خبرگزاری کار ایران

جهانگیرزاده در گفت‌وگو با ایلنا:

تنش‌های منطقه دامن عربستان را خواهد گرفت

تنش‌های منطقه دامن عربستان را خواهد گرفت
کد خبر : ۱۳۵۷۴۰

عربستان باید از دخالت در کشورهای منطقه و حمایت از تروریست‌ها دست بردارد / اینکه نمایندگان از آزادی بیان همکارانشان دفاع کنند ضروری است.

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: عربستان باید از دخالت در کشورهای منطقه و حمایت از تروریست ها دست بردارد.

جواد جهانگیرزاده در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایلنا افزود: اینکه عربستان علیه ما لابی می کند تردیدی نیست. از سویی اگر ما بتوانیم با عربستان به سطح مطلوبی از روابط امنیتی در منطقه برسیم بسیار مطلوب است. این رقابت بزرگی است و در این رقابت بزرگ طبیعی است که حرف های بزرگ زده خواهد شد.

این نماینده مجلس ادامه داد: نمی توان با کوتاه آمدن یک طرف و اقدامات درشت طرف دیگر به سطح مطلوبی از همکاری ها دست یافت. به نظر من بازی ما با عربستان به همین شکل ادامه خواهد یافت و این شکل از روابط به طور قطع به زیان همه کشورهای منطقه است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی اضافه کرد: این شرایطی است که عربستان اقدامات تروریستی را تقویت می کند و از درون کشور ما نیز پالس های منفی برسد. این سطح روابط تنش آلود حد پایانی دارد. حد پایان آن این است که عربستانی ها از دخالت های مکرر منطقه ای پرهیز کنند. از نوع کاری که در بحرین و سوریه و از طریق تروریست ها در لبنان و عراق و حمایت های مستمر مالی از تروریست های منطقه انجام می دهند.

نماینده ارومیه با بیان اینکه این تنش ها دامن عربستان را خواهد گرفت ادامه داد: اما اینکه ما امروز سکوت کنیم تا رابطه مان با عربستان به هم نخورد خود موید و مشوق کارهای آن هاست.

وی با اشاره به تحلیل برخی از ناظران درباره جنگ های نیابتی در خاورمیانه آن را تصویری نه چندان درست از تحولات منطقه توصیف کرد و اظهار داشت: مثلا عراق در درون خود چالش های مهمی دارد و نمی توان گفت که این جنگی نیابتی میان دو قدرت منطقه ای است. من معتقدم یک جنگ نیابتی از سوی قدرت های بزرگ با مدیریت کشورهای عرب علیه امنیت کشوهایی که در آن ها این جنگ ها جریان دارد آغاز شده است. آن ها از سوریه احساس زیان مندی می کنند و به همین دلیل می کوشند به شدت آن را ویران کنند.

جهانگیرزاده در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نبود نمایندگان در صورت مخالفت یا موافقت با نطق علی مطهری از آزادی بیان و مصونیت وی به عنوان نماینده ملت دفاع کنند گفت: آقای مطهری هم قبول دارند که بر مبنای اصل ۸۴ قانون اساسی نماینده در بیان عقاید خود آزاد است و یا بر اساس اصل ۸۸ قانون اساسی حدود این آزادی ها معین شده است. از سویی مجلس باید جای گفت و گوها باشد و در این گفت و گوها هرکسی باید بتواند بدون لکنت عقاید خود را مطرح کند اما باور کنیم که فتنه ۸۸ اتفاق کم نظیری در کشور به قصد در هم پیچیدن طومار جمهوری اسلامی بوده است.

وی افزود: من با بخش هایی از سخنان آقای مطهری مخالفم. ما نباید آب پاکی را روی جریان فتنه بریزیم. البته نباید هم از خطاها و قصورهای دیگران نیز غفلت کنیم. اینکه نمایندگان از آزادی بیان همکارانشان دفاع کنند ضروری است. اما اینکه پاسخ هم ندهند نوعی دیگر از خفقان است. نمی توان گفت که دیگران جواب آقای مطهری را ندهند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در پایان گفت: بهتر است گفت و گوها دوجانبه باشد. چرا که در این جا بحثمنافع شخصی مطرح نیست. بحثحیثیت اشخاص مطرح نیست. آن جا که بحثانقلاب است چپ و راست و اصلاح طلب و اصولگرا مطرح نیست. در آن جا ما باید از مبانی کشور و انقلاب دفاع کنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز