خبرگزاری کار ایران

گرامیداشت سی و سومین سالگرد هفته دفاع مقدس با ۷۴۶ برنامه در همدان

کد خبر : ۱۰۵۹۳۹

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان همدان در جلسه ستاد استانی گرامیداشت هفته دفاع مقدس در همدان اظهار داشت: مقاومت جانانه مردم در طول سال های حماسه و تحمل سختی ها در مقابل هجوم متجاوزین، موجب شد تا شاهد به زانو درآمدن دشمنان و عزت و سرافرازی امت مسلمان ایران باشیم.

ایلنا: مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان همدان در جلسه ستاد استانی گرامیداشت هفته دفاع مقدس در همدان اظهار داشت: مقاومت جانانه مردم در طول سال‌های حماسه و تحمل سختی‌ها در مقابل هجوم متجاوزین، موجب شد تا شاهد به زانو درآمدن دشمنان و عزت و سرافرازی امت مسلمان ایران باشیم.

به گزارش ایلنا از همدان، «محمد جواد زمردیان» در نخستین جلسه ستاد استانی سی و سومین سالگرد گرامیداشت هفته دفاع مقدس در استان همدان که به ریاست معاون سیاسی و امنیتی استاندار همدان برگزار شد، برآیند مقابله با دشمن را استحکام حکومت ولایی، دین مداری، حفظ تمامیت ارضی کشور و حصول خودباوری در عرصه دانش، پژوهش و فناوری دانست و اضافه کرد: این نتایج موجب نیل به اهداف بلند در سازندگی ایران اسلامیشد که بی‌گمان منشأ این پیروزی‌ها و موفقیت‌ها تجلی ولایت مداری، ایمان و وحدت در پرتو توجهات حق تعالی بوده است.

زمردیان بیان کرد: گرامی داشت سی و سومین سالگرد هفته دفاع مقدس در سال جاری با عنوان درس‌ها و عبرت‌ها از وقایع جنگ تحمیلی نام گذاری گردیده است و استان همدان با ارائه ۷۴۶ برنامه محوری توسط ۲۸ سازمان که تاکنون به دبیرخانه استانی ارائه شده مهیای بزرگداشت این ایام است.

وی در ادامه به میزان اخبار منتشر شده توسط اصحاب رسانه در سال ۱۳۹۱ اشاره کرد و گفت: در سال گذشته تعداد ۳۹۱ خبر به مناسبت هفته دفاع مقدس توسط جراید، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع رسانی در همدان منتشر شده است.

زمردیان تصریح کرد: از این بین نشریات با تولید و انتشار ۱۹۵ خبر(۵۰ درصد)، خبرگزاری‌ها با ۱۶۵ خبر(۴۲درصد) و پایگاه‌های اطلاع رسانی نیز با ۳۱ خبر(۸درصد) در نشر ارزش‌های دفاع مقدس مربوط به سال ۹۱ سهیم بوده‌اند.

از نکات مهم در بیان اهداف مدنظر در برگزاری هفته بزرگداشت سال جاری می‌توان به:

۱. تبیین درس‌ها و عبرت‌های جنگ تحمیلی در دوران دفاع مقدس و بکارگیری آن در دوران کنونی ۲. بازنگری و معرفی نماد‌ها و الگوهای معنویت، مقاومت و خلاقیت به عنوان عوامل پیروزی در عملیات‌های دوران دفاع مقدس۳. تقویت خود باوری برگرفته از فرهنگ دفاع مقدس در روند پیشبرد برنامه‌های کلان کشور در سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی۴. توجه دادن نظام فرهنگی کشور به فرهنگ غنی دفاع مقدس۵. تبیین نقش اقتدار، وحدت، همبستگی ملی و مشارکت عمومی در برابر بیگانگان در سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی.

زمردیان اعلام داشت: همچنین به منظور دستیابی به اهداف مذکور، روش جاری و سیاست‌های لازم در قالب روش‌هایی همچون؛ رویکرد برنامه‌ها مبنی بر فرمایشات مقام معظم رهبری به ویژه در سال جاری، استفاده بهینه از تبلیغات و اطلاع رسانی در زمان‌های مناسب برای توجه کردن مردم به برنامه‌ها، بهره گیری از مشارکت عمومی نهاد‌ها و دستگاه‌ها با در نظر گرفتن صرفه جویی و پیشبرد در اجرای برنامه‌ها، سوق دادن برنامه‌ها برای جلب نظر محافل علمی و پژوهشی، دانشگاهی، حوزوی و سایر اقشار جامعه خصوصاً نوجوانان و جوانان، بهره گیری از تجربیات، درس‌ها و عبرت‌های وقایع جنگ تحمیلی در دوران دفاع مقدس،
در ترویج فرهنگ ارزشی، اخلاقی و سبک زندگی، بهره گیری از فضای مجازی در جذابیت برنامه‌ها در نظر گرفته می‌شود.

زمردیان افزود: انتظارات ستادکل نیروهای مسلح از اعضای ستاد بزرگداشت هفته دفاع مقدس در استان همدان به شرح زیر است:

۱. اجرای برنامه‌های اعلامی متناسب با ایام روزهای هفته دفاع مقدس

۲. همکاری و هماهنگی مرکز صدا و سیمای استان با سازمان‌ها و نهادهای عضو ستاد برای پوشش و انعکاس اخبار برنامه‌ها و متقابلاً ارائه جدول دقیق برنامه‌ها به صدا وسیما جهت پوشش برنامه‌ها با در نظر داشتن موضوع
درس‌ها و عبرت‌ها در جنگ تحمیلی.

۳. حمایت دبیرخانه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان به مسئولیت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از نشریات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع رسانی استانی جهت معرفی نقش استان در سال‌های دفاع مقدس.

۴. برگزاری مسابقه یک عکس یک خاطره با عنوان یاد باد آن روزگاران یاد باد توسط اداره کل حفظ آثار
و با مشارکت صدا و سیمای مرکز استان.

۵. سخنرانی فرماندهان نیروهای مسلح استان قبل از خطبه‌ای نمازجمعه در سراسر استان

۶. برگزاری مراسم شب خاطره در موزه دفاع مقدس به مدیریت هریک از یگان‌های مستقر در استان با حضور خانواده‌های آنان(سپاه استان، تیپ انصارالحسین(ع)، مرکز درجه داری قدس، پایگاه هوایی شهید نوژه،
پدافند غرب، تیپ شهید قهرمان و جهاد) در شب‌های دفاع مقدس با مشارکت صدا وسیما، دبیرخانه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و شهرداری همدان.

۷. سرکشی به خانواده‌های معظم شهداءو ایثارگران در سطح استان و در طول هفته توسط همه­ی ادارات
و سازمان‌ها به مدیریت بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان.

۸. مدیریت بر ایجاد فضاسازی و تبلیغات محیطی در مقابل سازمان‌ها و ادارات توسط فرمانداری‌ها.

۹. مدیریت بر ایجاد ایستگاه‌های صلواتی و نمایشگاه‌های فرهنگی در سطح شهر طی هفته دفاع مقدس
توسط دستگاه‌های ذی ربط در ستادهای شهرستانی توسط فرمانداری‌ها.

۱۰. تجلیل از سربازان نمونه یگان‌های نظامی و انتظامی مستقر در استان توسط فرماندهان محترم یگان‌های نظامی
و انتظامی مستقر در استان توسط فرماندهان محترم یگان‌ها در روز سوم.

۱۱. اجرای راهپیمایی بزرگ خانوادگی نیروهای مسلح در سراسر استان در روز ششم هفته دفاع مقدس

وی در پایان به عناوین روزهای هفته دفاع مقدس در سال جاری اشاره کرد و بیان داشت اسامی روزهای گرامی داشت هفته دفاع مقدس به این شرح است:

۱. یکشنبه

۳۱/۰۶ / ۹۲

اقتدار و صلابت(رژه نیروهای مسلح)

۲. دوشنبه

۰۱/۰۷ / ۹۲

دانش پژوهی و دفاع ملی(بازگشایی مدارس و مراکز دانشگاهی و حوزوی و توجه به پدافند غیر عامل)

۳. سه شنبه

۰۲/۰۷ / ۹۲

سربازی و پایمردی(توجه به خدمت مقدس سربازی و دلاوری‌های سربازان در مقابله با دشمنان)

۴. چهارشنبه

۰۳/۰۷ / ۹۲

عفاف و پاسداری(نقش زنان در صیانت از دستاوردهای معنوی انقلاب اسلامی)

۵. پنجشنبه

۰۴/۰۷ / ۹۲

ایثارگران وشهیدان(گرامیداشت یاد شهداء و نکوداشت جانبازان، آزادگان و روز غبارروبی و عطر افشانی مزار مطهر شهداء)

۶. جمعه

۰۵/۰۷ / ۹۲

رزمندگان و ولایتمداری(راهپیمایی بزرگ خانوادگی در سراسر کشور با هدف وحدت نیروهای مسلح و پاسداشت حماسه عملیات ثامن الائمه(ع))

۷. شنبه

۰۶/۰۷ / ۹۲

روز درس‌ها و عبرت‌ها از وقایع جنگ تحمیلی توجه به دریافت عبرت‌های حاصل از جنگ تحمیلی

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان با تاکید بر اینکه هشت سال دفاع مقدس آبروی ایران اسلامی را در تاریخ و جهان تضمین کرد، گفت: باید فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه نهادینه شود.

«علیرضا قاسمی فرزاد» اظهار کرد: تمامی برنامه‌های هفته دفاع مقدس در راستای نهادینه کردن فرهنگ ایثار و شهادت و زنده نگه داشتن حماسه‌های هشت سال دفاع مقدس که توسط فرزندان این آب و خاک رقم خورد، است.

معاون استاندار همدان ادامه داد: آنچه امروز به عنوان رسالت خطیر بر دوش ماست نهادینه سازی فرهنگ ایثار و شهادت و انتقال درست آن به نسلهای بعدی است.

ویبیان داشت: اهداف و اقداماتی که نظام استکبار جهانی در کشورهایی همچون مصر و بحرین دنبال می‌کند، اوایل انقلاب اسلامی این اهداف را برای ایران در سر می‌پروراند که هشت سال جنگ تحمیلی یکی از این اقدامات است.

قاسمی فرزاد یادآور شد: ایران اسلامی از سالهای دور به علت بی‌کفایتی پادشاهان تجزیه شده بود و عراق نیز در جنگ تحمیلی به دنبال این بود که خوزستان را ایران جدا کند اما مردم با وحدت و همدلی و اهدای خون خود این توطئه‌ها را نقش بر آب کردند.

وی با بیان اینکه کشورهای استکبار جهانی به ندرت با یکدیگر متحد می‌شوند، اظهار کرد: تقابل با نظام جمهوری اسلانی تنها از نمونه‌هایی است که بلوک غرب و شرق با یکدیگر متحد شدند پس از آن کمتر شاهد این موضوع هستیم.

معاون استاندار همدان از مسؤولان خواست تا وحدت، اقتدار و مشارکت مردمی در زمان جنگ و خودباری نشات گرفته از هشت سال دفاع مقدس را برای مردم تبیین کنند.

وی تاکید کرد: محوریت برنامه‌ها باید متناسب با فرمایشات مقام معظم رهبری بوده و از همه امکانات و فضاهای مجازی برای جذب و تاثیر گذاری برنامه‌های هفته دفاع مقدس بر جوانان استفاده کرد.

قاسمی فرزاد خطاب به فرمانداران و مدیران اجرایی استان گفت: تمامی دستگاه‌ها به خصوص دستگاه‌های فرهنگی باید در برنامه‌های دفاع مقدس فعال باشند و برنامه‌های ابتکاری و نو را در دستور کار خود قرار دهند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز