خبرگزاری کار ایران

یک مقام صنفی حاضر در تجمع کارگران مقابل مجلس:

کارگران ساختمانی به نادیده گرفته شدن معترض‌اند

کارگران ساختمانی به نادیده گرفته شدن معترض‌اند
کد خبر : ۲۲۴۰۱۱

«یکی از خواسته‌های جامعه کارگران ساختمانی این است که تغییرات مربوط به بیمه ویژه این کارگران از کمیسیون بهداشت به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شود. / چرا زمان بررسی این طرح از نمایندگان کارگران ساختمانی دعوتی صورت نگرفت.»

در جریان تجمع صبح امروز هزار کارگر ساختمانی در مقابل مجلس، یک مقام صنفی حاضر در این تجمع در گفتگو با ایلنا به تشریح دلایل اعتراض کارگران ساختمانی پرداخت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدهادی ساداتی نایب رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران کشور تغییرات اخیرقانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانیرا در تعارض با اصل ۲۹ قانون اساسی خواند و درباره دلایل تجمع امروز گفت: از صبح امروز قریب به هزار کارگر ساختمانی به مجلس آمدند تا اعتراض خود را نسبت به مصوبه اخیر درباره سهم حق بیمه کارگران ساختمانی نشان دهند.

ساداتی از حضور تعدادی از نمایندگان مجلس در جمع معترضین خبر داد و اعلام کرد: تا این لحظه آقایان محجوب، عزیزی، یوسفیان ملا حسینی و جوکار در میان معترضان حاضر شده‌اند که عموما نقطه نظرات معترضان را تایید کرده و گفته‌اند پی‌گیر مطالبات معترضین خواهند بود.

وی در ادامه افزود: یکی از خواسته‌های جامعه کارگران ساختمانی این است که تغییرات مربوط به بیمه ویژه این کارگران از کمیسیون بهداشت به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شود اما متاسفانه کمیسیون بهداشت به عنوان کمیسیون اصلی در بررسی این تغییرات شناخته شده است که ما از هیات رئیسه مجلس تقاضای رفع این اشتباه را داریم.

این عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن کارگران ایران در پایان تاکید کرد: گلایه ما از نمایندگان مجلس این استچرا زمان بررسی این طرح از نمایندگان کارگران ساختمانی و نماینده سازمان تامین اجتماعی دعوتی صورت نگرفت تا مطالبات و نقطه نظرات آنان در این باره مطرح شود.زمانی ما از جزییات دقیق آن مطلع شدیم که طرح به تصویب رسیده و تمام اصول نوشته شده بود در حالی که مجلس می‌توانست از نمایندگان کارگری مشورت بگیرد و از مطالبات ما در این طرح غافل نماند.

پیشینه اعتراض

مجلس از تابستان امسال در تلاش‌ است با تغییر ماده ۵ قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی شرایط جدیدی را برای بیمه آن‌ها تعیین کند. نمایندگان اولین بار این ماده قانونی را پایان مرداد امسال تغییر دادند. طرح آن‌ها شامل پیشنهادی جدید برای ماده ۵ قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی و تبصره‌های ۱ و ۲ آن بود.

ماده ۵ طرح یاد شده به سازمان تامین اجتماعی تاکید می‌کرد ۷ درصد حق بیمه را از کارگران ساختمانی و بخشی از سهم حق بیمه کارفرما(معادل ۱۲ درصد مجموع عوارض و درآمد تامینی ناشی از صدور پروانه ساختمان) را از مالک دریافت کند و تبصره ۱ آن صراحت داشت مابه التفاوت ناشی از اجرای این حکم جهت پوشش ۲۰ درصدی حق بیمه سهم کارفرما بعد از اعلام سازمان تامین اجتماعی و پس از تائید وزارت کشور از محل عوارض مالیات بر ارزش افزوده به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز شود.

شورای نگهبان ضمن مغایر دانستن تبصره ۱ این طرح با اصل ۷۵ قانون اساسی گفته بود مجلس در این تبصره درآمدهایی که از قبل پیش‌بینی و محل مصرف آن تعیین شده را برای جبران مابه‌التفاوت ناشی از اجرای این ماده در نظر گرفته است.

اصل ۷۵ قانون اساسی می‌گوید طرح‏های قانونی و پیشنهاد‌ها و اصلاحاتی که نمایندگان در خصوص لوایح قانونی عنوان می‌کنند و به تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینه عمومی می‌انجامد، در صورتی قابل طرح در مجلس است که در آن طریق جبران کاهش درآمد یا تأمین هزینه جدید نیز معلوم شده باشد.

نمایندگان در گام دوم(ماه گذشته) برای رفع ایرادهای شورای نگهبان به حذف تبصره ۱ این طرح رای دادند اما شورای نگهبان یکبار دیگر این طرح را با اصل ۷۵ قانون اساسی مغایر اعلام کرد.

سازمان تامین اجتماعی از ابتدای سال جاری و در پی تلاش مجلس برای تغییر ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی حتی یک کارگر ساختمانی را هم بیمه نکرده است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز