خبرگزاری کار ایران

مشاور وزیر جهاد کشاورزی:

2.5 میلیون هکتار زمین کشاورزی کشور به سامانه نوین آبیاری تجهیز شد

2.5 میلیون هکتار زمین کشاورزی کشور به سامانه نوین آبیاری تجهیز شد
کد خبر : ۱۱۴۳۲۱۵

مشاور وزیر و مجری طرح سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی گفت: تاکنون بیش از 2.5 میلیون هکتار اراضی کشاورزی کشور به انواع سامانه های نوین آبیاری تجهیز شد که بیش از 50 درصد این سطوح در 10 سال اخیر انجام شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا،فریبرز عباسی مشاور وزیر و مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی  با بیان اینکه تاکنون بیش از دو و نیم میلیون هکتار اراضی کشاورزی کشور به انواع سامانه های نوین آبیاری تجهیز شد که بیش از 50 درصد این سطوح در 10 سال اخیر انجام شد، گفت: در برنامه ششم توسعه توجه ویژه ای از لحاظ اعتباری به اجرای طرح سامانه‌های نوین آبیاری شده است.

وی ادامه داد: اجرای سامانه‌های نوین آبیاری یکی از برنامه‌های اقتصاد مقاومتی است و سبب شد بیش از یک میلیون هکتار در برنامه ششم توسعه انجام شود و اجرای آن به عنوان یکی از طرح‌های مهم در بخش آب و خاک بوده است چراکه افزایش قابل توجهی در عملکرد محصولات، کاهش مصرف منابع آب و افزایش بهره‌وری آب داشته است.

مشاور وزیر و مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی افزود: دو هزار و 400 شرکت مهندسین مشاور، پیمانکار، تولیدکننده، واردکننده و شرکت‌های ارزیاب کنترل کیفی داریم که در حوزه سامانه‌های نوین آبیاری فعالیت دارند که در ایجاد اشتغال تاثیرگذار است.

عباسی با بیان اینکه مازندران یکی از استان‌هایی است که متوسط بارندگی آن از سایر استان‌ها بیشتر است و بر این اساس در مازندران 48 هزار هکتار از اراضی کشاورزی مجهز به سیستم نوین آبیاری شده است، افزود: شرق مازندران برای اجرای سیتم های نوین آبیاری مستعدتر است و اکثر انجام تجهیز مربوط به شرق مازندران بوده است.

وی بیان کرد: اجرای سامانه‌های نوین آبیاری پتانسیل 40 درصد کاهش در مصرف آب آبیاری را دارد و اگر بهره‌بردار به درستی از ظرفیت سامانه‌ها استفاده کند دستیابی به این عدد به راحتی امکان‌پذیر است.

مشاور وزیر و مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی به مزایای طرح سامانه‌های نوین آبیاری اشاره کرد و افزود: کاهش مصرف انرژی، کاهش مصرف آب، افزایش عملکرد، افزایش بهره‌وری و افزایش اشتغالزایی از مزایای طرح اجرای سیستم‌های آبیاری در اراضی کشاورزی است.

وی ادامه داد: در لوازم و تجهیزات سامانه‌های آبیاری به خودکفایی دست پیدا کردیم و بیش از 95 درصد تجهیزات سامانه‌های آبیاری در داخل کشور تولید می‌شود.

عباسی افزود: برنامه داریم طی دو سال آینده چند قلم تجهیزاتی که جزو واردات بوده است را در داخل کشور تولید کنیم و در آینده بتوانیم صادرات در زمینه لوازم و تجهیزات آبیاری را داشته باشیم.

وی بیان کرد: در حال حاضر انتقال تجارب فنی و مهندسی به برخی از کشورهای همسایه آسیای میانه، افغانستان، عراق و حوزه خلیج فارس را داریم.

مشاور وزیر و مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: افزایش کمک‌های بلاعوض دولت جزء اصلی‌ترین راهکارها برای توسعه سامانه‌های نوین آبیاری است.

این مسؤول خاطرنشان کرد: ارتقاء کیفی سامانه‌ها در کنار توسعه کمی، توسعه روش هایی با راندمان بالا، آموزش و نظارت بر نگهداری و بهره‌برداری سامانه‌ها جزء رویکردهای اصلی وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه سامانه‌های نوین آبیاری است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز