ایلنا گزارش میدهد؛
آغاز مجدد ساختوساز در محوطه عمارت عین الدوله
با طرح یک فوریت موضوع این عمارت در صحن علنی شورای شهر تهران و کسب حداکثر آرا مصوب شد تا شهرداری تهران ملزم به حفظ و بازسازی عمارت و باغ عین الدوله شود.
ایلنا: عمارت عین الدوله از بناهای ارزشمند تاریخی شهر تهران در دوره قاجاریه احداثشده است، این بنا از حدود سال ۷۶ در اختیار شهرداری تهران قرار گرفته و از آن زمان تاکنون اقداماتی چون تخریب این بنا، واگذاری آن به بخش خصوصی و اجرای عملیات ساخت و ساز در بخشی از این بنا همواره موجب آزردگی شهروندان و فعالان میراثفرهنگی و تلاش آنها برای توقف این اقدامات شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در اسفند ماه سال گذشته بر اساس مصوبه شورای شهر و دستور رئیس وقت شورا، عملیات ساخت و ساز در این عمارت متوقف شد، اما مجددا در خرداد ماه سال جاری مجوز ساخت ساختمانی ۸ طبقه در ضلع جنوبی عمارت به مالک خصوصی آن داده شد، اکنون اهالی محل نسبت به آسیب دیدگی این عمارت به دلیل شروع مجدد عملیات ساخت و ساز ابراز نگرانی میکنند.
الهه اکبریزاده یکی از اهالی محلهای که این عمارت در آن واقع شده و نماینده اهالی محل برای پیگیری وضعیت عمارت عین الدوله، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، گفت: باغ و عمارت عین الدوله به نشانی خیابان افتخاریان، کوچه هزار پیشه به مساحت ۱۱۹۰۰ متر مربع در تاریخ ۴/۴ / ۱۳۷۷ به شماره ۲۰۴۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و از زمان ثبت بنا و باغ، ساخت و ساز در عرصه و اعیان و حریم ملک مذکور محل مناقشه فی مابین میراثفرهنگی، شهرداری و کمیسیون ماده ۵ بوده است.
به گفته وی در سال ۷۷ در زمان مدیریت آقای الویری، شهرداری تهران ۵ هزار و ۵۰۰ متر مربع از این عمارت را به فردی فروخته و در همان راستا هزار اصله نهال این عمارت قطع شد که این امر تخلف بود چرا که این ملک پیش از آن به ثبت آثار ملی رسیده بود.
اکبریزاده ادامه داد: در آن زمان پس از گود برداری، ادامه کار به درخواست میراثفرهنگی و مقامات قضائی متوقف شد و نزدیک به ۱۵ سال در این وضعیت ماند، و در نهایت کمیسیون ماده ۵ در مورخ ۲۶/۰۷ / ۷۹ طی نامه شماره ۴۴۱۳/۱۱۴ به شهردار وقت ابلاغ کرد که کاربری ملک مذکور از مسکونی لغو و به کاربری فرهنگی اختصاص یابد.
این شهروند با اشاره به اینکه در سال ۹۰ در دوره مدیریت آقای قالیباف بار دیگر بخشی از این ملک به فروش گذاشته شد، گفت: همزمان با اعلام آگهی فروش ملک فوق طی نامهای در تاریخ ۰۶/۰۷ / ۹ توسط اداره کل میراثفرهنگی استان تهران به معاونت فروش سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران درخواست شد تا مطابق ماده ۵۵۸ قانون مجازات اسلامی که هرگ ونه دخل و تصرف و ساخت و ساز در عرصه و عیان آثار ملی را ممنوع میکند؛ در آگهی فروش موضوع عدم ساخت و ساز در زمین آگهی شده به خریداران ابلاغ شود. که متاسفانه این موضوع، مورد بیتوجهی مدیران وقت قرار گرفت.
اکبریزاده تصریح کرد: پس از شروع مجدد ساخت و ساز در سال ۹۲ و با پیگیری مجدد سازمان میراثفرهنگی و درخواست از شهرداری وقت منطقه ۴(آقای کریمیان) مجددا کار ساخت و ساز در این ملک متوقف شد و بعد از آن در مورخ ۳۰/۰۷ / ۱۳۹۲ و با پیگیری آقای تندگویان عضو کمیسیون معماری وشهرسازی شورای شهر تهران و گزارش مفصل ایشان بابت تخریب این ملک و خطر ریزش خیابانهای اطراف و عمارت و همچنین مطرح کردن یک فوریت موضوع این عمارت در صحن علنی شورای شهر تهران و کسب حداکثر آرا مصوب شد تا شهرداری تهران ملزم به حفظ و بازسازی عمارت و باغ عین الدوله شود و برای همیشه این ملک از لیست فروش شهرداری خارج شود.
وی افزود: متاسفانه اکنون حدود یک هفتهای است که عملیات ساخت و ساز در بخشی از این عمارت آغاز شده و مالک این از بخش زمین به کار خود جهت احداثساختمان ادامه میدهد، در حالی که این نگرانی وجود دارد که این ساخت و ساز موجب
آسیب دیدگی بنا شود.
این شهروند در پایان با بیان اینکه آیا مردم به محیطهای فرهنگی نیاز ندارند و آیا این شهر نباید هیچ هویت فرهنگی همچون عمارت عین الدوله را داشته باشد، از اعضای شورای شهر، مسولان شهرداری و سازمان میراثفرهنگی درخواست کرد تا هرچه سریعتر به وضعیت خانه تاریخی عین الدوله رسیدگی کنند.