاد» در ادامه افزود: عملیات آزادسازی سوسنگرد پس از فرمان تاریخی حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر آزادسازی یک روزه سوسنگرد و تدبیر و مدیریت بیبدیل مقام معظم رهبری انجام شد و با رشادتهای شهید چمران و پایمردی رزمندگان سپاه، ارتش و نیروهای مردمی به پیروزی رسید.
وی با بیان اینکه با تلاش و مقاومت نیروهای اسلام در مدت سه روز این منطقه آزاد شد، افزود: در زمانی که ارتش بعثشهر را به محاصره درآورد، تلاش نیروهای ایران و جوانان این مرز و بوم بود که توانست این منطقه را به خاک وطن باز گرداند
قاسمی فرزاد با تاکید بر اهمیت نام و یاد شهدای انقلاب و هشت سال دفاع مقدس اعلام کرد: امروز به برکت خون شهدای انقلاب است که در سراسر گیتی پرچم اسلام خواهی برافراشته شده و استکبار جهانی را مأیوس نموده است.