معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در گفتگو با خبرنگار ایلنا خبر داد:
رفع موانع بهداشتی صادرات مرغ و تخم مرغ ایران به کشورهای همسایه/ رونق صادرات به گرانی منجر نخواهد شد
معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: با توجه به پاکی کشور ایران از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و در عین حال افزایش موارد ابتلا در کشورهای همسایه و حتی کشور اروپایی انگلستان، رفع محدودیتهای صادراتی از طیور ایران توسط کشورهای هدف نوید رونق صادرات را ایجاد کرده است.
سید محمد آقامیری، معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در حاشیه ششمین نمایشگاه بین المللی شیلات آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته در خصوص روند آزادسازی صادرات مرغ و تخم مرغ از ایران به کشورهای همسایه، به خبرنگار ایلنا گفت: «با تشکیل ستاد ملی مقابله با آنفولانزای پرندگان در سطح استانها و شهرستانها و تدابیر اندیشیده شده در چند ماه اخیر در سازمان دامپزشکی کشور، خوشبختانه کشور عاری از هرگونه بیماریهای پرندگان به ویژه آنفولانزای پرندگان شده است و تا به امروز هیچ گزارشی مبنی بر بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان ارائه نشده است. بنابراین باتوجه به اینکه کشورهای همسایه و انگلستان درگیر این بیماری بوده و به شدت نیازمند گوشت مرغ و تخم مرغ هستند. بنابراین رفع موانع صادرات مرغ و تخم مرغ از ایران به کشورهای متقاضی و کمک سازمان دامپزشکی به رفع موانع بهداشتی موقعیت مساعدی را برای صادرات این محصولات به کشورهای مقصد فراهم ساخته است.
وی در خصوص احتمال نگرانی برخی از تاثیر منفی صادرات بیشتر بر بازار داخلی نیز اطمینان خاطر داد: در حال حاضر نه تنها با کمبود تولید مرغ و تخم مرغ مواجه نیستیم، بلکه مازاد تولید نیز داریم. به همین دلیل تولیدکنندگان آزادانه به صادرات تولیدات خود روی آورده اند و وزارت جهادکشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور نیز تمام قد حامی آنها هستند. در همین راستا با توجه به آزادسازی اخیر واردات محصولات پرندگان از مبدا ایران به کشور کویت، صادرات این محصولات به این کشور نیز به کشورهای بازار هدف ایران نیز آغاز خواهد شد که موقعیت تازه ای برای مرغداران کشورمان است.
معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به نگرانی افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ درپی آزادسازی صادرات این محصولات به کشورهای بیشتر نیز گفت: باتوجه به اینکه ذخایر استراتژیک این محصولات بیش از میزان مصرفی است و ظرفیت تولیدی آنها بیش از 2 میلیون و 500 هزار تن بوده و قابلیت افزایش تا بیش از 3 میلیون تن را دارد، درپی صادرات محصولات پرندگان، قیمت این محصولات از این مسیر افزایش نخواهد یافت.
وی همچنین درخصوص ششمین نمایشگاه بین المللی شیلات آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته نیز گفت: تبادل اطلاعات و ایجاد ارتباطات در بین صنعت و دانشگاه و نهادهای دولتی در همین نمایشگاهها صورت میگیرد. بنابراین موقعیت بسیار خوبی برای ایجاد این ارتباطات است، اما نیاز است که تبلیغات گستردهتری در این راستا شکل گیرد. همچنین نیاز است در اینگونه نمایشگاهها توجه بیشتری به شرکتهای دانشبنیان شود، زیرا کاهش هزینه و رقابت با دنیا تنها با تکیه بر تولیدات دانش بنیان و کاهش هزینهها میسر خواهد بود و کاهش هزینهها جز با تکیه بر تولید محصولات دانش بنیان ایجاد نخواهد بود. توجه کنید که در حال حاضر نیز با همین قیمتها محصولات ما قابلیت رقابت با محصولات دیگر کشورها به لحاظ کیفیت و قیمت را داراست.
آقامیری با اشاره به سرانه مصرفی آبزیان در سایر کشورها گفت: وقتی سرانه مصرفی آبزیان در سایر کشورها 20 کیلوگرم است، و این میزان در کشور ما 10.6 کیلوگرم بوده، بنابراین برای کاهش فاصله میزان مصرف سرانه در کشور ما با سایر کشورها که 50 است باید میزان مصرف سرانه را افزایش دهیم. معتقدم که گوشت آبزیان میتواند جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت قرمز و مرغ باشد، چرا که میزان پروتئین آن بسیار بیشتر است.
خبرنگار: لیلا محمودزاده