خبرگزاری کار ایران

گزارش اختصاصی ایلنا از عراق؛

ورود موج دوم زائران به کربلا

ورود موج دوم زائران به کربلا
کد خبر : ۲۱۸۲۰۵

برای رسیدن به بارگاه‌های امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) ۱۰ راه ورودی وجود دارد. به فاصله یک کیلومتری این بارگاهها، دو پست ایست بازرسی به فاصله ۵۰ متری یکدیگر قرار گرفته‌اند و تمام افرادی که قصد ورود به این محدوده را دارند، بازرسی می‌کنند.

با تعویض پرچم گنبد امام حسین و حضرت عباس، تکیه‌ها و موکب‌ها(هیئت‌ها) در کربلا شروع به فعالیت کردند.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایلنا از کربلا؛ از شب گذشته موج زائران عتبات عالیات از کشورهای مختلف به عراق سرازیر شد؛ پیش از این، بیشترین حجم ورودی زائران متعلق به شب نخست محرم بود.

از بین کشورهای خارجی مطابق انتظار، ایران دارای بیشترین زائر است و بعد از ایران زائران کشورهای لبنان، پاکستان، هند و بحرین بیشترین حضور را دارند. اکثر اتباع خارجی که به عراق سفر کرده‌اند، سعی دارند که مبدا ورودی آنها فرودگاه امام علی(ع) نجف باشد، تا بتوانند قبل از سفر به کربلا، حرم امام علی را زیارت کنند.

تا به این لحظه، وضعیت آب و هوایی کربلا برای ایرانی‌ها بسیار مناسب است؛ به طوریکه دمای هوا در روز گذشته ۱۸ درجه سانتی‌گراد بود و امروز نیز حداکثر دما به ۲۸ درجه خواهد رسید.

سخت ترین کار در کربلا گرفتن آمار هیئت‌ها و تکیه‌هاست. حضور بی‌شمار این هیئت‌ها و تکیه‌ها، سبب شده که لحظه‌ای صدای عزاداری در کربلا قطع نشود. در این حال، با توجه به فعالیت گسترده زائران و عاشقان حسینی، به جرات می‌توان گفت که در کربلا هیچکس گرسنه و تشنه نمی‌ماند.

تکیه‌ها که وظیفه خدمات‌رسانی به زائران داخلی و خارجی را بر عهده گرفته اند، صبح‌ها چای و شیر توزیع می‌کنند و برای ناهار و شام؛ قیمه، برنج، خورشت لوبیا که عرب‌ها به آن «فاصولیه» می گویند و مرغ با طبخ‌های محلی و شیوه‌های مرسوم هر منگقه را بین حاضران توزیع می‌کنند.

به اذعان افراد محلی و کسانی که برای چندمین بار است در این ایام به کربلا می‌آیند، هنوز اکثر تکیه‌ها و هیئت‌ها فعالیت خود را به طور گسترده شروع نکرده‌اند و از فردا شب، اوج خدمت‌رسانی آنها آغاز می‌شود.

تنها در شارع باب القبله(خیابان مشرف به درب سمت قبله حرم) که طول آن کمتر از یک کیلومتر است ۲۰ تا ۲۵ تکیه بزرگ قرار دارد و بین افراد خدمتگذار در این تکیه‌ها تلاش خاصی برای جذب حداکثری زائرین و کسب صواب از این شب‌ها صورت می‌گیرد.
در هر ساعت روز، باید انتظار دیدن دسته عزاداری را داشت به طوریکه در لحظه تنظیم این گزارش، چند هیئت عزاداری زنجیر زنی در حال حرکت به سمت بین الحرمین هستند.

اما همچنان مانند سال‌های گذشته، مهمترین دغدغه برای زائرین امنیت است؛ در حالی‌که برای زائران عراقی و مردم محلی این امر اهمیت ویژه و نگران کننده‌ای ندارد. آنها از وضعیت امنیت شهر کربلا اطمینان خاطر دارند و هنگامی که با سوال زائران خارجی در مورد کیفیت امنیت مواجه می‌شوند، به آنها اطمینان خاطر می‌دهند که هیچ مشکلی وجود ندارد.

برای تامین امنیت بیشتر، یک کمربند امنیتی قوی در نزدیکی حرم برقرار شده است؛ به گونه‌ای که در یک کیلومتری بین الحرمین پست‌های ایست بازرسی توسط ارتش تشکیل شده است.

برای رسیدن به بارگاه‌های امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) ۱۰ راه ورودی وجود دارد. به فاصله یک کیلومتری این بارگاهها، دو پست ایست بازرسی به فاصله ۵۰ متری یکدیگر قرار گرفته‌اند و تمام افرادی که قصد ورود به این محدوده را دارند، بازرسی می‌کنند.

تردد خودروها در این محدوده ممنوع است و فقط خودروهایی با پلاک دولتی(حکومتی) و میدل باس‌هایی که متعلق به تولیت حرمین هستند، تردد می‌کنند. البته برای زائرانی که مشکل راه رفتن دارند، ماشین‌های برقی تعبیه شده که این افراد را تا درب حرم جابجا می‌کنند. در تمام باب‌ها(درب ها) توسط خادمین حرم بازرسی‌های امنیتی صورت می‌گیرد؛ به شکلی که بردن هر نوع کیسه، کیف و حتی تلفن همراه ممنوع است.

عراق - کربلا / خبرنگار اعزامی ایلنا: علیرضا روحانی‌نیا

ارسال نظر