مدیرکل کار مازندران اعلام کرد؛
نظارت بر اجرای صحیح قانون کار با افزایش بازرسی از کارگاهها
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت: جهت صیانت از نیروی انسانی، بازرسان کار برای نظارت بر اجرای صحیح قانون کار و آئیننامههای حفاظتی و بهداشتی بهصورت مستمر از کارگاههای بازدید میکنند.
به گزارش ایلنا، علی باقری صبح امروز در همایش روز ملی ایمنی در بیمارستان شمال آمل که با حضور بازرسان کار و مسئولان حفاظت فنی و ایمنی کارگاهها برگزار شد اظهار کرد: با توجه به اهمیت صیانت از نیروی انسانی و منابع مادی کشور، مقررات فصل چهارم قانون کار به موضوع حفاظت فنی و بهداشتکار اختصاص دارد.
وی بیان کرد: رعایت آییننامهها و دستورالعملهای حفاظتی و ایمنی مصوب شورای عالی حفاظت فنی برای کلیه کارگاههای مشمول قانون کار، کارفرمایان، کارگران و کارآموزان الزامی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران خاطرنشان کرد: قانون کار در ماده ۹۵ صراحتاً عنوان میکند که کارفرما، مسئول تأمین و حفظ ایمنی در محیط کار است و باید نظارت مستمر بر فرایند کار کارگاه داشته باشد.
باقری با اعلام اینکه کارفرمایان موظف به فراهم نمودن شرایط ایمن در محیط کار هستند و باید تجهیزات حفاظت فنی را تهیه و در اختیار کارگران قرار دهند و به کار کارگران نظارت کنند، خاطرنشان کرد: کارگران هم مکلف به رعایت موارد قانونی و استفاده درست از تجهیزات و اجرای دستورالعملهای ایمنی هستند.
این مسئول با اشاره به اینکه بسیاری از حوادث ناگوار به دلیل یک بیاحتیاطی کوچک ایجاد میشود که به دلیل عدم آگاهی و دانش کافی اتفاق میافتد، ادامه داد: برای ارتقای فرهنگ ایمنی و آگاهی از خطرات محیط کار و کاهش حوادث شغلی کلیه کارفرمایان، کارگران و پیمانکاران مکلفاند که دورههای آموزش ایمنی متناسب با نوع کار از طریق مراجع ذیصلاح بگذرانند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران تصریح کرد: مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت و بهداشتکار متولی آموزش ایمنی در کشور است و کلیه دورههای آموزش ایمنی باید مطابق موازین و دستورالعملهای آن مرکز باشد.
باقری با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای بسیار مؤثر و مفید برای ارتقای ایمنی در کارگاهها اجرای دقیق ماده ۹۳ قانون کار و تشکیل کمیتههای حفاظت فنی و بهداشتکار است، بیان کرد: کمیتههای حفاظت فنی و بهداشتکار در آرامش محیط کار افزایش تولید و صیانت از نیروی کار نقش مؤثری دارند.
وی اظهار کرد: کارشناسان حفاظت فنی در کارگاهها بهطور مستمر به بررسی و ارزیابی محیط کار میپردازند و نواقص و ایرادات را به کارفرما گزارش میکنند و حضورشان در راستای صیانت از نیروی انسانی شاغل بسیار ارزشمند است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران خاطرنشان کرد: جهت صیانت از نیروی انسانی، بازرسان کار برای نظارت بر اجرای صحیح قانون کار و آئیننامههای حفاظتی و بهداشتی بهصورت مستمر از کارگاههای بازدید میکنند و نواقص و ایرادات موجود را به کارفرمایان ابلاغ کنند.
باقری در پایان با اشاره به اینکه کارفرمایان مکلف هستند در مهلت مقرر به رفع نواقص بپردازند و در غیر این صورت از طریق مراجع قضایی برخورد قانونی میشود، گفت: در کنار نظارت عالیه بخش دولتی، آموزش اصولی و مؤثر میتواند در کنترل حوادث شغلی نقش بسزایی داشته باشد.
۱۱۷ هزار کارگاه مشمول قانون کار در مازندران
مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران نیز در این همایش با تسلیت از دست دادن جانگداز کارگران خدوم طبس و شهادت سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان با اشاره به اینکه بیش از ۱۱۷ هزار کارگاه مشمول قانون کار در استان داریم، اظهار کرد: موضوع روابط مطلوب بین کارگر و کارفرما و ایمنی کار و صیانت از نیروی کار در حوزه روابط کار از اهمیت بالایی برخوردار است.
حامد رضوانی تصریح کرد: از کارفرمایان میخواهیم کمیتههای حفاظت فنی را در کارگاهها راهاندازی کنند و ظرفیت مسئولین ایمنی در کارگاهها طبق قانون استفاده کنند. وی بیان کرد: تجربه نشان میدهد کارگاههایی که دارای کمیته حفاظت فنی و مسئول ایمنی هستند شاهد فوتی نیستیم و حوادث ناشی از کار در این کارگاهها به حداقل میرسد.
رضوانی با اعلام اینکه زحمات و اقدامات تخصصی بازرسان کار نیز باعث شده است شاهد کاهش حوادث ناشی در استان باشیم، گفت: نیت خیرخواهانه بازرسان کمکهای شایانی را به جامعه کار و تولید کرده است. استراتژی وزارت کار صیانت از نیرو و توسعه فرهنگ ایمنی است
رئیس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران نیز گفت: با توجه به حساسیت مقوله ایمنی و اهمیت حفظ جان و سلامت نیروی انسانی شاغل هرروز برای ما روز ایمنی است.
استراتژی وزارت کار صیانت از نیرو و توسعه فرهنگ ایمنی است
رئیس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران نیز گفت: با توجه به حساسیت مقوله ایمنی و اهمیت حفظ جان و سلامت نیروی انسانی شاغل هرروز برای ما روز ایمنی است.
سمانه نوری تصریح کرد: با فرارسیدن روز ملی ایمنی و آتشنشانی این فرصت ارزشمند فراهم شد که در این همایش تخصصی در خدمت فعالان جامعه ایمنی و حفاظت فنی باشیم.
وی بیان کرد: استراتژی وزارت کار بر مبنای صیانت از نیروی و توسعه فرهنگ ایمنی بهمنظور ایجاد شرایط کار مناسب و ایمن است و رویکرد قانون هم با تأکید بر سهجانبهگرایی و استفاده از ظرفیت تشکلات کارگری و کارفرمایی مبتنی بر پیشگیری است.
نوری با اشاره به اینکه مطابق نص صریح مقررات، کارفرما بهعنوان صاحب یک کسبوکار مکلف به تأمین شرایط ایمن در محیط کار و حفظ سلامت کارگران است، خاطرنشان کرد: وجود سیستمهای خود نظارتی امروزه یک ضرورت است و کارشناسان حفاظت فنی مستقر در کارگاهها نقش مهمی در ارتقای شرایط ایمنی کارگاه دارند.
رئیس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت: ارزیابی مستمر محیط کار و شناسایی خطرات و پایش شرایط منطبق با آییننامههای حفاظتی و بهداشتی در کنترل و کاهش آسیبهای شغلی بسیار راهگشاست.
به گزارش ایلنا، مجید علیزاده رئیس سازمان جهانی ایمنی در ایران و اتریش در این مراسم بهعنوان مدرس مواردی را پیرامون ایمنی کار برای حضار ارائه کرد.
در پایان از ۱۵ نفر از مسئولان کمیتههای حفاظت فنی کارگاهها و بازرسان کار نمونه تجلیل شد.