مدیر کل گردشگری مازندران:
نباید به صورت تفننی به گردشگری نگاه کرد
اگر به این باور نرسیم که گردشگری می تواند یکی از راه های تضمین کننده توسعه پایدار در استان باشد و موضوع گردشگری به صورت تفننی برخورد کنیم سود زیادی از این بخش حاصل نخواهد شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در ستاد اجرایی خدمات سفر در جمع خبرنگاران با اشاره به همکاری تمامی دستگاههای اجرایی به حوزه گردشگری گفت: اگر به این باور نرسیم که گردشگری میتواند یکی از راههای تضمین کننده توسعه پایدار در استان باشد و موضوع گردشگری به صورت تفننی برخورد کنیم سود زیادی از این بخش حاصل نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از ساری، وی با اشاره به اینکه مازندران باید به سرعت خود را از نگاه سنتی به گردشگری خارج کند، ادامه داد: نوع علاقهمندی مسافران و تنوع استانها میطلبد برای جذب ذائقه گردشگران راهکارهای مناسبی را ارایه کنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران اظهار داشت: با توجه به اینکه مازندران از جمله استانهای شناخته شده در کشور است باید بازارهای داخلی و خارجی هدف خود را با تبلیغات درست و حضور موثر، حفظ کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مازندران استانی برخوردار از مواهب طبیعی و خدادادی است باید درتمامی زمینه از جمله حوزه صنایع دستی، میراثفرهنگی و گردشگری خود را ارتقا دهد.
بزرگ نیا از ۹ میلیون و ۱۹۵ هزار و ۳۳۰ نفر شب اقامت طی ۱۷ روز اخیر در مازندران خبر داد و اظهار داشت: این تعداد مسافر ۴شب و ۵ روز در استان اقامت داشتند.
وی، ادامه داد: ۱۴ هزار و ۵۴۳ بازدید از مراکز اقامتی، پذیرایی، دفاتر خدمات مسافرتی و صنوف مختلف عرضه مواد غذایی، مراکز بهداشتی و درمانی و مراکز حمل و نقل در استان صورت گرفت که از این تعداد ۱۵۷ مورد اخطار و ۷۴۷ پرونده به تعزیرات حکومتی و مراجع قضایی ارسال شده است که کاهش ۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر مازندران افزود: ۸۵ میلیون و ۲۱۷ هزار لیتر بنزین طی این مدت مصرف شده که افزایش ۱.۵ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است.
بزرگ نیا، از افزایش ۲۰ درصدی مصرف نفت و گاز در استان اشاره کرد و افزود: این میزان مصرف نشان دهنده افزایش مسافرتهای گروهی بوده است.
وی ادامه داد: از آغاز طرح نوروزی تا ۱۵ فروردین ماه ۵ هزار و ۱۳۳ مورد ماموریت اورژانس ۱۱۵ و ۶۰۴ مورد ماموریت جمعیت هلال احمر استان صورت گرفت.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران افزود: طی این مدت ۶ هزار و ۶۳۰ کیلو گرم مواد غذایی فاسد شده کشف و معدوم شد.
بزرگ نیا با بیان اینکه ۴ میلیون و ۹۶۲ هزار و ۵۴۰ بازدید از مراکز فرهنگی، موزهها، بناهای تاریخی و اماکن تفریحی و زیارتی انجام شده است گفت: باید کمیتههای فرهنگی را برای سفرهای تابستانی و نوروز سال آینده برای ارائه خدمات فرهنگی گسترده کنیم.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر مازندران اظهارداشت: طی این مدت ۲۴ هزار و ۷۷۸ گشت انتظامی، راهور، پلیس راه و همیاران پلیس و یک هزار و ۲۹۶ گشت کنترلی و نظارتی استان و شهرستانها انجام شده است.
وی افزود: ۴۵۶ هزار و ۳۵۰ نفر از خدمات سواحل مازندران از قبیل جت اسکی و قایق موتوری برای گشت دریایی استفاده کردند.
بزرگ نیا با اشاره به اینکه ۱۷ منطقه تعریف شده گردشگری روستایی در استان وجود دارد گفت: ۶۸۹ هزار و ۹۵۰ نفر از این روستاها بازدید داشتند.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر مازندران، بیشترین گردشگر را از استانهای تهران، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل اعلام کرد و افزود: بیشترین اقامت گردشگران در مناطق ساحلی و غرب استان بودند.
وی ادامه داد: ۴۰ درصد مسافرین از مراجعه به مراکز اطلاع رسانی در سطح استان رضایتمندی مطلوبی داشتند.
مدیر کل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اعلام اینکه برخی از گردشگران از ویلاهای استیجاری بدلیل فقدان امکانات، گرانی، عدم رعایت بهداشت گلهمند بودند گفت: یک هزار و ۵۵۰ ویلا ساماندهی شده و ۶ هزار پرونده در دست ساماندهی در استان وجود دارد.
بزرگ نیا ادامه داد: عدم رعایت بهداشت، نبود روشنایی و جایگاه مناسب برای زباله از جمله شکایات گردشگران در پارکهای جنگلی بوده است.
وی افزود: هر عاملی که سبب نگرانی مسافران شود به صنعت گردشگری آسیب میزند.
مدیر کل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران اظهارداشت: طبق نظرسنجیهای انجام شده ۹۰ درصد گردشگران به مازندران تمایل سفر دوباره به استان را داشتند.