خبرگزاری کار ایران

مروی در نطق میان‌دستور:

افزایش بهره‌وری نیروگاه‌های برق کشور در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است

افزایش بهره‌وری نیروگاه‌های برق کشور در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است
کد خبر : ۱۸۶۶۰۵

تصویب طرح حمایت از صنعت برق بازدهی نیروگاه‌های کشور را افزایش می‌دهد / تبدیل گاز به سایر مشتقات باعثافزایش ارزش افزوده آن می‌شود و این در حالی است که عمده مصرف گاز در ایران خانگی و صنعتی است که با تحقق این موضوع باعثمی‌شود تا درآمد زیادی از این زمینه عاید کشور شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر افزایش بازدهی نیروگاه‌های برق کشور گفت: مجلس در این راستا طرح حمایت از صنعت برق کشور را تصویب کند.

به گزارش ایلنا، ‌ علی مروی در نطق میان‌دستور خود در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در ابتدا با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به غزه گفت: این روزها شاهد اقدامات وحشیانه اسرائیل در فلسطین به ویژه غزه هستیم که اقدام به قتل‌عام کودکان و مردم مظلوم باعثتألم و تاثر خشم شده است.

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ‌ از ملت‌های آزاده و مجامع جهانی و بین‌المللی می‌خواهیم که همانطور که مجلس شورای اسلامی همواره از مردم فلسطین پشتیبانی می‌کنند، اقداماتی را هر چه سریع‌تر برای جلوگیری از اقدامات وحشیانه انجام دهد و حامیان رژیم صهیونیستی دست از حمایت بردارند.

وی بر استفاده بهینه از آب و انرژی تاکید کرد و افزود: مردم باید در مصرف انرژی استفاده مطلوب را داشته باشند و مدیران هم برای افزایش تولید تلاش ‌کنند در راستای ترویج فرهنگ مصرف بهینه با ارائه روش‌های علمی و موثر برای بهره‌برداری مطلوب تلاش کنند و در این راستا باید مجلس، ‌ دولت را به اجرای قوانین مربوطه در این‌خصوص ملزم کرده و اقدامات موثر را برای برطرف کردن موانع انجام دهند.

مروی عنوان کرد: یکی از مهمترین بحث‌های مهم کشور در حال حاضر بحثافزایش بازدهی نیروگاه‌های حرارتی است که یک ضرورت است چرا که ۹۰ درصد برق کشور از نیروگاه‌های حرارتی تامین می‌شود که در صورت سرمایه‌گذاری برای افزایش یک درصد بازدهی توان نیروگاه‌ها می‌توانیم در مصرف برق صرفه‌جویی زیادی شود.

این نماینده مردم در مجلس نهم گفت: علاوه بر صرفه‌جویی سالانه ۷۷ میلیون مترمکعب گازوئیل و ۴۰۶ مترمکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها صرفه‌جویی می‌شود و حدود ۵۸۰ مگاوات برق به توان کشور اضافه می‌شود که این موضوع در قانون برنامه پنجم توسعه برای وزارت نیرو مورد تاکید قرار گرفته است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزارت نیرو در گام اول باید به تکمیل نیروگاه‌های شبکه‌های ترکیبی و بخار و در گام بعدی به توسعه نیروگاه‌های گازی و ترکیبی بپردازد.

وی بر کاهش تلفات شبکه توزیع برق تاکید کرد و گفت: با سرمایه‌گذاری در این زمینه ۲۱ هزار میلیارد تومان در صرف سوخت نیروگاه‌های برق صرفه‌جویی می‌شود و از طریق برق بازیافت شده که بدون سوخت اضافی است، ‌ یک‌هزار میلیارد تومان عاید کشور می‌شود.

وی با بیان اینکه افزایش بهره‌وری نیروگاه‌های برق کشور گامی در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است، بیان کرد: ‌ یکی از بهترین راه‌ها در این زمینه تقویت شرکت‌ خدمات انرژی است که از طریق طراحی و اجرای طرح‌هایی باعثبهبود مصرف برق می‌شوند که آنها این پروژه‌ها را طراحی و اجرا می‌کنند و منابع مالی خود را از درآمد حاصل از صرفه‌جویی مصرف برق تامین می‌کنند.

مروی بر صرفه‌جویی در مصرف انرژی تاکید کرد و افزود: ضرورت دارد دولت و مجلس در زمینه اجرای قوانین تسهیلات لازم را فراهم کنند تا وزارت نیرو بتواند با مدیریت جهادی در این راستا گام بردارد.

این نماینده در مجلس نهم گفت: از مجلس انتظار دارم با تصویب طرح حمایت از صنعت برق کشور زمینه را برای رفع مشکلات این صنعت و اجرای قوانین در این‌خصوص فراهم کند.

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جایگاه نفت و گاز در کشور گفت: میادین مشترک گازی و نفتی باید توسعه پیدا کنند چرا که با توجه به تحریم‌های ظالمانه که از سوی استکبار جهانی بر کشورمان تحمیل شده از این‌رو باید این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.

وی افزود: ‌ تخصیص اعتبار برای توسعه میادین مشترک نفتی و گازی غرب و جنوب‌غربی از جمله پالایشگاه خلیج‌فارس کشور باعثفعال شدن صنایع، ‌افزایش اشتغال و رونق اقتصادی می‌شود و علاوه بر بی‌نیازی در واردات فرآورده‌های نفتی امکان صادرات را فراهم می‌سازد.

مروی افزود: تبدیل گاز به سایر مشتقات باعثافزایش ارزش افزوده آن می‌شود و این در حالی است که عمده مصرف گاز در ایران خانگی و صنعتی است که با تحقق این موضوع باعثمی‌شود تا درآمد زیادی از این زمینه عاید کشور شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نفت پیش‌ران اقتصادی کشور است، لازم است که مجلس توجه ویژه‌ای را به این بخش داشته باشد، چرا که با سهم ۱۴.۵ درصدی این بخش در اقتصاد نمی‌تواند اهداف سیاست‌های مقاومتی را محقق کند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز