مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در گفتگو با ایلنا:
تخریب زیستگاهها تهران را تهدید میکند
وضعیت این بوستان در حال پیگیری در مراجع قضایی است و شورای عالی شهرسازی نیز در صورتی که به این نتیجه برسد که کمیسیون ماده ۵ از مصوبات این شورا تمکین نکرده، تصمیماتی در مورد کاهش اختیارات کمیسیون ماده ۵ خواهد گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در مورد مهمترین بحرانهای زیست محیطی استان تهران اظهار کرد: آلودگی آب، خاک، هوا و تخریب زیستگاهها مهمترین بحرانهای زیست محیطی استان تهران هستند.
محمد هادی حیدرزاده در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه تخریب زیستگاهها بحرانی در حد آلودگی هوا است، گفت: این بحران به دلیل تصرف زمینها و تغییر کاربری آنها در تهران رخ داده است که پیامدهایی همچون تغییر اقلیم، کاهش و افت سطح آبهای زیر زمینی به دلیل بهره برداری زیاد از چاههای غیر مجاز و کاهش جمعیت حیات وحش را به همراه دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران افزود: تغییر اقلیمهایی که به دلیل وجود برجها ایجاد شده، سبب شده است که در مناطقی همچون شمشک دیگر برف زیادی نبارد و یا برفها به علت ایجاد جزیرههای گرمایی زود آب شوند.
وضعیت بوستان مادر در مراجع قضایی در حال پیگیری است
حیدرزاده در ارتباط با تغییر کاربری زمینهایی همچون بوستان مادر و باغ پسیان در تهران گفت: نماینده سازمان حفاظت محیط زیست در کمیسیون ماده ۵ به طرحهای مربوط به تغییر کاربری فضاهای سبز رای نداده است، البته نماینده سازمان حفاظت محیط زیست تنها یک رای در کمیسیون دارد و در صورت امضای دیگر اعضا این تغییر کاربریها صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه کمیسیون ماده ۵ در تمامی کشور کمیسیونی استانی و تنها در تهران این کمیسیون شهری است، تصریح کرد: ما همچنان اعتقاد داریم که تغییر پهنه فضای سبز به دیگر پهنهها باید در کمیسیون ماده ۵ ممنوع باشد؛ شورای عالی شهرسازی نیز ورود خوبی به این بحثدارد و برخی مصوبات کمیسیون ماده ۵ در این حوزه را وتو میکند.
حیدرزاده با اشاره به وضعیت بوستان مادر اظهار کرد: وضعیت این بوستان در حال پیگیری در مراجع قضایی است و شورای عالی شهرسازی نیز در صورتی که به این نتیجه برسد، کمیسیون ماده ۵ از مصوبات این شورا تمکین نکرده، تصمیماتی در مورد کاهش اختیارات کمیسیون ماده ۵ خواهد گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست تهران همچنین در ارتباط با باغ پسیان در تهران که قرار است در آن هتلی ساخته شود، افزود: این پروژه که سبب قطع درختان این باغ میشود، مصوبه کمیسیون ماده ۵ را دارد. توصیه ما این است که شورای اسلامی شهر تهران نامهای به شورای عالی شهرسازی ارسال کند و درخواست لغو این پروژه را داشته باشد؛ البته اگر الزامات رعایت شود، شاید مشکلی ایجاد نشود.
شاید سال آینده هم شاهد حضور مگس سفید باشیم
حیدرزاده در مورد وجود آفتی به نام مگس سفید در تهران اظهار کرد: حضور مگس سفید به دلیل استفاده بیش از اندازه از آفتها به خاطر کمبود آب بوده است که سبب شده شکارگر این آفت از بین برود.
وی با بیان اینکه ممکن است سال آینده نیز شاهد حضور مگس سفید باشیم، گفت: برای از بین رفتن این آفت در سالهای بعد باید تغییراتی در زمینه نوع کشت ایجاد شده و به جای استفاده از سم از مبارزه فیزیکی و بیولوژیک استفاده شود.