خبرگزاری کار ایران

در حاشیه نمایشگاه اینوکس کیش ۲۰۲۲مطرح شد:

بارقه های امید برای شکل گیری محیط‌های آزمون تنظیم‌گری "سندباکس‌های رگولاتوری"

بارقه های امید برای شکل گیری محیط‌های آزمون تنظیم‌گری "سندباکس‌های رگولاتوری"
کد خبر : ۱۲۸۹۶۶۱

فین‌تک‌های فعال در حوزه پرداخت، وام‌دهی، رگ‌تک و نظارت می‌توانند برای آغاز فعالیت خود، تقاضایشان را برای فعالیت در این سندباکس به پورتال دبیرخانه محیط آزمون بانک مرکزی ارائه دهند.

 
 

به گزارش ایلنا؛ نشست " نقش سندباکس های رگولاتور بانک مرکزی در توسعه فناوری مالی و کاهش مخاطرات سرمایه گذاری در آنها " صبح چهار شنبه 27 مهر در سالن ابوریحان مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد.

 

این نشست که طبق مذاکرات و تعاملات صورت گرفته میان معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش و معاونت فناوری های نوین بانک مرکزی برگزار شد؛ کریمی رییس گروه تحقیقات و مطالعات راهبردی شرکت ملی انفورماتیک در این جلسه به تشریح سندباکس های رگولاتور بانک مرکزی پرداخت و گفت: یکی از رویکردهای سیاست‌گذاری و تسهیل‌گری کسب‌وکارهای نوین استفاده از روش محیط‌های آزمون تنظیم‌گری (سندباکس‌های رگولاتوری) است که برای شناخت وجوه مختلف و نحوه تنظیم و صدور مجوزهای مورد نیاز استفاده می‌شود.

وی ادامه دارد: در این رویکرد قانون‌گذار باید در راستای برقراری تعادل میان ارائه راه کارهای خلاقانه در حوزه فین‌تک و ثبات و پایداری سیستم‌های مالی با ایجاد قوانین متناسب با حوزه‌های کسب‌ وکاری شرکت‌های فعال در حوزه فین‌تک به واسطه جذابیت این حوزه و ریسک‌پذیری ذاتی فناوری، در جهت تطبیق چارچوب‌های نظارتی و نیز مدیریت و کاهش ریسک‌های مرتبط با آن گام بردارد.

رییس گروه تحقیقات و مطالعات راهبردی شرکت ملی انفورماتیک خاطر نشان کرد: محیط‌ آزمون تنظیم‌گری ساز و کاری است که نهادهای ناظر ترتیب می‌دهند تا فین‌تک‌های موجود و کسب‌وکارهای جدید را از این طریق، تحت چتر نظارتی خود قرار داده و با بررسی آنها از نزدیک، مدل کسب‌ وکار و ریسک‌های مرتبط را شناسایی کنند و در ادامه با ارائه مجوزها و تدوین مقررات مناسب برای آن‌ها، زمینه حضور در بازار را برایشان فراهم آورند.

وی تاکید کرد: تسهیل در برقراری ارتباطی موثر و مفید میان تنظیم گر و فناوران مالی، تسهیل و تسریع در تدوین قوانین جدید توسط قانون گذار، ارائه چارچوب نظارتی موثر و کارا برای محصولات و خدمات پولی و بانکی، بهبود فرایند اعطای مجوز کسب و کاری برای فناوران مالی، دریافت معافیت های مقرراتی برای دوره حضور در محیط آزمون و امکان آزمون محصول، خدمت و یا مدل کسب و کاری جدید با داده های واقعی از جمله مزایای سند باکس رگولاتوری برای فناوری مالی است.

رییس گروه تحقیقات و مطالعات راهبردی شرکت ملی انفورماتیک ادامه دارد: افزایش آشنایی محیط آزمون و تنظیم‌گر با نوآوری‌های مالی، افزایش توقف ابداعات محکوم به شکست، آزمون محصول و خدمت جدید فین‌تک و صاحبان کسب‌ وکار در فضای بازار به صورت محدود و پرهیز از بروز ریسک‌ها در سطح عمومی و انطباق نتایج حاصل از مشاهدات و آزمایش‌های انجام شده با نتایج مورد انتظار از قوانین و الزامات حاکم و تصمیم‌گیری در خصوص تغییرات مورد نیاز  از جمله مزایا سندباکس برای تنظیم‌گر است.

وی افزود: توسعه بازار خدمات پولی و بانکی از طریق حمایت از ابداعات موفق فناوری مالی، بررسی تطبیق کسب‌ وکار معرفی شده با قوانین و مقررات موجود، شناسایی و رفع شکاف‌های قانونی موجود برای نوآوری‌های جدید، ارزیابی ریسک‌های ناشی از ارائه محصول در بازار واقعی و تعیین محدودیت­‌های زمان‌دار کارکردی برای مدیریت ریسک‌های ناشناخته از دیگر مزایای سند باکس برای تنظیم گر است.

کریمی با بیان این که حضور در این محیط آزمون مشخص می‌کند کسب‌ وکارها با چه کسی طرف هستند و به چه کسی پاسخگو خواهند بود. در اصل این تعامل یک بازی برد برد برای رگولاتور و کسب‌ وکار است؛افزود: عدم وجود طرح مشابه در محیط آزمون، دارای اصالت و نوآوری و بهبود خدمات در شبکه پولی و بانکی با توسعه سرمایه گذاری از جمله معیارهای کلان ارزیابی فین تک های متقاضی است.

رییس گروه تحقیقات ومطاالعات راهبردی شرکت ملی انفورماتیک افزود: هم‌اکنون در پورتال محیط آزمون بانک مرکزی شرایط پذیرش شرکت‌ها برای حضور در محیط آزمون و چارچوب فعالیت مشخص شده است و متقاضیان می‌توانند درخواست خود را برای حضور در این محیط از آن طریق ارائه دهند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز