خبرگزاری کار ایران

استاد علوم سیاسی دانشگاه مازندران:

تسریع آزادی و فرصت ها تنها با رای به گفتمان عدالت روحانی امکان پذیر است

تسریع آزادی و فرصت ها تنها با رای به گفتمان عدالت روحانی امکان پذیر است
کد خبر : ۴۹۱۰۰۹

استاد علوم سیاسی دانشگاه مازندران گفت: اگر شناخت کافی و وافی از شرایط ایران داشته باشیم برای حمایت و پشتیبانی از ایران به روحانی رای می دهیم .

به گزارش خبرنگار ایلنا از بهشهر، عضو هیات علمی دانشگاه مازندران شامگاه چهارشنبه در ستاد دکتر روحانی در بهشهر گفت: حمایت و تاکید بر رای مجدد به روحانی به معنای نادیده گرفتن کاستی ها و نقدهای احتمالی نیست بلکه با انصاف و با آشنایی به محدودیت های موجود و براساس کارنامه ی این دولت، عملکردها قابل دفاع است.

علی کریمی مله اضافه کرد: شناخت معیار، شاخص  و مصداق فردی این شاخص ها  دوموضوع مهمی است که در انتخابات باید به آنها توجه کرد.
وی با اشاره به آموزه های دینی، عقلی، بنیادهای تاریخی و تجربه ی جهانی ادامه داد: امروز دنیا در انتخاب زمامداران و رهبرانش به این معیارها توجه می کند که افراد توانایی هم افزایی، اجماع و گردآوری همه ظرفیت های جامعه را داشته باشند و از همه منابع  برای پیشبرد برنامه های کشور استفاده کنند.
این فعال سیاسی گفت: کسانی که بتوانند فرهنگ همکاری را در جامعه ترویج دهند، می دانند جامعه را نمی توان با یک جناح، دیدگاه و سلیقه اداره کرد حتی دنیا برای تسریع در مراکز رشد و پیشرفت علاوه بر ظرفیت های انسانی داخل از ظرفیت های انسانی بیرون نیز بهره می برد.
کریمی مله با بیان اینکه رهبران باید چشم اندازهای راهبردی استراتژیک داشته باشند افزود: به رهبرانی نیاز داریم که بسیاردورتر از افق های نزدیک را ببینند و فقط به منابع امروز و فردا اکتفا نکنند و واقع بینانه به مسائل سیاسی و مدیریتی نگاه کنند.
وی ادامه داد: فردی را باید انتخاب کرد که بتواند تصمیمات سخت و سرنوشت ساز در تنگناها و شرایط بحرانی بگیرد و این مسیر میسّر نمی شود مگر اینکه فرد شهامت متفاوت دیدن و جسارت متفاوت اندیشیدن را داشته باشد.
این فعال سیاسی گفت: شفافیت،پاسخگویی، مسئولیت پذیری و فسادستیزی از شاخص های انتخابی است و افرادی که اخلاق و گذشته شان آلوده باشد نمی توانند نمونه بارزی برای شفافیت باشند.
کریمی مله با بیان اینکه افراد براساس رویکرد و یا کارنامه و عملکرد انتخاب می شوند افزود:امروز فضای تبلیغاتی انتخاباتی ما به گونه ای است که همه از آزادی، کارآمدی، شفافیت، پاسخگویی به مردم حرف می زنند اما تاریخ گواهی می دهد مستقل ترین انسان ها پشت تریبون، آزادیخواهانه ترین شعارها را سر می دهند و ستمکارترین انسان ها می توانند منادی عدالت و خشونت ورزترین انسان ها مدعی مهرورزی باشند.
وی ادامه داد:تنها کارنامه و عملکرد می تواند ملاک درستی و یا نادرستی رویکردها، گزاره ها و ادعاهای نامزدهای انتخاباتی باشد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه مازندران بیان کرد: امروز با دو دولت روبه رو هستیم نخست این دولت که چهارسال فرصت داشت تا کارنامه و عملکرد داشته باشد و رقیب اصلی نماینده ی 8 سال است که کارنامه ای غیرقابل دفاع، تلخ و زجرآور دارد؛ دولتی که بنا بود مظهر پاکدستی و درستکاری باشد براساس آمارهای معتبر بین المللی به یکی از آلوده ترین دولت های پس از انقلاب  اسلامی ایران تبدیل شد.
علی کریمی مله گفت:براساس آماروگزارش ها  در سال 2005رتبه فساد ایران در بین 178 کشور دنیا 87 بود و سالانه در حدود 7 پله میزان فساد در کشور افزایش می یافت تا در نهایت ایران در سال 2013 به رتبه 144 رسید این آمار بیانگر اینست دولتی که مدعی پاکدستی بود نتواست سیاست هایی را به کار گیرد که وضع جامعه ما را در رتبه بندی دنیا بهبود ببخشد.
وی ادامه داد:ایجاد اعتماد، روابط حسنه میان شهروندان یا همان سرمایه اجتماعی از معیارهای دیگر یک مدیر یا رهبر سیاسی و اجتماعی است که در این شاخص ایران در سال 2005 رتبه 74 و در سال 2013  به رتبه 120 رسید یعنی افراد جامعه با هم دشمن تر و بدگمان تر شدند اما با روی کارآمدن دولت روحانی به تدریج وضع سرمایه اجتماعی بهبود یافت و امروز شاخص سرمایه اجتماعی 46 پله به نسبت 2013 بهتر شد و این گویای به کارگیری سیاست ها و دیدگاه های درست است.
این استاد اصلاح طلب بیان کرد:از سال 1209 تا 1392، 750 میلیارد دلار درآمد نفتی بود که اگر نصف این درآمد را دولت نهم و دهم صرف ایجاد اشتغال می کرد با احتساب  هزینه ایجاد هر شغل 100 میلیون تومان، دولت می توانست یک میلیون و چهارصد هزار شغل ایجاد کند و با احتساب هزینه ایجاد هر شغل 40 میلیون تومان 3 میلیون و 500 هزار شغل در جامعه ایجاد می شد بیکاری جوانان محصول نداشتن برنامه و نبود تفکر استراتژیک است.
علی کریمی مله  به 11 میلیون حاشیه نشین، 4 میلیون جوان بیکار،4 میلیون معتاد و چندین میلیون انسان زیرخط فقر اشاره کرد و گفت:ایران ما رنجور است نه هوایی برای ما مانده است نه زمینی نه خاکی، به دلیل آسیب به منابع آبی در معرض خشکسالی هستیم و هوای ما آلوده است.
وی ادامه داد: از فرصت، زمینه و صندوق برای بقا و تقویت ایران استفاده کنیم  و رای هوشمندانه و سنجیده ای داشته باشیم درمیان این کاندیداها روحانی صلاحیت، قابلیت و شایستگی به مراتب بیشتری دارد اگر شناخت کافی و وافی از شرایط ایران داشته باشیم برای حمایت و پشتیبانی از ایران به روحانی رای می دهیم تداوم و تسریع اندک آزادی و فرصت ها  تنها با رای به گفتمان عدالت روحانی امکان پذیر است.
 

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران گفت:ما نیاز به تفکری هستیم به نام گفتمان عدالت و تقویت این گفتمان اینست که در سیاست ها و مدیریت های پیش روی ما بیش از هر زمان دیگری به تداوم عقلانیت و اعتدال نیاز است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز