خبرگزاری کار ایران

پیشکسوت محیط زیست و مدیرعامل جمعیت زنان:

محال است مشکل آلودگی هوای تهران حل شود

محال است مشکل آلودگی هوای تهران حل شود
کد خبر : ۱۳۹۷۲۳

چگونه می‌توان انتظار داشت هوای تهران پاک باشد، در حالی که روزانه ۱۹۶۰ خودرو در تهران شماره گذاری می‌شوند / زمین‌های برنج فروشی شمال کشور به فروش می‌رسد و به ازای برنج اعلای شمال کشور، برنج تراریخته هند، چین و پاکستان مهمان سفره ایرانی می‌شود.

ایلنا: پیشکسوت محیط زیست و مدیرعامل جمعیت زنان، حل معضل آلودگی هوای تهران را با توجه به شرایط جغرافیایی، وجود کارخانه‌ها و صنایع آلوده و فرودگاه‌ها، عدم انتخاب پوشش گیاهی مناسب برای کمربند سبز تهران، گسترش اقتصاد آلوده و وابسته به زمین و مسکن در پایتخت را کاری بسیار مشکل و منوط به همکاری همه دستگاه‌ها دانست.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم «میثاق مسئولان با جامعه مدنی برای آسمان آبی» عصر روز شنبه ۵ بهمن ماه با حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، معاونان وزارت نیرو، نفت و صنعت معدن تجارت و جمعی از هنرمندان و فعالان عرصه محیط زیست در سالن همایش‌های سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

مه لقا ملاح مدیرعامل جمعیت زنان مبارزه با آلودگی هوا که به عنوان فعال پیشکسوت عرصه محیط زیست صحبت می‌کرد، با اشاره به نقل معروف «از خاکیم و به خاک بر می‌گردیم»، پرسید: آیا این خاکی است که می‌خواهیم به آن برگردیم؟ طبیعت را نابود کردیم، بی‌آنکه صدای آن را بشنویم؛ آیا کره زمین گنجایش این ظرفیت را دارد؟ ظرفیت افزایش روزانه ۱ میلیون نفر بر جمعیت ساکن بر آن را دارد؟

تهران ظرفیت این جمعیت را ندارد

ملاح ادامه داد: در سال ۱۳۵۶ که در مورد آلودگی هوای تهران تحقیق و مطالعه می‌کردم، تمام کار‌شناسان داخلی و خارجی تاکید داشتند، تهران ظرفیت ۴.۵ میلیون نفر جمعیت ساکن در خود را ندارد، اما امروز در همین تهران ۱۷ میلیون جمعیت ثابت و ۳ میلیون جمعیت متحرک در حال زندگی و سکونت هستند.

مادر محیط زیست و منابع طبیعی ایران اضافه کرد: چگونه می‌توان انتظار داشت هوای تهران پاک باشد، در حالی که روزانه ۱۹۶۰ خودرو در تهران شماره گذاری می‌شوند.

مدیرعامل جمعیت زنان مبارزه با آلودگی هوا با تاکید بر لزوم تبدیل سازمان حفاظت محیط زیست به وزارتخانه حفاظت محیط زیست به منظور حفظ اقتدار وشان سازمان و الزام به پاسخگویی سایر نهاد‌ها در مقابل تاثیرات تصمیماتشان بر محیط زیست، گفت: یکی دیگر از معضلات محیط زیست ایران عدم وجود مدیران مناسب در این عرصه است، زیرا مدیران ما به محیط زیست نگاهی سطحی و تجملی دارند.

وی اضافه کرد: از ۹۷ سال عمری که از خدا گرفته‌ام، ۵۲ سال را صرف مطالعه و تلاش در حیطه محیط زیست کرده‌ام، ما موظف هستیم به طبیعت، آب، خاک و هوا احترام بگذاریم نه اینکه به راحتی دست به نابودی آن‌ها بزنیم. به گونه‌ای که آبی که زمانی نزد ما مقدس بود، امروز سرشار از آلودگی و ناپاکی است.

محال است مشکل آلودگی هوای تهران حل شود

ملاح با اشاره به شرایط جغرافیایی تهران، وجود کارخانه‌ها و صنایع آلوده و فرودگاه‌ها در شهر، عدم انتخاب پوشش گیاهی مناسب برای کمربند سبز تهران، گسترش اقتصاد آلوده و وابسته به زمین و مسکن در پایتخت، گفت: محال است مشکل آلودگی هوای تهران حل شود.

پیشکسوت محیط زیست وجود ۲ میلیون حاشیه نشین شهر تهران و ۲۰ هزار روستای خالی از سکنه را دلیلی بر توزیع غلط اقتصادی دانست و اضافه کرد: کشورهای غربی کارخانه‌های آلوده‌شان را به ما تحمیل می‌کنند و ما هم بی‌هیچ تحقیقی محصولات دست دوم دیگر کشور‌ها را می‌پذیریم.

مادر محیط زیست و منابع طبیعی ایران با ابراز تاسف از کاهش امنیت غذایی و گسترش محصولات تراریخته در کشور، گفت: زمین‌های برنج فروشی شمال کشور به فروش می‌رسد و به ازای برنج اعلای شمال کشور، برنج تراریخته هند، چین و پاکستان مهمان سفره ایرانی می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از تجارب جهانی برای رفع معضلات و مشکلات محیط زیست، بیان کرد: ۱۳۵۶ سوئد جزء کشورهای اول آلوده دنیا بود، اما همین کشور با برنامه‌های علمی و مدون در سال ۱۳۷۶ پاک‌ترین کشور دنیا شناخته شد.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز