همکاری مشترک سازمان منطقه آزاد کیش و مرکز گسترش سینمای مستند
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش و مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند در دیداری بر همکاریهای هرچه بیشتر در زمینههای مختلف ساخت و اکران فیلمهای مستند تاکید کردند.
به گزارش ایلنا؛ این دیدار با حضور سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی، خسرو نشان مدیر هنری سازمان منطقه آزاد کیش، محمد حمیدیمقدم مدیرعامل و مرتضی رزاقکریمی قائممقام و معاونت فرهنگی مرکز گسترش سینمای مستند، مهدی قربانپور مستندساز و ابراهیم حصاری دبیر چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم کیش برگزار شد.
سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش در این دیدار اکران فیلمهای مستند در کیش را از گامهای مهم در راستای فرهنگسازی برشمرد و با بیان این که ظرفیت جزیره کیش برای این رویدادها ظرفیت خوبی است افزود: این جزیره باید به سمت برگزاری رویدادهای ملی و بینالمللی در همه حوزهها پیش برود و الان نمونههای موفق این نوع رویدادها در مسایل مهارتی مدیریتی برگزار می شود؛ بخش خصوصی وارد کار شده و با ظرفیت 900 نفر از مدیران ارشد در این رویدادها شرکت میکنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به ظرفیتهای جزیره گفت: ما در جزیره 54 هتل داریم که در کنار محیط شهری مدرن و همچنین سیستم حملونقل پیشرفته که در سرزمین اصلی دیده نمیشود میتواند ظرفیت مناسبی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری باشد. موقعیت جغرافیایی طبیعی اعم از ساحل، غروب و طلوع و همچنین مرجانی بودن، جزیره را در تراز مکانی برای برگزاری رویدادهای ملی و بینالمللی تبدیل کرده است. ما آمادگی ورود به اقتصاد فرهنگ و صنعت فرهنگ داریم و تا جاهایی هم پیش رفتهایم. فرهنگ باید در زمینه اقتصاد و صنعت وارد شود. ما در زمینه گردشگری و همچنین بازیها به این رویدادها ورود کردهایم. یکی از سیاستهای اصلی ما حمایت از بخش خصوصی در این زمینه است.
پورعلی در ادامه به فعالیتهای انجام شده در کیش اشاره کرد و گفت: ما در کیش تجربههای موفقی هم داشتهای. هم در حوزه نوشتاری هم در زمینه ساخت فیلمهای مستند و سینمایی. صدا و سیمای کیش در حوزه مستند کار کرده است. در همین راستا آماده همکاری با مرکز گسترش سینمای مستند هستیم تا براساس اولویتبندی پیش برویم و هم در زمینه سفارش و هم مشارکت در ساخت همکاری داشته باشیم.
پورعلی با اشاره به امکان نمایش فیلمها در ساحل از این طرح استقبال کرد و گفت: ما هم ظرفیت اکران ساحلی و هم اکران سالنی داریم. ما در زمینه ساخت فیلمهای مستند به نتیجه رسیدهایم. یکی از مهمترین اتفاقاتی که باید رخ دهد دیده شدن روابط داخل جزیره است. با اکران و همچنین ساخت فیلمهای مستند میتوانیم به سمت برگزاری بازار بینالمللی فیلم نیز برویم.
محمد حمیدیمقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند نیز در این دیدار بر ساخت فیلمهای مستند تاکید کرد و گفت: کیش به لحاظ فرهنگی باید به سمت تولید محتوای فرهنگی برود. آنچه از کیش میفهمیم جایی است برای سیاحت اما از اقلیم و اکوسیستم آن چیزی نمیفهمیم و از ساحل مرجانی آن نیز اطلاعی نداریم. ما در تلویزیون بسیاری فیلم مستند از سواحل و جزایر مختلف جهان نشان دادهایم اما از خودمان فیلمی نمایش ندادهایم. میتوانیم با ساخت فیلمهای مستند حضور کیش در تلویزیون را گسترش دهیم. ما در این زمینه تخصص داریم که میتوانیم بهترین مستندسازها را براساس نظر سازمان وارد بحث ساخت فیلم کنیم.
حمیدیمقدم با اشاره به ظرفیتهای کیش گفت: در کیش میتواند کارگاه فیلسمازی پیشرفته نیز فعال شود. در مرحلهای دیگر میتوانیم وارد بازار فیلم شویم. جزیره میتوان بازار فیلم مستقلی باشد که باتوجه به ظرفیتهای کیش میتوان به این سمت حرکت کرد.
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند با اشاره به برگزاری جشنواره حقیقت گفت: امسال در جشنواره حقیقت 22 استان همزمان با تهران فیلمهای این جشنواره را اکران کردند. کیش هم میتواند وارد نمایش فیلمهای مستند سینما حقیقت بشود. زمانی که نمایش فیلم مستند در یک جامعه زیاد باشد سطح فرهنگی آن جامعه بالاست. نمایش عمومی فیلمهای مستند باید جدی گرفته شود. مرکز گسترش سینمای مستند میتواند فیلمهای مستند را به کیش بدهد. نباید به تعداد مخاطب اهمیت داد. مستند چون برگرفته از زندگی واقعی است برای همه جذابتر است. کیش پتانسیل بالایی دارد که میتوان از آن بهخوبی استفاده کرد.
مرتضی رزاقکریمی قائممقام و معاونت فرهنگی مرکز گسترش سینمای مستند نیز در این نشست به لزوم وارد شدن به بازار فیلم گفت: ما در سرزمین اصلی سازوکار ورود به جهان را نداریم و کیش با ظرفیتها و پتانسیلی که دارد میتواند به آن وارد شود. بازار فیلم در کوتاهمدت بازده نخواهد داشت اما در میانمدت و با برنامهریزی درست حتما جواب خواهد داد.