خستهبند:
وضعیت ویژه تالاب انزلی به مشکلات زیستمحیطی منجر میشود
بودجه احیای تالاب انزلی در سال ۹۳ حدود ۲۰ میلیارد تومان است؛ لذا معاونت پژوهشی و پژوهشکده محیط زیست میتوانند با استفاده از روشهای طبیعی میکروبزدایی، حجم پسآبهای وارده به تالاب انزلی را استانداردسازی کنند و آلودگی تالاب را به حداقل برسانند.
نماینده مردم بندرانزلی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «آلودگی دو رودخانه زرجوب و گوهررود بسیار بالاست» گفت: این آلودگیها در نهایت به تالاب انزلی ورود پیدا میکند و وضعیت ویژه تالاب انزلی در اکوسیستم میتواند به مشکلات زیستمحیطی و آلودگی منجر شود.
به گزارش ایلنا، حسن خستهبند در دیدار با رئیس جهاد دانشگاهی واحد گیلان و مدیران این نهاد، پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی را یکی از ظرفیتهای بهینه جهاد دانشگاهی دانست و اظهار کرد: امروزه مسائل زیستمحیطی از مهمترین دغدغههای مسئولان کشور است؛ لذا استفاده از امکانات پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی میتواند در کاهش اثرات زیستمحیطی، آشنایی مراکز صنعتی و تولیدی با آلایندههای محیطی و جلوگیری از اثرات زیانبار آن در محیط موثر باشد.
وی با بیان اینکه «آلودگی دو رودخانه زرجوب و گوهررود بسیار بالاست»، تصریح کرد: سموم مزارع و شیرابههای کارخانجات به این رودخانهها و در نهایت به تالاب انزلی ورود پیدا میکند؛ این در حالی است که تالاب انزلی وضعیت ویژهای دارد و آلودگی آن به مشکلات زیستمحیطی میانجامد.
وی احیای رودخانههای شهر رشت را خواستار شد و ادامه داد: بودجه احیای تالاب انزلی در سال ۹۳ حدود ۲۰ میلیارد تومان است؛ لذا معاونت پژوهشی و پژوهشکده محیط زیست میتوانند با استفاده از روشهای طبیعی میکروبزدایی، حجم پسآبهای وارده به تالاب انزلی را استانداردسازی کنند و آلودگی تالاب را به حداقل برسانند.
نماینده بندرانزلی در مجلس به راهاندازی نمایندگی پژوهشکده رویان در استان اشاره کرد و افزود: این پژوهشکده یکی دیگر از ظرفیتهای جهاد دانشگاهی است که به اطلاعرسانی عمومی نیاز دارد و اگر این نمایندگی در شهرستان انزلی ایجاد شود، مورد استقبال ما قرار خواهد گرفت.
وی بر احداثمرکز آموزش تکمیلی بینالملل جهاد دانشگاهی در انزلی تاکید کرد و گفت: راهاندازی این مرکز در رشتههای مورد نیاز علاوه بر تولید علم، موجب رونق گردشگری در این منطقه میشود.