خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور:

طرح ایجاد صندوق توسعه منابع طبیعی در ۱۸ استان کشور در حال اجراست

طرح ایجاد صندوق توسعه منابع طبیعی در ۱۸ استان کشور در حال اجراست
کد خبر : ۲۱۸۴۴۲

وجود صندوق توسعه منابع طبیعی و حمایت از سرمایه گذاری در عرصه به عنوان یک طرح مهم در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور است.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در نشست استانداران استان های آذربایجان شرقی، اردبیل، خراسان شمالی، سمنان، گلستان، گیلان و مازندران درمحل صنایع چوب و کاغذ مازندران در ساری با بیان اینکه در زمینه گیاهان دارویی عقب هستیم گفت: با داشتن ۲ هزار و ۳۰۰ نوع گیاه دارویی می توانیم در دنیا جایگاه اول تا پنجم را داشته باشیم و بزودی دفتری با نام دفتر تکثیر گیاهان دارویی راه اندازی می شود.

به گزارش ایلنا از ساری، خداکرم جلالی با اشاره به برنامه ششم و اولویت های این نهادافزود: ارتقاء فرهنگ منابع طبیعی به میزان ۳۰ درصد، افزایش ضریب حفاظت تا۳۰ درصد، اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری به میزان ۱۴ میلیون هکتار و اجرای طرح های جنگل داری اقتصادی به میزان پنج میلیون هکتار از جمله برنامه های این نهاد است.

وی توسعه گیاهان دارویی و طرح های توسعه هادی مرتع داری به میزان ۱۰ میلیون هکتار را از دیگر برنامه توسعه ششم این سازمان برشمرد.

جلالی احیاء جنگل های زاگرس به میزان دو میلیون هکتار و مقابله با پدیده بیابان شدن به میزان سه میلیون هکتار را از دیگر برنامه های توسعه ششم عنوان کرد و گفت: اکنون حدود شش میلیون هکتار از اراضی منابع طبیعی کشور کمتر از یک تا پنج درصد پوشش گیاهی دارند و جنگل های مخروبه نیز باید احیاء شوند.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: جزایر خزری و جنگل های ارسبارانی با ویژگی های منحصر بفرد یکی از میراثهای طبیعی کشور است و باید از این اموال در راه مصالح ملی استفاده کنیم.

جلالی تصریح نمود: برای حفاظت از جنگل ها باید چند پرامتر در نظر بگیریم که این پارمترها می گوید چه دستگاههایی چه مقدار و چگونه همکاری کنند.

وی گفت: نقش استانداران به عنوان نماینده عالی دولت و ریاست شورای برنامه ریزی باید برای تحقق این مسئله، یاری رسان باشد و همکاری کنند.
جلالی بیان داشت: مسئله حفاظت از منابع طبیعی دارای ۱۴ وجه شامل تثبیت مالکیت مناطق، ساماندهی جنگل نشینان و خروج دام، کنترل سوخت بوته ای و تامین سوخت فسلی و انرژی های نو، چگونگی اجرای طرح های عمرانی، بهره بردرای معادن، اطفاء و پیشگیری حریق، کنترل آفات، جلوگیری از تجاوزات و تصرفات، کنترل ساخت و سازها و ویلاسازی، کنترل فرسایش خاک و تخریب سرزمینی، حفاظت فیزیکی و قاچاق چوب، ساماندهی گردشگری، جلوگیری از تخریب و پسماند و زباله، خروج زباله از جنگل است.

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری عرصه های جنگلی کشور را ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار اعلام و اضافه کرد: ۸.۷ دهم درصد مساحت کشور را جنگل تشکیل می دهد.

وی گفت: امروز در کشورهای جهان با اتکا به مشارکت مردم گامهای بلندی برداشته شد که باید در دستور کار کشور قرار گیرد و در زمینه اشتغالزایی و بهبود منابع طبیعی کارساز است.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین به وجود دو هزار و ۵۰۰ گونه گیاهان دارویی در کشور اشاره کرد و گفت: دفتر گیاهان دارویی آینده نزدیک در این سازمان راه اندازی می شود

وی به وجود صندوق توسعه منابع طبیعی و حمایت از سرمایه گذاری در عرصه به عنوان یک طرح مهم در این سازمان یاد کرد و افزود: طرح ایجاد صندوق توسعه منابع طبیعی در ۱۸ استان کشور در حال اجراست.

جلالی به وجود یک میلیون و ۹۶۷ هزار هکتار جنگل در منطقه شمال و دو میلیون هکتارجنگل ارسبارانی اشاره کرد و یادآور شد: دولت تدبیر و امید تمایل ویژه ای به حفاظت از عرصه های جنگلی دارد.

در نشست امروز تفاهم نامه همکاری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و هفت استان دارای جنگل های هیرکانی و ارسباران با هدف حفاظت از مدیریت پایدار منابع طبیعی و توسعه استان ها به امضا می رسد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز