خبرگزاری کار ایران

صنعت هتل‌داری، رکن اصلی توسعه‌ی گردشگری است

صنعت هتل‌داری، رکن اصلی توسعه‌ی گردشگری است
کد خبر : ۱۱۹۲۳۹۲

سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش، صنعت گردشگری را در جزیره کیش، صنعت مادر و گره‌خورده با هتل‌داری دانست و اظهار داشت: فعالیت در این حوزه با الزام بر ارائه‌ی خدمات با کیفیت، در زمره‌ی سخت‌ترین کارهاست.

به گزارش ایلنا؛ محمدرضا لواسانی در دیدار با اعضای جامعه هتلداران و مراکز اقامتی کیش با توجه ویژه به صنعت هتل‌داری به عنوان رکن اساسی گردشگری، گفت: هتلداران به عنوان یک صنعت مهم و قوی باید برنامه‌ریزی‌هایی داشته باشند که با تغییر دولت‌ها یا مدیران ضربه نخورند‌.

وی فرهنگ کار در حوزه‌ی گردشگری را نادرست عنوان کرد و با بیان این مطلب که زیرساخت‌های مناسب آن وجود ندارد، افزود: فرهنگ، با زور و بخشنامه قابل اعمال نیست و مدیران گردشگری به‌موجب عدم وجود فرهنگ کار صحیح در این حوزه، به ناچار درگیر موضوعات داخلی و نیروها شده و آرمان‌های زیاد خود را از دست می‌دهند‌.

سرپرست سازمان با بیان این مطلب که، خانه‌های کارگری و مدیران در حال تبدیل به بحران جدی است، گفت: یکی از بهترین راه‌ها برای رفع این معضل، انبوه‌سازی سریع در بندر چارک می‌باشد.

لواسانی با اشاره به ظرفیت‌های زمین، و زیرساخت‌های موجود مانند آب و برق در چارک، با بیان این مطلب که امکان انبوه‌سازی سریع در بندر چارک وجود دارد، گفت: ساخت اقامت‌گاه‌های مختلف در چارک قطعا اتفاق خواهد افتاد، و سود با افرادی است که سرمایه‌گذاری جهت اجرای این طرح را زودتر آغاز کنند.

وی تصریح کرد: جزیره با شیب خوبی در حال پیشرفت است، این ده هزار کارگر در حوزه هتل و بقیه، در حال پیشرفت هستند و خود جزیره از لحاظ برند و ستاره، نباید خدشه‌دار شود؛ از طرفی نیز خانه‌های کارگری و مدیران در حال تبدیل به بحران جدی است، و جزیره بدون‌تعارف، گنجایش آن را نخواهد داشت و یکی از بهترین راه‌ها که مدت‌ها به آن فکر، و اخیرا جلسه‌ای نیز داشته است، بندر چارک می‌باشد. آنجا آب، برق، گاز، و زمین به وفور وجود دارد و کارگری که اینجا ناچار به سکونت در کانکس می‌شود آنجا می‌تواند در یک ویلا همراه با خانواده خود زندگی کند.

لواسانی با بیان این مطلب که یک کارمند به‌جای زندگی در مکانی کوچک در کیش می‌تواند در چارک، ویلای ۲۰۰متری داشته باشد، خاطرنشان کرد: از این لحاظ، به بعد اجتماعی زندگی آنان و درنهایت فرهنگ کیش نیز توجه شده است.

وی همچنین در خصوص رفع بروکراسی اظهار داشت: در این مدت تمام سعی خود را کرده‌ایم که موتوری تازه برای سازمان بسازیم، اما این امر، هم ساده نیست و هم اینکه جایگزین کردن آن باید زمانی انجام شود که اطمینان کامل از عملکرد آن وجود داشته باشد.

لواسانی با تاکید بر اینکه سازمان و ارباب‌رجوع در دو طرف میز نیستند و ما آمده‌ایم رونق اقتصادی ایجاد کنیم تا تبعات آن به همه‌ی مردم برسد، افزود: ما در حال اصلاح فرآیندها هستیم اما اجرای آن باید وقتی صورت بگیرد که تمام عیب‌یابی‌ها انجام شده باشد و اکنون با همین فرآیندها سعی کرده‌ایم به‌صورت مُسکن عمل کنیم؛ لذا درهای اتاق‌های مدیران به روی ارباب‌رجوع باز است و نهایت تسریع و تسهیل در انجام کارها صورت می‌گیرد.

لواسانی با اشاره به مسائل مطرح‌شده از سوی اعضای جامعه هتلداران مبنی بر عدم ثبات مدیریتی کیش در گذشته، بر انسجام گروهی جامعه تاکید کرد و گفت: هتلداران به عنوان یک صنعت مهم و قوی باید آسیب‌های خود را از این بی‌ثباتی کم کنند و برنامه‌ریزی‌هایی داشته باشند که با تغییر دولت‌ها یا مدیران ضربه نخورند.

وی با بیان این مطلب که جوامع ماندگار تر از دولت‌ها هستند، تصریح کرد: اعضای جامعه باید کار خودشان را انجام دهند و نقش حاکمیتی، حداقل با عدم ایجاد مانع، آنها را همراهی کند.

سعید پورزادی، سرپرست معاونت فنی و عمرانی سازمان نیز، با تاکید بر اینکه استفاده از ظرفیت‌های جام‌جهانی به نفع حوزه گردشگری جزیره کیش از برنامه‌های این سازمان است، از ۵۲۰ میلیارد ریال هزینه برای توسعه زیرساخت‌های ورزشی خبر داد و افزود: در این راستا اصلاح چمن ۲ زمین مجموعه المپیک و تکمیل سه زمین چمن دیگر در دستور کار قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: در ۲ زمین چمن مجموعه المپیک طی ۱۵ سال سپری شده از بهره برداری آنها اصلاحاتی انجام نشده که هم اکنون ۳۱۰ میلیارد ریال برای اصلاح و کاشت چمن و ۲۰۰ میلیارد ریال نیز برای تکمیل سه زمین چمن دیگر تخصیص یافته است.

پورزادی افرود: برنامه ریزی شده که این طرح ها تا مرداد ۱۴۰۱ برای بهره برداری و بکارگیری در اردوی تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی یا سایر تیم های حاضر در جام جهانی مورد استفاده قرار بگیرد.

علیرضا ابراهیم پور، سرپرست شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه کیش نیز در این دیدار، ورود گردشگر به کیش را از اهداف اصلی سازمان دانست و گفت: برای ورود گردشگر به کیش در فصل‌های کم‌مسافر، از تمام ظرفیت‌های موجود مانند نمایشگاهی و همایشی بهره‌مند خواهیم شد.

وی با اشاره به درخواست یکی هتل‌داران کیش مبنی بر تصمیم‌گیری در خصوص واردات خودرو با هدف نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی اظهار داشت: این شرکت در حال بررسی ۲ مدل خودروی خارجی مونتاژ داخلی جهت پاسخگویی به این نیاز است.

وی افزود: تسهیلات مناسب در این جهت نیز در نظر گرفته شده است اما این در صورتی است که نتایج مثبت از حضور آن‌ها از لحظ فنی به ویژه سرمایشی بدست بیاید و مقدمات واردات آن به کیش انجام شود.

در ابتدای این نشست، مسیح‌اله صفا، رئیس جامعه هتل‌داران، بیش از ۵۵درصد ظرفیت کیش را مرتبط با صنعت گردشگری عنوان کرد و گفت: در این حوزه ده هزار نیروی کار وجود دارد و برای آنکه کیش، بازوی کمکی کشور باشد باید به گردشگران خدمات داد و آنچه این خدمات را تضمین می‌کند، آموزش است.

وی نابرابری ریال و دلار را از دلایل حضور گردشگران در کیش دانست و افزود: بعد از سه ماه رکود فاحش، این اتفاق کمک‌کننده‌ای بود و اگر در سازمان منطقه آزاد کیش به دنبال کمک به این صنف می‌باشد، در ترتیب ارائه‌ی زمین جهت تامین مسکن استیجاری کارکنان کیش، جامعه هتلداران را در اولویت بداند چراکه نیروهایی که هزینه‌ی آموزش صرف آنها می‌شود، به علت عدم توان تامین هزینه‌های کیش، به شهرهای خود باز می‌گردند.

وی همچنین به جرائم دیرکرد ساخت اشاره کرد و افزود: ستاد جام جهانی ۲۰۲۲ تشکیل شده است و جامعه، توان ارائه‌ی سه هزار اتاق و بالاترین خدمات را در این حوزه دارا می‌باشد.

رییس هیات مدیره جامعه هتلداران کیش با بیان اینکه هم اکنون دراین جزیره ۵۲ هتل وجود دارد که ۴۸ مورد آن با پنج هزار اتاق با ظرفیت ۱۸ هزار تخت فعال است افزود: تا پایان سال نیز ۲ هتل پنج ستاره به تعداد هتل‌های فعال اضافه شود.

مهرداد تاوتلی، دبیرکل جامعه هتلداران کیش و مراکز اقامتی نیز با اشاره به رویکرد مدیریت جدید سازمان در توجه به اقشار زحمتکش جامعه، گفت: ارتباط مدیریت جدید سازمان با جای‌جای کیش در کمتر از سه ماه حضور خود، و مردمی بودن وی باعث رضایتمندی فعالین حوزه‌های مختلف شده است و خواسته‌ی واضح اکثریت این افراد و صنف هتلداران، ابقاء سرپرست سازمان می‌باشد که البته در دوران گذشته، بی‌سابقه است.

وی به توجه معاونین این دوره به ارباب‌رجوع و رسیدگی به خواسته‌های آنها اشاره کرد و افزود: بازدیدهای متعدد آن‌ها از پروژه‌های مختلف و تشکیل کمیته در محل و اخذ تصمیمات لازم بسیار ارزنده بوده و امیدواریم بروکراسی‌های موجود و اتوموسیون‌های اداری نیز اصلاح و تسهیل گردد.

تاوتلی با اشاره به تنوع شغلی در صنف هتلداران، بر لزوم توجیه و آموزش افرادی که با خودرو به کیش سفر می‌کنند تاکید کرد و از ضرورت کاهش بوروکراسی‌های اداری، حمایت از سرمایه‌گذاران واقعی، توجیه مسافران نوروزی کیش از لحاظ قوانین راهنمایی و رانندگی و فرهنگ کیش، برنامه‌ریزی برای فصول کم‌مسافر سخن گفت و از طرح جامعه هتلداران برای جام جهانی خبر داد.

سیدحسین خوابنما، نایب رئیس جامعه هتل‌داران نیز به بیش از بیست عنوان شغلی در حوزه هتل‌داری اشاره کرد و ادامه داد: آموزش نیروهای هتلداری در دستور کار جامعه قرار گرفته است. وی همچنین از ساخت تعدادی هتل سنتی خبر داد و درخصوص ساماندهی خانه‌های شبانه افزود: ۴۷۵ خانه شبانه غیرمجاز پلمب شدند اما در کمتر از ۴۸ساعت، فک‌پلمب شده و به روال سابق بازگشتند.

نصراله حاتمی یکی از هتلداران و اعضای جامعه نیز، گفت: کیش جایگاه خود را به عنوان قطب گردشگری پیدا کرده و امروزه گردش مالی بالایی دارد که پیش‌بینی می‌شود دوبرابر گردد و این امر توسعه‌ی زیرساخت‌های موجود را می‌طلبد.

وی از منظر شهری وجود هتل‌های نیمه‌تمام گله کرد و با اشاره به هتل در حال ساخت خود با ۹۵هزار متر زیربنا و ۷۰۰ اتاق، گفت: واگذاری مالکیتی زمین حتی برای مدت زمان محدود و موقت می‌تواند در برون‌رفت از مشکلات کنونی موثر باشد که با اعطای سند مالکیت به هتل‌ها حتی به صورت مدت معین راه را برای استفاده این جامعه از تسهیلات بانکی و صندوق توسعه ملی تسهیل کرد.

حاتمی افزود: دو راه برای تسهیلاتی که یک سرمایه‌گذار می‌تواند بگیرد وجود دارد که شامل بانک و صندوق توسعه می‌شود اما هتلی که ده طبقه دارد اگر بتواند یک طبقه از آن را به آژانس‌ها و مراکز دیگر بفروشد، می‌تواند بدون نیاز به هیچ حمایتی، هزینه‌های خود را تامین کرده و پروژه را به پایان خواهد رساند.

صدوق مالک هتل ترنج نیز به معضل خدمات حمل و نقل در کیش اشاره و تصریح کرد: وارد کردن ۱۰۰ خودرو توسط شرکت‌های اماراتی به صورت گذر موقت می‌تواند گره‌گشا باشد.

وی افزود: در صورت حل مشکل واردات خودرو، خودروهای فوق در کیش پلاک شده و ماندگار می‌شوند و در غیر این صورت بعد از یکسال به امارات بازگردانده شوند.

صفا نیز در این‌خصوص تصریح کرد: طرح حمل ونقل نیاز به سرمایه‌گذاری سازمان ندارد و بخش خصوصی هزینه‌های آن را تامین خواهد کرد و تنها خواهان مجوز آن است.

همچنین سیدمحمد رضا کلینى، یکی دیگر از اعضای هیئت‌مدیره جامعه هتلداران کیش، با گله از تغییر مدیریت‌ها و اینکه مدیران زمانی که به شناخت لازم می‌رسند از کیش می‌روند، جزیره را شهر ۵ ستاره دانست که نیاز به مسافر ۵ ستاره دارد، وی ادامه داد: در غیراینصورت کیش از جنبه‌های مختلف نظیر فرهنگی و زیست محیطی آسیب خواهد دید و نظارت بیشتر بر ورود مسافر و خودرو در ایام نوروز بسیار لازم است.

نشست سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش با اعضای جامعه هتلداران و مراکز اقامتی کیش عصر پنجشنبه ۱۴بهمن در سالن رازی مرکز همایش‌های بین‌المللی کیش برگزار شد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز