قائم مقام خانه صنعت و معدن ایران:
امنیت غذایی یک موضوع استراتژیک است/ضرورت نقشه راهبردی غذا
قائم مقام خانه صنعت و معدن ایران، گفت: اگر به یک تصمیم واحد نرسیم و یک نقشه راهبردی برای خود ترسیم نکنیم تمام برنامهها و سیاستهای ما پراکنده خواهد شد و در زمینه امنیت غذایی ضرر خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از ساری؛آرمان خالقی امروز در همایش بزرگداشت روز جهانی غذا، با اشاره به انتزاع بعضی از وظایف صنعت، معدن و تجارت در حیطه غذا و ادغام با وزرات جهاد کشاورزی اظهار داشت: در رابطه با مواد اولیه و کشت و زرع با وزرات جهاد مشکلی نبود اما ما انتظار داشتیم حوزهای که به صنعتی شدن غذا مرتبط بود، همچنان تخصصی بماند و جدا نشود.
وی، با تأکید بر اهمیت بهم پیوستگی سیاستگذاری در صنعت غذا افزود: با این کار، گرفتاری و سردرگمی جلوگیری شده و از این رو، ما نیازمند توجه ویژه و اتخاذ یک سیاست درست در این زمینه هستیم.
قائم مقام خانه صنعت و معدن ایران با بیان اینکه امنیت غذایی یک موضوع استراتژیک است، گفت: اگر به یک تصمیم واحد نرسیم و یک نقشه راهبردی برای خود ترسیم نکنیم تمام برنامهها و سیاستهای ما پراکنده خواهد شد و در زمینه امنیت غذایی ضرر خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه اگر در مدیرت منابع آب، اراضی کشاورزی، سیاستگذاری و سرمایهگذاری در صنعت دامی و شیلات به یک یکپارچگی نرسیم و آمایش سرزمینی در رابطه با این صنعت اتفاق نیافتد گفت: خواهیم دید که افراد مختلف با این ذهنیت که این صنعت ممکن است در این استان توجیه داشته باشد، سرمایهگذاری میکنند اما به نتیجه نمیرسند.
خالقی بر تهیه آمار و اطلاعات دقیق و بهروزرسانی آنها تاکید کرد و افزود: در نهایت این آمار را باید در اختیار سرمایهگذار قرار دهیم تا بداند کجا و کی و در چه زمینهای میتواند سرمایهگذاری کند.
وی با تاکیدبر اهمیت داشتن اطلاعات در رابطه با محصولات مورد نیاز و غیر ضروری، نوع بذر، چگونگی عمل بر روی اراضی کشاورزی ادامه داد: باید تجمیع اراضی کشاورزی و ایجاد زمین صنعتی بزرگ را در دستور کار قرار دهیم و این اتفاق هنوز در کشور رخ نداده که منجر به صنعتی شدن کشاورزی در کشور شود تا محصولات در واحد سطح به حدی کشت شود که از نظر قیمت و کیفیت بتواند توان رقابت داشته باشد.
خالقی با بیان اینکه اگر صنایع غذایی و کشاورزی ما بخواهد محصولات استاندارد با قیمت رقابتی تولید کند باید ماده اولیه استاندارد در اختیار داشته باشد، گفت: اصرار برای ادامه کشاورزی به هر قیمیت، حتی با عدم توجیه و با عدم توان رقابت قیمتی، امر غیرممکنی است که از صنعت انتظار داریم و فشار را مصرفکننده تحمل خواهد کرد.
قائم مقام خانه صنعت و معدن ایران با ابراز تأسف از وجود اتلاف منابع بسیار بالاتر از نرم جهانی در محصولات باغی و کشاورزی کشور گفت: با مدیریت 23 میلیون تن دور ریزی غذایی در کشور و تقلیل آن به دوسوم این میزان، می توان بیش از 9میلیارد دلار در کشور صرفهجویی کنیم که عدد قابل توجهی است.
وی با بیان اینکه برای تولید صنعت غذایی، به یک سری مواد اولیه نیاز داریم، گفت: اصرار بر تولید محصولات با قیمت خاص، در نهایت موجب تولید محصول فاقد کیفیت شده و مصرفکننده نمیتواند محصول مناسب با قیمت مناسب در اختیار داشته باشد.
خالقی با اشاره به تحریم و رکود، بر بازسازی خطوط برخی واحدهای صنعتی غذایی با توجه به فناوری روز تأکید کرد و افزود: تأمین منابع مالی برای ماندن در عرصه رقابت جهانی بسیار مهم است.
وی گفت: صنعت غذا تنها به تولید غذا نیست بلکه باید به نظام توزیع، نگهداری و لجستیک توجه شود تا با بهترین کیفیت و کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد.