خبرگزاری کار ایران

جلالی در دیدار با هانس بلیکس:

مبارزه ریشه‌ای با پدیده تروریسم نیازمند اراده‌ای جدی در دنیاست

مبارزه ریشه‌ای با پدیده تروریسم نیازمند اراده‌ای جدی در دنیاست
کد خبر : ۱۶۷۵۰۷

هانس بلیکس: ایران کرارا اعلام کرده که صرفا به دنبال دستیابی به حقوق هسته‌ای خود در راستای ان. پی. تی است و این موضعی بسیار درست است. / جلالی: با وجود اقدامات عملی ایران در دستیابی به مذاکرات جامع با ۱ + ۵ بعضا شاهد کارشکنی از سوی برخی کشورها و آمریکا در این روند هستیم

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با تأکید بر اینکه مسیر ایران در مذاکرات با ۱ + ۵ هموار و مشخص است، گفت: برای مبارزه ریشه‌ای با پدیده شوم تروریسم در دنیا و منطقه، اراده‌ای جدی لازم است.

به گزارش ایلنا، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در دیدار با هانس بلیکس رئیس سابق تیم بازرسی تسلیحاتی سازمان ملل متحد که روز گذشته(یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه) در این مرکز برگزاری شد با اشاره به مذاکرات ایران و گروه ۱ + ۵ اظهار داشت: برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران کاملا صلح‌آمیز و در چارچوب مقررات بین‌المللی انجام می‌گیرد و مهم‌تر از این مسائل، رهبر معظم انقلاب نیز فتوایی در خصوص حرام بودن استفاده غیرصلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای را اعلام کرده‌اند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در راستای اعتمادسازی در مسیر دستیابی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای گام‌های مهمی برداشته است و بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بارها از تأسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند و دوربین‌های کنترلی آژانس در تمام نقاط موردنظر آنها نصب شده است.

رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با پارلمان اروپا با تأکید بر اینکه مسیر ایران در مذاکرات با ۱ + ۵ هموار و مشخص است، یادآور شد: ایران بارها برای دستیابی به توافق در مذاکرات هسته‌ای، آمادگی خود را اعلام کرده و رهبری، مجلس و قاطبه مردم ایران نیز از مذاکرات حمایت می‌کنند و اگر اختلاف اندکی هم از سوی برخی گروه‌ها در این زمینه وجود دارد مشکلی در ادامه مذاکرات محسوب نمی‌شود، چراکه در جمهوری اسلامی ایران رهبری معظم انقلاب و ولایت فقیه برای همه افراد و گروه‌ها فصل الخطاب هستند و ایشان هم صراحتا از مذاکرات حمایت کرده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات ناشی از پیدایش و حضور تروریسم در منطقه، تصریح کرد: حامیان تروریست‌ها در منطقه به خوبی مشخص هستند و برای مبارزه ریشه‌ای با این پدیده شوم در دنیا و منطقه، اراده‌ای جدی لازم است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه داد: با وجود اقدامات عملی ایران در دستیابی به مذاکرات جامع با ۱ + ۵ بعضا شاهد کارشکنی از سوی برخی کشورها و آمریکا در این روند هستیم و بازی دوگانه آمریکا و اقدامات ایذایی کنگره این کشور بارها این مذاکرات را با تهدید روبه‌رو کرده است.

هانس بلیکس نیز در ادامه این دیدار توافق احتمالی در پرونده هسته‌ای ایران را نکته‌ای مثبت دانست و گفت: روند دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته‌ای دستاوردهای مهمی چون شکست فضای منفی و تغییر نگاه‌ها علیه ایران در جامعه جهانی را به همراه داشته است و در این میان مهارت و تسلط وزیر خارجه ایران در دفاع از حقوق ایران قابل توجه است.

وی افزود: رویکرد جدید ایران در مذاکرات بسیار مثبت و قابل توجه است و نقش مهمی در اثبات مقاصد صلح‌آمیز هسته ایران دارد.

رئیس سابق تیم بازرسی تسلیحاتی سازمان ملل متحد ادامه داد: ایران کرارا اعلام کرده که صرفا به دنبال دستیابی به حقوق هسته‌ای خود در راستای ان. پی. تی است و این موضعی بسیار درست است.

وی در ادامه با تکید بر ابتر ماندن برنامه کنترل تسلیحات از سال ۱۹۹۰، تصریح کرد: دنبال کردن موضوع عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای بدون توجه به خلع سلاح جهانی ناقص است و مهمترین عامل موثر در ارتقای امنیت جهانی به کاهش سلاح‌های هسته‌ای مرتبط می‌شود.

بلیکس تأکید کرد: خاورمیانه به عنوان یکی از نقاط استراتژیک جهان باید به طور کامل از سلاح‌های هسته‌ای عاری شود که این مسئله تا حدود زیادی اسرائیل را به عنوان بزرگترین دارنده زرادخانه‌ هسته‌ای شامل می‌شود، چراکه فعالیت‌های تسلیحاتی هسته‌ای اسرائیل به طرز نگران‌کننده‌ای افزایش یافته به طوری که هم اکنون از فعالیت‌های کشور چین نیز پیشی گرفته است.

وی در ادامه با اشاره به اختلافات کنونی ایران و آمریکا در مذاکرات با ۱ + ۵، گفت: از عدم صدور روادید برای نماینده جدید ایران از سوی آمریکا متاسفم و معتقدم بسیاری از مشکلات میان ایران و آمریکا ناشی از کارشکنی پشت پرده اسرائیلی‌هاست که از طریق لابی‌های آیپک و لابی پنهان نتانیاهو در کنگره آمریکا انجام می‌گیرد.

رئیس سابق تیم بازرسی تسلیحاتی سازمان ملل متحد توضیح داد: اسرائیل مکررا اعلام می‌کند که ایران کشوری مهاجم است و تهدیدی جهانی محسوب می‌شود اما من معتقدم که اسرائیل مهاجم‌ترین کشور دنیاست و بسیاری از کشورها را تهدید می‌کند.

وی افزود: مواضعی که تاکنون از ایران در قبال در اسرائیل مشاهده کرده‌ام از جمله مواضع رئیس جمهور قبلی ایران، کلی و مواضعی کلامی بوده است ولی مقامات اسرائیل مرتب در حال ایجاد تهدیدهای عملی علیه ایران هستند و این نکته را هم باید در نظر گرفت که ایران در تاریخ چندصد ساله اخیر خود سابقه تهاجم به هیچ کشوری را ندارد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز