آموزش به هیاتها و تکایا برای توزیع بهداشتی نذورات
همزمان با ایام محرم دستورالعملی به بازرسان بهداشت محیط وزارت بهداشت به منظور آموزش هیاتها و تکایا نسبت به رعایت نکات بهداشتی در طبخ و توزیع نذورات، ابلاغ شده است.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آموزش هیاتها و تکایا جهت توزیع بهداشتی نذورات، توسط بازرسان این وزارتخانه خبر داد.
به گزارش ایلنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، «سید رضا غلامی» افزود: همزمان با ایام محرم دستورالعملی به بازرسان بهداشت محیط وزارت بهداشت به منظور آموزش هیاتها و تکایا نسبت به رعایت نکات بهداشتی در طبخ و توزیع نذورات، ابلاغ شده است.
وی با اشاره به ضرورت رعایت موازین بهداشتی در پخت نذورات در ایام محرم توسط تکایا و هیاتها، ادامه داد: در پخت و عرضه غذا و نوشیدنی داغ استفاده از ظروف یکبارمصرف گیاهی و آلومینیومی در اولویت هستند و ظروف کاغذی نیز که جزئی از شاخه ظروف گیاهی محسوب میشوند، در ارجحیت بعدی قرار میگیرند.
وی در مورد ظروفی که پایه پلاستیکی دارند نیز گفت: توزیع غذاهای داغ بالای ۶۵ درجه سانتی گراد در این ظروف به علت تهیه این ظروف از مشقات نفتی، اصلا توصیه نمیشود.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ظروف یکبار مصرف با پایه پلاستیکی در طبیعت تجزیه نمیشوند، افزود: در نهایت ساختار خرد شده این ظروف به چرخه زندگی جانداران بازمی گردد و موجب آلوده شدن مواد غذایی میشوند.
غلامی اضافه کرد: ظروف گیاهی تجزیه پذیر هستند و مشتقاتی ندارند که به مواد غذایی انتقال یابد.
وی ادامه داد: برای ترویج استفاده از ظروف گیاهی، وزارت بهداشت به همراه سازمان غذا و دارو و وزارت صنعت، معدن و تجارت سعی در افزایش اطلاع رسانی به مردم دارد تا بتوانیم در آینده پوشش صد در صدی استفاده از این ظروف را داشته باشیم.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تاکید کرد: بازرسان بهداشتی این وزارتخانه در اغلب مراکز پخش نذورات بر اجرای نکات بهداشتی در تهیه غذاهای نذری، نظارت میکنند.
غلامی گفت: علاوه بر حوزه نظارت، امسال همزمان با مراسم ۱۰ روزه ایام محرم دستورالعملی به بازرسان بهداشت محیط وزارت بهداشت به منظور آموزش هیاتها و تکایا نسبت به رعایت نکات بهداشتی در طبخ غذا، ابلاغ شده است.
وی با اشاره به اینکه استفاده از ظروف پلاستیکی یکی از عوامل افزایش بار بیماری سرطان است، افزود: اگرچه ظروف گیاهی و آلومینیومی گرانتر از ظروف یکبار مصرف با پایه پلاستیکی هستند اما هزینه برای تهیه ظروف گیاهی در واقع سرمایه گذاری برای حفظ سلامت مردم خواهد بود.