۲۲۱ اثر به دوسالانه مجسمههای شهری رسید
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران، از انتخاب ۲۲۱ اثر برای حضور در بخش نمایشگاهی این دوسالانه خبر داد.
جمال کامیاب گفت: هیات انتخاب این دوسالانه متشکل از بهروز دارش، ایرج محمدی، حمید شانس، رضا قرهباغی و ریما اسلاممسلک؛ با بررسی ۱۱۷۶ اثر رسیده به دبیرخانه طی چهار روز داوری، ۲۲۱ اثر را برای بخش نمایشگاهی این دوسالانه انتخاب کردند.
به گزارش ایلنا؛ وی با اشاره به رشد کمی هنرمندانی که آثار خود را برای حضور در این رویداد ارائه کردند، گفت: ۵۸۰ هنرمند در این دوره از دوسالانه آثار خود را در سامانه دوسالانه ثبت کردند که رشد ۴۵ درصدی را نسبت به دوره گذشته این رویداد هنری نشان میدهد. این درحالی است که بر اساس نظر هیات انتخاب که در اداوار گذشته این دوسالانه نیز حضور داشتند، آثار این جشنواره از رشد کیفی قابل توجهی نسب به دورههای پیشین برخوردار بود و بر همین اساس هیات انتخاب با دقت بالایی به ارزیابی آثار پرداختند.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران، با اشاره به توجه هنرمندان مجسمهساز به اهداف این دوسالانه که در فراخوان این رویداد آمده بود، گفت: مجسمهسازان به خوبی با مطالعه فراخوان آثار خود را خلق کرده بودند و با توجه به رویکرد این دوره از دوسالانه که توجه به فرهنگ ایرانی – اسلامی و ترویج آثار روایی همچون داستانهای ملی ومذهبی و همچنین نوآوری و خلاقیت در زمینه ایده و روش اجرایی و کاربرد مواد و مصالح جدید و ارتباط طرح و ایده با توجه به هویت معماری و فضاهای شهری بود، دست به آفرینش هنری زدند که به وفور آثاری با این رویکردها را در میان آثار ارسالی به دوسالانه شاهد بودیم.
کامیاب با توجه به کیفیت آثار و محدودیتهای نمایشگاهی دوسالانه گفت: با توجه به این موضوع که کیفیت آثار ارسال شده فراتر از نظرها بود و از آنجا که قصد داشتیم که مخاطبی که وارد فضای نمایشگاهی میشوند در فرصتی که دارند از تمامی آثار دیدن کنند، شرایط سختگیرانهای را در مرحله ارزیابی اعمال کردیم و نهایتا ۲۲۱ اثر را برای بخش نمایشگاهی انتخاب و حتی مجبور شدیم تا مرحله ارزیابی دیگری را نیز برای بخش نمایشگاهی دوسالانه اعمال کنیم.
وی افزود: از آنجا که در مرحله اولیه بر اساس تصویر آثار ارزیابیها صورت گرفت، قصد داریم در زمان که هنرمندان ماکت آثار خود را ارائه میدهند نیز یک مرحله انتخاب در نظر بگیریم تا شاهد نمایشگاهی با کیفیت بیشتر باشیم. البته در زمان ارزیابی آثار باتوجه به اینکه با ایدههای نو و خلاقانه خوبی روبرو شدیم این فرصت را هم به هنرمندان دادیم تا بتوانند در تشریح کار خود به هیات انتخاب توضیحاتی را ارائه دهند.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران با اشاره به نصب این آثار در سطح شهر گفت: تمامی آثاری که به این رویداد ارائه شدند قابلیت حضور در سطح شهر را دارا هستند، اما از آنجا که نحوه اجرا اثر در محیط شهری و توانایی اجرای آن مقوله متفاوتی است، آثار برگزیده برای حضور در فضای شهری دوباره از سوی شورای فنی و تخصصی سازمان زیباسازی بررسی خواهند شد.
کامیاب همچنین با اشاره به اینکه برای هنرمندان جوانی که آثار آنها برای اجرای در شهر انتخاب شوند، استاد راهنما در نظر گرفته خواهد شد؛ افزود: اجرای یک اثر در مقیاس شهری نیازمند توانایی و تجربه است که این امر از سوی شورای تخصصی سازمان بررسی میشود و ما این امکان را مهیا کردهایم که هنرمندان جوانی که تجربه کافی برای اجرای کار خود ندارند بتوانند با مشاور اساتید آثار خود را ارائه دهند.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران با بیان اینکه دوسالانه مجسمههای شهری محل ارائه بهترین خلاقیتهاست گفت: این دوسالانه به نوعی تاریخنگاری مجسمههای شهری است و مکانی است که میتوان با مراجعه به آن الگویی برای تاریخ مجسمههای شهریمان بدست آورد.