سلیمی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۹۳؛
سهم تولید و مردم از یارانه ها مبهم است
سازوکار عملیاتی شدن افزایش سهم بهره وری در رشد اقتصادی کشور فراهم نیست / براساس پیش بینی لایحه ۹۲.۶ درصد قیمت حامل های انرژی افزایش می یابد که این با اعلام افزایش ۳۳ درصدی قیمت از سوی کمیسیون تلفیق تفاوت دارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: سازوکار عملیاتی شدن افزایش سهم بهره وری در رشد اقتصادی کشور فراهم نیست.
به گزارش ایلنا، علیرضا سلیمی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۹۳ با بیان اینکه بیان ایرادات بودجه نفی نقاط قوت آن نیست، گفت: در پاره ای از موارد لایحه بودجه ومصوبه کمیسیون را واقع گرایانه ندیدیم به طوری که در بحثواگذاری ها در لایحه ۱۵ هزار میلیارد پیش بینی شده بود که این سقف تا ۲۱ هزار میلیارد افزایش دادیم که امکان تحقق آن پایین است.
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: در سال ۹۳ فروش ۲۷ هزار میلیارد اوراق مشارکت پیش بینی شده است که امکان تحقق آن پایین است.
وی گفت: عملکرد اعتبارات تملک دارایی در سال ۹۲ در خوشبینانه ترین حالت ۱۲ هزار میلیارد تومان بود حال این سؤال مطرح است که آیا پیش بینی ۴۰ هزار میلیارد تومان برای سال آتی واقع بینانه است?
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه برنامه پنجم برای ۵ سال متوالی تعریف شده است افزود: در ماده ۷۹ برنامه پنجم آمده است که در راستای ارتقای سهم بهره وری در رشد اقتصادی باید تا پایان برنامه به یک سوم ارتقا پیدا کنیم اما سازوکار عملیاتی برای رسیدن به این نقطه در بودجه پیش بینی نشده است.
سلیمی گفت: در ماده ۲۶ قانون برنامه بحثکاهش وابستگی صندوق های بیمه به کمک از محل بودجه عمومی کشور است که در سال ۹۳ این وابستگی افزایش یافته است.
نماینده مردم دلیجان و محلات در مجلس افزود: در ماده ۱۳۵ قانون برنامه پنجم تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته ای تکلیف شده است حال این سؤال وجود دارد که با توجه به فضای موجود برای سال ۹۳ که سال چهارم اجرای برنامه است می توان این گام مهم را برای کشور برداریم.
وی افزود: در ماده ۱۳۵ قانون برنامه، تهیه برنامه جامع اکتشاف اورانیوم، مکان یابی برای احداثنیروگاه های هسته ای و استفاده از روش های مختلف سرمایه گذاری برای احداثنیروگاه هسته ای اشاره شده است که با توجه به شرایط و بودجه موجود امکان پذیر نیست چرا که داریم برای اعتماد سازی برخی تأسیسات کشور را پلمب می کنیم.
سلیمی گفت: در بحثهدفمندی در سال ۹۲،۵۰ هزار میلیارد تومان درآمد از محل هدفمندسازی پیش بینی شده بود که این مبلغ برای سال آینده ۶۳ هزار میلیارد تومان دیده شده است که ۵۲ هزار میلیارد تومان آن از محل افزایش قیمت حامل های انرژی است.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: براساس پیش بینی لایحه ۹۲.۶ درصد قیمت حامل های انرژی افزایش می یابد که این با اعلام افزایش ۳۳ درصدی قیمت از سوی کمیسیون تلفیق تفاوت دارد.
نماینده مردم محلات و دلیجان نسبت به افزایش قیمت حامل های انرژی و تحمیل تورم ناشی از آن به مردم انتقاد کرد و گفت: افزایش قیمت ها بیش از افزایش قیمت هایی خواهد بود که روی کاغذ پیش بینی شده است و ممکن است تا ۱۱۰ درصد افزایش قیمت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بودجه شفاف نیست گفت: سهم تولید و مردم از یارانه ها مشخص نیست و مبهم است.
سلیمی گفت: تبصره هدفمندسازی یارانه ها که در راستای اجرای گام دوم هدفمندسازی یارانه ها پیش بینی شده است هزینه بیشتری را به مردم تحمیل می کند و مردم عایدی از آن نخواهد داشت که تبعات آن دامن کشور را خواهد گرفت.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: براساس تکلیف قانون برنامه در ماده ۱۴۳ آن ارزش افزوده بخش کشاورزی باید ۲ درصد و راندمان بخش کشاورزی ۸ درصد و نوسازی ماشین آلات کشاورزی به میزان ۴۰ هزار دستگاه در سال جاری افزایش یابد که برای این منظور سیاستی در بودجه پیش بینی نشده است.
نماینده مردم دلیجان و محلات در مجلس افزود: در بخش علم و فناوری در ماده ۱۶ قانون برنامه تکلیف شده است که سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی سالانه نیم درصد افزایش یابد اما برای تحقق این هدف پیش بینی صورت نگرفته و سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی کمتر از نیم درصد افزایش خواهد یافت.
وی با تأکید بر کاهش وابستگی درآمدهای کشور به نفت افزود: ۷۵ هزار میلیارد تومان از بودجه کشور از محل فروش نفت تأمین خواهد شد که این مغایر شعار کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است.
وی افزود: امکان تحقق و عملیاتی کردن درآمدهای مالیاتی وجود ندارد که این ابهام باید رفع شود.