لاریجانی در همایش ملی توسعه سواحل مکران:
غربی ها در مبارزه با تروریسم صداقت ندارند
این ماکت یکی از تجهیزات شناور نیروی دریایی به شمار میرود که از سوی فرمانده نیروی دریایی ارتش، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی و امنیتی و همچنین جانشین فرمانده کل ارتش تقدیم رئیس مجلس شورای اسلامی شد.
توسعه سواحل مکران و اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران ماکت ناو موشک انداز پیکان به رئیس مجلس شورای اسلامی اهدا شد.
به گزارش ایلنا، امروز در همایش توسعه سواحل مکران و اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران ماکت ناو موشک انداز پیکان به لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.
گفتنی است این ماکت یکی از تجهیزات شناور نیروی دریایی به شمار می رود که از سوی حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی و امنیتی و همچنین جانشین فرمانده کل ارتش تقدیم رئیس مجلس شورای اسلامی شد.
لاریجانی امروز در همایش توسعه سواحل مکران و اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران افزود: از برگزار کنندگان این همایش تشکر میکنم و لازم به ذکر است که یکی از اهداف مهم برای اقتدار نیروهای مسلح به منطقه محقق کردن اهداف بلند مدت است. وی یادآور شد: بدون شک برای تحقق چنین امری نیاز به حمایت مسئولان است.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: خوشحالم که برای مسائل مهم و استراتژیک کشور در مناطق خاص گروه های مختلف دور هم جمع شده و در صدد برنامه ریزی برای اهداف خود هستند؛ بدون شک موفقیت و شرایط ایران از لحاظ امنیتی و منطقه ای دارای ابعاد چند وجهی است و بدون شک پاسخ های یک جانبه همواره نمی تواند همه اهداف را محقق کند.
لاریجانی تأکید کرد: توسعه مناطق آزاد باید هم ابعاد دفاعی و امنیتی را دنبال کند و هم با نگاهی برون گرا به توسعه اقتصادی بپردازد زیرا این توسعه دو وجهی می تواند تأمین کننده ای برای منافع ملی کشور باشد.
وی ادامه داد: به طور حتم شرایط ایران ایجاب می کند که ما به مؤلفه امنیتی و دفاعی توجه داشته باشیم؛ متأسفانه در گذشته این منطقه بیشترین جنگ ها را به خود دیده است به گونه ای که این حرکت ها این مناطق را تحت تأثیر خود قرار داد.
لاریجانی تأکید کرد: امروز شرایط منطقه ای شرایط پر تنشی است و گذشته نیز نشان داده این منطقه نه تنها آرام نبوده بلکه از هر لحاظ منطقه پر تحرکی است.
وی تأکید کرد: آینده ای که برای این منطقه پیش بینی می شود باعثرقابت های امنیتی در منطقه شده واکنون نیز شاهد سختگیری های غیر اقتصادی در منطقه هستیم و اگر گمان ها بر آن است که این رقابت ها صرفا اقتصادی است در اشتباه هستیم زیرا اغلب این رقابت ها توأم با طراحی های امنیتی است لذا با توجه به بیداری اقتصادی در این مناطق، رقابت ها از ابعاد اقتصادی می تواند به سمت امنیتی سوق پیدا کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرایط منطقه باعثشده که کشورهای زیادی با این منطقه در ارتباط باشند افزود: شاید حدود ۳۰ کشور این مناطق را از بعد امنیتی و دفاعی حائز اهمیت می دانند لذا باید به آن توجه کرد.
لاریجانی با یادآوری ایجاد بازی های منطقه ای یادآور شد: من این را از روی تدبیر و عقل نمی دانم اما متأسفانه چنین چیزی وجود دارد که اگر با دقت به آن نگریسته می شد نباید چنین روندی سپری می شد.
رئیس قوه مقننه به ذکر مثالی پرداخت و گفت: راز زیاد بسیاری از جنگ ها نشان از بی عقلی هاست؛ اشغال عراق طعمه بزرگی بود که در گلوی آمریکا گیر کرد و به گونه ای که خسارت های جانی و مالی بسیاری را برای آمریکا ایجاد کرد و جز ضرر و زیان چیزی نصیب این کشور نکرد.
لاریجانی تصریح کرد: بسیاری از اقدامات امنیتی که در منطقه رخ داده نه تنها بهای امنیتی نداشته بلکه از پایه های درست و عقلانی نیز برخوردار نبوده است.
وی تأکید کرد: اینگونه رقابت ها یا بازی های منطقه ای به نوعی بیشتر از کیسه خود خرج کردن است که مشکلاتی را در منطقه ایجاد کرده است و لذا برای ایجاد نظم و امنیت منطقه ای باید از یک نیروی آرام بخش و صلح طلب در منطقه برخوردار باشیم.
لاریجانی یادآور شد: باید به این نکته نیز اشاره کرد گاهی عامل محرک در منطقه موجودات تندخو و افراطی هستند که برای منطقه تبدیل به مصیبتی شده اند به گونه ای که یک سر آن از افغانستان و پاکستان و بخش دیگر آن از عراق و سوریه دیده می شود.
رئیس قوه مقننه تأکید کرد: متأسفانه به دلایل استراتژیک غلطی که غربی ها در مبارزه با تروریسم داشته اند مشکلاتی را ایجاد کرده است؛ زمانی که آمریکا به عراق حمله کرد با دو بهانه اقدام به اتخاذ چنین تصمیمی داشت اول مبارزه با تروریسم و دوم مبارزه با مواد مخدر.
لاریجانی یادآور شد: این بهانه گیری آمریکا نه تنها مشکلی را حل نکرد بلکه هم شاهد افزایش و گسترش مواد مخدر بوده ایم و هم حجم تروریسم گسترده تر شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: غربی ها در مسئله مبارزه با تروریسم صداقتی ندارند با اینگونه اقدامات به نوعی در صدد برخوردی تاکتیکی هستند به گونه ای که جایی که برایشان نفع است از آن استفاده و جایی که برای آنها دارای ضرر است سر و صدا راه می اندازند.
وی تأکید کرد: به خاطر دارم زمانی که مسئله سوریه ایجاد شد اوایل کار برخی کشورهای منطقه معتقد بودند که این قابل کنترل است و آنها بر این باور بودند که مشکلات سیاسی در ساختار حکومت سوریه که از نبود دموکراتیک بودن رنج می برد باعثبروز چنین رفتارهایی شده است؛ این صحبت ها بدان معنا بود که اگر سوریه دموکراتیک بود این رفتارهای تروریستی وجود نداشت.
لاریجانی در ادامه گفت: این استدلال غلطی است زیرا در عراق که یک ساختار دموکراتیک دارد شاهد چنین رفتارهایی بوده ایم پس در اصل دغدغه آنها دموکراتیک نیست بلکه دنبال بهانه جویی هستند.
وی یادآور شد: مسئله افرادی که در منطقه موجب افراطی گری می شوند را باید در ابعاد مختلف مورد توجه قرار داد لذا ما باید در این مناطق آزاد نگاه ممتازی داشته باشیم با توجه به اینکه برای امنیت کشورمان ضروری است.
رئیس قوه مقننه به بخش اقتصادی مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: به طور حتم برای اینکه بتوانیم بیشترین استفاده را از مناطق آزاد ببریم این است که در منابع انرژی سرمایه گذاری کنیم. البته اجرای آن باید مورد توجه قرار گیرد.
وی یادآور شد: باید توجه کرد که منطقه آزاد در دوره سلاطین نیز به ویژه در دوره قاجار دارای هیچ نگاه عادلانه ای نبود لذا رشد و توسعه در این مناطق دارای مشکلاتی شد بر این اساس لازم است تا با بکارگیری تمامی تلاش ها اقدامات اساسی را در این زمینه داشته باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مناطق آزاد با هدف سرمایه گذاری برای اقتصاد برون گرا شکل گرفت تا مقررات کاهش یابد و اقتصاد برون گرا در آنجا شکل گیرد لذا اگر قرار بود کارهای داخلی در این مناطق انجام گیرد همه کشور را جزء مناطق آزاد به حساب می آوردیم.
لاریجانی گفت: ما از سرمایه گذاری های برون گرایی که یکی از اهدافمان به شمار می رفت دور شدیم و حرکت برعکسی را در پیش گرفته ایم به طوری که و واردات در این مناطق تسهیل شد این در حالی است که این مناطق می توانست جای پرشی برای صادرات باشد.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: مناطق آزاد باید سکوی پرتابی برای سرمایه های اقتصادی باشد که این اقدامات نیاز به استراتژیک روشن در این زمینه دارد.
لاریجانی گفت: لذا می توان از ظرفیت افرادی که در صحنه بین المللی تعلق خاطری به ایران دارند استفاده کرد تا زمینه سازی خوبی برای حضور و سرمایه گذاری آنها در ایران فراهم شود.
وی تصریح کرد: باید وضعیت داخل را برای یک رونق اقتصادی محیا کنیم و با ساز و کار اقتصادی اقدامات مثبتی را انجام دهیم و بیش از گذشته به بحثاقتصاد برون گرا توجه داشته باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امید است الگوهای اجرایی خوبی برای این مهم مدنظر قرار گیرد و بدون شک ما در مجلس این آمادگی را داریم تا از برنامه ریزی ها حمایت کنیم.