گزارش ایلنا از طرح مسکن اجتماعی برای کارگران؛
4224 سهمیه برای طرح مسکن اجتماعی کارگری در مازندران/سیاست های غلط اقتصادی در گذشته روزگار اقتصادی امروز کشور را سیاه کرده است/حمایت از بازنشستگان در طرح اقدام ملی مسکن
جلسه شورای هماهنگی تعاون،کار و رفاه اجتماعی مازندران با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر کار و معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار برای پیگیری طرح مسکن اجتماعی برای کارگران برگزار گردید.
به گزارش خبرنگار ایلنا،صبح امروز جلسه شورای هماهنگی تعاون،کار و رفاه اجتماعی مازندران با حضور ابراهیم صادقی فر معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر کار و مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران و اعضای شورا در سالن جلسات اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی مازندران و با محوریت پیگیری طرح مسکن اجتماعی برای کارگران ،مستمری بگیران و زنان سرپرست خانوار برگزار گردید.
در این جلسه که نمایندگان ادارات کل راه و شهرسازی،بنیاد مسکن و جمعی از تشکلات کارگری نیز حضور داشتند،کامران اصغری مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی مازندران با ارائه گزارشی از اجرای طرح مسکن اجتماعی برای کارگران و زنان بی سرپرست مازندرانی گفت:تعداد متقاضیان مسکن ملی کارگری در مازندران طبق اعلام ادارات 20 شهرستان استان را 4224 سهمیه در 20 شهرستان می باشد.
وی ادامه داد:تعداد متقاضیان در شهرستان ها طبق اعلام ادارات کار سراسر استان به ترتیب آمل با 532،بابل 857،بابلسر 222،بهشهر 318،تنکابن 81،جویبار 47،چالوس 191،رامسر 89،ساری 536،سوادکوه 135،سیمرغ 15،عباس آباد 55،فریدونکنار 108،قائم شهر 403،گلوگاه 34،محمودآباد 125،میاندورود 31،نکا 238،نور 85 و نوشهر 122 نفر می باشد.
اصغری همچنین تعداد فرم های تکمیل شده ارسالی مسکن متقاضیان در11 شهرستان ها را 1535 مسکن اعلام کرد و گفت: از این تعداد 191 فرم تکمیلی ارسالی مسکن مربوط به شهرستان آمل از 11 شرکت،شهرستان بابلسر 171 مسکن تکمیل شده و با همکاری 5 شرکت،شهرستان بهشهر با 70 مسکن تکمیل شده از 4 شرکت،شهرستان جویبار با 69 مسکن تکمیل شده و با همکاری 8 شرکت،شهرستان چالوس با 39 مسکن تکمیل شده از 2 شرکت،شهرستان رامسر 18 فرم تکمیل شده مسکن و همکاری یک شرکت،شهرستان سوادکوه 55 فرم تکمیل شده مسکن از 11 شرکت،شهرستان عباس آباد 19 فرم تکمیل شده مسکن و با همکاری 3 شرکت،شهرستان نکا 92 فرم تکمیل شده مسکن و همکاری 2 شرکت،شهرستان نور 24 فرم تکمیل شده مسکن از 4 شرکت و شهرستان بابل با ارسال 270 فرم تکمیل شده مسکن و همکاری 19 شرکت اعلام آمادگی کرده اند.
مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی مازندران با اعلام اینکه علی رغم سهمیه های اعلام شده هنوز 9 شهرستان فرم را ارسال نکرده اند،گفت:علی رغم مکاتبات صورت گرفته هنوز شاهد عدم همکاری های لازم در برخی شهرستان ها هستیم و علت اصلی این تاخیر در ارسال فرم های تکمیلی متقاضیان مسکن کارگری در برخی شهرستان ها عدم همکاری برخی دستگاه های اجرایی در این شهرستان ها می باشد و نیازمند پیگیری بیشتر همکارانمان در شهرستان ها می باشد.
اصغری اظهار کرد:در تلاش هستیم تا با اجرای حداکثری این طرح بصورت شفاف بسیاری از کارگرانی که فتقد مسکن هستند را خانه دار کنیم و برای عملیاتی شدن و اصطلاحا جا انداختن این طرح نیازمند همکاری بیشتری از طرف مسئولین برخی شهرستان ها هستیم.
وی همین تعداد فرم های ارسالی متقاضیان مسکن کارگری هم بسیار موثر اعلام کرد و افزود:اجرایی شدن همین تعداد مسکن کارگری و زنان بی سرپرست در این 11 شهرستان هم گام بسیار رد به جلو و موثری در وضعیت زندگی و معیشت این عزیزان خواهد بود.
این مقام مسئول به نقش و اهمیت تعاونی های مسکن در سرعت بخشیدن و بالا بردن کیفیت ساخت طرح مسکن اجتماعی برای کارگران ،مستمری بگیران و زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: حضور تعاونی های مسکن برای ساخت مجتمع های مسکونی بسیار موثر و مطلوب خواهد بود.
سیاست های غلط اقتصادی در گذشته روزگار اقتصادی امروز کشور را سیاه کرده است
نصراله دریابیگی رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی مازندران نیز در این جلسه با ضمن تشکر از وزرای تعاون،کار و رفاه اجتماعی و راه شهرسازی بابت انجام تفاهم نامه مسکن ملی برای کارگران،مستمری بگیران و زنان سرپرست خانوار گفت:این 2 وزارت خانه صادقانه و دلسوزانه این تفاهم نامه را امضا و سعی به اجرای آن دارند اما شرایط اقتصادی و بودجه ای کشور بطوری است که طرح های عمرانی با مشکل رو بروست.
وی افزود: سیاست های غلط اقتصادی در گذشته مانند قانون هدفمند کردن یارانه ها با این شکل و شمایل روزگار اقتصادی در کشور را سیاه کرده است.
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران با اشاره به اینکه مسکن رابطه بسیار مستقیمی با اقتصاد،کار،تولید و اشتغال کشور دارد عنوان کرد:امروز کارگران و بازنشستگان با مشکلات معیشتی اسفباری و فراوانی دست و پنجه نرم می کند و انتظار می رود دولت و سازمان تامین اجتماعی در خصوص این طرح اصطلاحا تمام قد وارد میدان شود.
وی ادامه داد:باید در اجرای این طرح تسهیلات و مساعدت های دولت برای خانه دار شدن کارگران و مستمری بگیران افزایش یابد تا این قشر مظلوم شیرینی عدالت اجتماعی را بیش از پیش احساس کنند.
شبکه فاضلاب مسکن مهر میارکلا به شبکه فاضلاب جویبار متصل می شود
مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران نیز در این جلسه فلسفه ساخت مسکن مهر برای نیازمندان را خوب عنوان کرد و افزود: در اجرای برخی پروژهها به دلیل کارشناسی های صورت نگرفته دچار مشکلات شدیم.
وی با اشاره به اینکه مسکن مهر میارکلا هنوز به اتمام نرسیده است، تصریح کرد: فاصله مسکن مهر میارکلا با شهر ساری و از طرفی با روستاهای جویبار زیاد است و باید با تعامل همه دستگاه ها این پروژه به سرانجام برسد.
معاون عمرانی استاندار مازندران خواستار تسریع در ارائه خدمات زیربنایی به مسکن مهر میارکلا شد و ادامه داد: شبکه فاضلاب مسکن مهر میارکلا به شبکه فاضلاب جویبار متصل می شود تا در آینده دچار مشکل نشویم.
این مسئول با اعلام اینکه در انتخاب عرصه ها باید دقت کنیم تا دچار معضلات اجتماعی نشویم، خاطرنشان کرد: عرصه های خوبی در مسکن ملی انتخاب شده است تا پروژه زودتر به سرانجام برسد.
رازجویان در بخش دیگری به مصوبه نهاد ریاست جمهوری برای تامین مسکن در کنار شهرک های صنعتی اشاره کرد و گفت: کارگران یکی از آسیب پذیرترین اقشار جامعه به شمار می روند و نقش اساسی در تولید داخلی دارند ولی در بحث داشتن مسکن دچار مشکل هستند و باید اهتمام جدی و برنامه ریزی درست در این بخش داشته باشیم.
حمایت از بازنشستگان در طرح اقدام ملی مسکن
ابراهیم صادقی فر معاون فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در نیز اظهار کرد: شناسایی واجدین شرایط در تفام نامه با وزارت راه و شهرسازی برای ساخت مسکن کارگران انجام شده است.
وی بیان کرد: یک خط اعتباری برای خانهدار شدن کارگران ایجاد شده که میتوانند با عضویت در تعاونیهای مسکن از این خط اعتباری استفاده کنند و به ازای هر واحد میانگین ۱۰۰ میلیون تومان دریافت کنند.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه 5 سازنده اصلی کار را بر عهده گرفتند، افزود: برای ساخت مسکن کارگران، تعاونی ها خوشنام به وزارت راه و شهرسازی معرفی می شوند.
این مسئول ادامه داد: حمایت از بازنشستگان در طرح اقدام ملی مسکن انجام می شود و این موضوع در صندوق بازنشستگی کشوری نهایی شده است.
صادقیفر تصریح کرد: تسهیلات تامین مصالح برای کارگران دیده شده است و کارگران می توانند از بنگاه های اقتصادی خرید مصالح را انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه برای تسهیل تأمین مسکن کارگران همه دستگاهها را بسیج کردیم تا سهم آورده کارگران به حداقل برسد گفت: طبق ماده ۱۴۹ قانون کار، علاوه بر اینکه دولت تکالیفی در حوزه تأمین مسکن کارگران دارد، کارفرمایان نیز باید در این زمینه وارد شوند به طوری که در تبصره دو این ماده نیز بر استفاده از ظرفیت کارفرمایان برای ساخت مسکن کارگری تاکید شده است.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اراده خوبی هم از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و هم از سوی وزارت راه و شهرسازی وجود دارد تا مقوله مسکن کارگری با جدیت مورد بررسی قرار گیرد و موانع در این زمینه برطرف شوند.
صادقیفر مسکن را یکی از الزامات اولیه در جهت صیانت از جامعه کار و تلاش دانست و افزود: کارگر اگر دارای مسکن باشد و از این بابت دغدغهای نداشته باشد با آرامش روحی و روانی بیشتری در کار و تولید ایفای نقش میکند و این مهم اثرات اجتماعی و اقتصادی زیادی بر خانوادهها دارد.