در نشست با خبرنگاران مطرح شد:
حفظ زمینهای کشاورزی از اولویتهای پدافند غیرعامل در مازندران است
حفظ زمینهای کشاورزی بهعنوان مهمترین داراییهای مردم، اولویت اجرای طرحهای پدافند غیرعامل در استان است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، حمید بخشی روز پنجشنبه به مناسب هفته پدافند غیرعامل همراه با رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در جمع خبرنگاران تهدیدات زیستی را مهمترین مسائل و دغدغه در مازندران دانست، گفت: تأمین و امنیت غذایی ملی در مازندران سبب شد تا پدافند غیرعامل در استان بسیار حساس باشد و کارگروه زیستی کشاورزی پدافند غیرعامل استانداری باهدف حفظ تولیدات شیلاتی، زراعی و باغی و حفظ منابع طبیعی جنگل و دریا، منابع آبی بهخصوص سدها، آببندان ها و رودخانهها، استانداردسازی ذخایر و بازرگانی محصولات کشاورزی در قالب زنجیره تولید، توجه جدی دارد.
وی به اهمیت پیشگیری و مقابله با تهدیدات آفات طبیعی و غیرطبیعی بهویژه مصرف انجام سموم کشاورزی در استان اشاره کرد و گفت: حساسیت به موضوع تهدیدات زیستمحیطی در پدافند غیرعامل استان به وجود آمده است و امروز شاهد موفقیتهایی در پیشگیری و مقابله با انواع آفات کشاورزی هستیم.
مدیرعامل پدافند غیرعامل استانداری مازندران بابیان اینکه در پیشگیری از آفت مگس مدیترانهای باغهای استان مازندران موفقیتهای خوبی طی چند سال گذشته به وجود آمده است، گفت: طبق گزارش رسمی امسال اصلاً تهدیدی در حوزه آفت مگس میوه به باغهای نارنگیهای پیش رس و پرتقال در استان نداریم.
وی با اشاره به وجود طرح جامع پدافند غیرعامل مازندران، گفت: همه برنامهها در این بخش بهصورت موردی پیگیری میشود و عملیاتی شدن تمامی طرحهای کارگروه پدافند غیرعامل کشاورزی و زیستی استان در بین ۱۳ کارگروه استان در اولویت قرار دارد.
بخشی از مجتمع مرغ لاین بابلکنار بهعنوان یک داشته مهم استان که نقش محوری در امنیت ملی غذایی گوشت سفید دارد، ذکر کرد و افزود: در ۲ سال اخیر با اختصاص اعتبار ملی، به این مجموعه در مازندران توجه ویژه شده است.
وی به اهمیت ایجاد مراکز لجستیک محصولات کشاورزی و آزمایشگاه بخش کشاورزی استان اشاره کرد و ادامه داد: اکنون مجوز انبارداری و سردخانهای باهدف گسترش و تکمیل زنجیره افزایش تولید و نگهداری محصولات کشاورزی مازندران بهعنوان طرحهای مهم پدافند غیرعامل عملیاتی شد و با این اقدام اکنون قدرت چانهزنی کشاورزان برای عرضه بهموقع باقیمت مناسب با گسترش ظرفیت انبارداری محصولات کشاورزی در استان افزایشیافته است.
بخشی حفظ حریم عرصههای طبیعی در مازندران را از دغدغههای اصلی پدافند غیرعامل استان دانست و گفت: توجه به مراتع برای حمایت از دام و دامداران ضروری است و همسو با این رویکرد جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، دامپزشکی و سازمان عشایر استان همکاری خوبی در اجرای طرحهای پدافند غیرعامل استان دارند.
مدیرعامل پدافند غیرعامل استانداری مازندران حفظ ذخایر ژنتیکی محصولات کشاورزی را یکی دیگر از برنامههای پدافند غیرعامل در کارگروه زیستی این سازمان در مازندران دانست و گفت: حفظ انواع درختهای بومی، زراعت چوب، اصلاح نژاد دام و طیور، گل و گیاه و محصولات زراعی بهویژه برنج کیفی طارم محلی از نمونههای این مقولات است.
وی به اهمیت توجه به مصرف بهینه سموم کشاورزی در مازندران با توجه به شکنندگی و حساسیتهای زیستمحیطی استان اشاره کرد و افزود: بخش ترویج جهاد کشاورزی با همراهی کشاورزان با برگزاری برنامهها در سر مزرعه موفقیتهای چشمگیری در این حوزه داشته است.
بخشی ادامه داد: ایجاد سیلو غلات در غرب مازندران از دیگر دغدغههای پدافند غیرعامل در استان است و پیشنهاد این است که اگر دولت نمیتواند سیلویی در غرب استان ایجاد کند، بخش خصوصی را برای اجرای این سرمایهگذاری ترغیب و حمایت کنیم.
مدیرعامل پدافند غیرعامل مازندران همچنین تولید واکسن دامی با اولویت طیور را در استان ضروری دانست و گفت: آماده همکاری با اجرای این طرح در استان هستیم.
روزانه ۲۰ هزار تن محصولات غذایی مازندران صادر میشود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در نشست خبری پدافند غیرعامل استان، بابیان اینکه اگر کشاورزی استان همچون نگینی در کشور میدرخشد، هرگونه غفلت در بخش پدافند غیرعامل کشاورزی و زیستی استان جبرانناپذیر خواهد بود، گفت: مردم مازندران بهویژه کشاورزان قدر زمینهای زراعی و باغی خود را برای کشت و کار در حالی میدانند که ارزش زمینهای آنان به نسبت قیمت محصولات تولیدی قابلمقایسه نیست و این فرهنگ را همه مسئولان ملی و استانی باید قدردانی کنند.
عزیز الله شهیدی فر بابیان اینکه روزانه ۲۰ هزار تن محصولات غذایی مازندران به خارج از استان و کشور صادر میشود، افزود: امروز فضای ذهنی مصرفکنندگان و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی مازندران نسبت به اهمیت تولید و ارزشگذاری آن تغییر کرده است، یعنی آنان به اهمیت امنیت غذایی استان پی برده و در اجرای طرحهای کشاورزی همراه هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران هرگونه انتقاد بر کمبودهای کشاورزی صنعتی را با توجه به اهمیت امنیت ملی غذایی تولیدات کشاورزی استان را حق مردم دانست و درعینحال گفت: بدانید مازندران همواره تصمیم گیر بسیاری از مسائل مواد غذایی استان نیست و تصمیمگیریها جنبه ملی دارد، یکی از نمونههای نوسانات قیمت مرغ است، مازندران تأمینکننده مرغ تهران بهعنوان پایتخت کشور است و همواره همه مسئولان استان برای تأمین مرغ مردم تهران کوشا و تلاش کردهاند و همچنان در حال انجام این کار هستند.
وی نوسانات قیمت مرغ را یک مشکل ملی و بر اساس تصمیمگیری استانی کشوری دانست و ادامه داد: امیدواریم دست دلالان مرغ با تصمیم جدی مسئولان کوتاه شود.
شهیدی فر در بخش دیگری با تأکید بر این نکته که شرایط کشاورزی مازندران با توجه به اهمیت امنیت ملی چنین ایجاب میکند که حفظ زمین اولویت پدافندِ غیرعامل در استان باشد، افزود: تغییر کاربری غیرمجاز و ساختوسازهای بیرویه از دغدغههای جدی است که البته با صنعتی و مکانیزه شدن فعالیتهای کشاورزی مازندران بهویژه ایجاد صنایع وابسته به کشاورزی و همچنین توسعه گلخانهای و از همه مهمتر توجه به صادرات محصولات مازاد بر مصرف بخش کشاورزی، شاهد کاهش این دغدغه هستیم.
وی بابیان اینکه نمونه توجه به اهمیت تولید مطابق با مصرف و نیاز مصرف باهدف کنترل قیمت، توسعه کشت گلخانهای لیموترش در استان عنوان کرد و گفت: بر اساس بررسیهای صورت گرفته سقف ایجاد گلخانه لیموترش ۱۰۰ هکتار تعیینشده است، که ۵۰ هکتار آن محقق شد.
پرواز ۶۰ پهپاد در مزارع کشاورزی مازندران
شهیدی فر به ورود پهبادها به حوزه مکانیزاسیون کشاورزی اشاره کرد و گفت: مجوز ۱۲۰ پهپاد در بخش کشاورزی صادر شد که ۶۰ پهپاد فعال شدند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: نمونه دیگر اهمیت تولید محصولات کشاورزی و حمایت از بازرگانی آن، حذف یارانه برنج وارداتی باهدف توجه به حفظ کشاورزی برنجکاری در استان است که این طرح درواقع کشاورزی استان را امسال نجات داده است.
وی ادامه داد: امروز قیمت برنج در استان جایگاهش را بهعنوان مهمترین محصول درآمدی کشاورزان استان پیداکرده است، اکنون برنج کیفی قیمت مناسبی برای تولیدکنندگان و مصرفکننده پیداکرده است. چراکه کشاورزان منطق درستی از قیمت محصولات کشاورزی دارند.
شهیدی فر یکی از خدمات بسیار بزرگ پدافند غیرعامل کشاورزی استان را پیشگیری و مقابله با آفت مگس میوه در سال جاری دانست و گفت: امسال اصلاً خسارت اقتصادی ناشی از آفت مگس مدیریترانه در باغهای مازندران نداشتهایم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: مازندران با دارا بودن ۱/۵ درصد از اراضی کشور و ۲/۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید میکند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.