به گزارش خبرنگار ایلنا از ساری،پرفسور مجید سمیعی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دفتر آیت الله طبرسی برگزار شد، اظهار داشت: بیش از 50 درصد بیماران دنیا در ناحیه ستون فقرات بدون تشخیص عمل می شوند که نتیجه منفی را با خود به همراه دارد.
وی افزود: بیشتر پزشکان مغز و اعصاب نزد من دوره دیدند و می توان گفت که مسئول اکثر این پزشکان من هستم اما بطور کلی کسی که در ایران زندگی نمی کند نمی تواند در مورد پزشکان ایرانی نظری ارائه بدهد ولی در مجموع باید گفت که خوشبختانه در مقایسه با کشورهای دیگر در سطح بالایی قرار داریم.
پرفسور سمیعی خطاب به خبرنگاران گفت: باید این پرسش مد نظر رسانه ها قرار گیرد که چند درصد از بودجه کشور سال برای علوم مصرف می شود و این بودجه با بودجه دیگر کشورها که صرف علوم و تحقیقات کشورشان می کنند ، چقدر متفاوت است و اینکه چند درصد پول در کانال تحقیقات مصرف می شود .
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه افزایش بیماری های مزمن آمار تکان دهنده ای است که دنیا با آن مواجه است و افزایش بیماری مزمن در کشورها آمار خطرناکی است و با توجه به کمبود جراحان مغز و اعصاب چگونه باید این خلا را پر کرد؟ افزود: یکی از بزرگترین مشکلات پزشکی بیماری های مزمن است که بیمار تمام عمر خود را باید تحت درمان بوده و مسئله مهمی برای اجتماع محسوب می شود.
پرفسور سمیعی ادامه داد:در حال حاضر تعداد جراحان مغز و اعصاب در دنیا زیاد شده و به همان ترتیب میزان عمل های جراحی نیز در ستون فقرات افزایش یافته است که بیش از 50 درصد بیماران بدون تشخیص درست عمل می شوند که منجر به نتیجه منفی می شود.
جراح بین المللی مغز و اعصاب افزود: بسیاری از این جراحی ها نابجا بوده و اگر هم جراحی صورت گرفته به اشتباه بوده است که در هر دو حالت نتیجه بخش نبوده است.
پرفسور سمیعی با بیان اینکه مازندران نیازبه یک مرکز تشخیص علوم اعصاب دارد، عنوان کرد: اگر ما بخواهیم این امر در استان محقق شود باید زیرساخت های لازم را به خوبی فراهم کنیم که تحقق این امر نیاز به تامین منابع مادی و انسانی دارد که منابع مادی ان نیز باید صد درصد تامین شود و منابع انسانی که قرار است در این مرکز فعالیت کنند خودم تربیت وتعلیم منابع انسانی این مرکز را در صورت تحقق به عهده می گیرم.
وی افزود: چنانچه منابع مالی این امر بطور کامل محقق شود در آنصورت می توان گفت که ایجاد چنین مرکزی در مازندران امکان پذیر است.
پرفسورسمیعی در ادامه توصیه کرد: هرکسی که در هر رشته مشغول به تحصیل شد می طلبد تا سالها نزد یک استاد دوره کامل ببیند تا به نتیجه مطلوب و دلخواه دست یابد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون استفاده از سلول های بنیادین برای جراحی های مغز و نخاع نتیجه مثبت نداشته است، افزود: تاکنون یک مورد نتیجه مثبت ناشی از استفاده از سلول بنیادین برای مغز و اعصاب و نخاع نداشتیم و اگرکسی بخواهد این سلول را برای موارد ذکر شده استفاده کند بایستی دیپلم طبابت را از آنان سلب کرد زیرا این امریک جنایت پزشکی محسوب می شود.
پرفسورسمیعی ادامه داد: سلول بنیادین برای مواردی که ذکر شد زیان آور است اما تزریق آن برای دیگر اعضای بدن شانس خوبی را به همراه خواهد داشت.
وی در ادامه هدف از سفر به مازندران را دیدار با مازنی ها و آشنایی با مردم این خطه و همچنین دیدار با دانشجویان عنوان کرد و گفت: دیدار با دانشجویان با استقبال زیادی روبرو شد و من در این اجتماع گوشه ای ازدستاوردها و تجاربم را در اختیار آنها قرار دادم .
وی اخذ عنوان شهروند افتخاری را از سوی شهردار ساری و همچنین استاد افتخاری دانشگاه مازندران را از دستاورد این سفر عنوان کرد.
پرفسورسمیعی به ضایعات نخاعی بیماران اشاره کرد و افزود: چنانچه فردی در تصادف حس و حرکت و به طور کلی از دست داده باشد این بیمار قابل درمان نیست اما اگر صدمه دیده باشد اما حس وجود داشته باشد با فیزیوتراپی شانس برگشت را تا اندازه ای به دست می آوردند.
وی با بیان اینکه کشور جمهوری اسلامی ایران با داشتن بیشترین دانشگاه جهش خوبی را با پنج میلیون دانشجو داشته است ، گفت: هرچند سطح علمی در دانشگاه ها به خوبی ارتقاء نیافته است اما افزایش دانشگاه ها و میزان استقبال دانشجویان جای بسی خوشحالی است.
پرفسور سمیعی ، افزود: اینطور نباشد که جوانان ما فقط در رشته های مهندسی و پزشکی تحصیل کنند ، کشور نیاز به افراد فنی کار نیز دارد و می طلبد تا کارهای فنی و دستی از یک نرم و استاندارد بالایی برخوردار باشد.
وی در ادامه افزود: افتخار می کنم که ایرانی بوده و به همه ایرانی ها نیز افتخار می کنم.
انتهای پیام/