یک مقام مسئول سازمان حفاظت محیط زست در گفتوگو با ایلنا:
وزارت بهداشت به آلودگی شناگاههای ساحلی رسیدگی کند
به نظر میرسد اصلی ترین متولی رسیدگی به این امر وزارت بهداشت باشد و در کنار آن دیگر ارگانها مانند سازمان محیط زیست که وظیفه نظارتی دارد نیز مسولیتهایی دارند.
رئیس گروه آلودگیهای خاص دفتر بررسی آلودگیهای دریایی سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه ۱۶ شناگاه در شمال کشور دچار آلودگیهای میکروبی هستند، گفت: بخش عمده این آلودگیها به دلیل عدم مدیریت صحیح از طریق رودخانهها که آلوده به فاضلابهای شهری، انسانی و کشاورزی هستند، وارد دریا و سواحل آن شدهاند.
غلامعباس رضایی در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با وضعیت سلامت شناگاههای سواحل دریا در فصل شنا، گفت: از ابتدای سال شناگاههای سواحل شمال و جنوب را پایش کردهایم که در شمال کشور ۳۹ شناگاه در مازندران، ۱۹ شناگاه در گیلان و ۳ شناگاه در گلستان پایش شدهاند.
وی ادامه داد: از این تعداد ۹ شناگاه در مازندران و ۶ شناگاه در گیلان و یک شناگاه در گلستان میزان آلودگی میکروبی بیش از استاندارد مجاز را داشتهاند.
این کارشناس محیط زیست در مورد علت ایجاد این آلودگیها، افزود: بخش عمده این آلودگیها به دلیل عدم مدیریت صحیح از طریق رودخانهها که آلوده به فاضلابهای شهری، انسانی و کشاورزی هستند وارد دریا و سواحل آن شدهاند.
وی گفت: به نظر میرسد اصلیترین متولی رسیدگی به این امر وزارت بهداشت باشد و در کنار آن دیگر ارگانها مانند سازمان محیط زیست که وظیفه نظارتی دارد نیز مسولیتهایی دارند اما به هر حال در درجه اول در کشور ما این وزارتخانه مسئول سلامت مردم است.
رضایی در مورد تبعات این آلودگیها برای انسان گفت: آلودگیهای میکروبی سبب ایجاد بیماریهای عفونی، گوارشی، پوستی و ایجاد مشکلاتی در دستگاه تنفس خواهد شد که باید توجه جدی به آن صورت بگیرد.