میز خدمت گمرک جمهوری اسلامی ایران ویژه لوازم خانگی برگزار شد/ دیدار اعضای انجمن ملی و اقتصادی صنایع لوازم خانگی ایران با معاون وزیر اقتصاد
میز خدمت گمرک ویژه لوازم خانگی با حضور معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، معاونین و مدیران این مجموعه برگزار شد.
میز خدمت گمرک ویژه لوازم خانگی با حضور معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، معاونین و مدیران این مجموعه برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از اهام ایران، در این جلسه که با حضور تولیدکنندگان لوازم خانگی در گروه های کالایی انرژیبر، غیر انرژیبر و قطعهسازان عضو انجمن اقتصادی و ملّی صنایع لوازم خانگی ایران و با حضور علیرضا محمدیدانیالی رئیس هیأت مدیره، عباس هاشمی دبیر و فرشاد براتی معاون انجمن، در دفتر محمدرضوانیفر معاون وزیر اقتصادی و دارائی و رئیس کل گمرک ایران، برگزارشد، مشکلات مرتبط با امور گمرکی برخی واحدهای تولیدی عضو انجمن مطرح و رئیسکل گمرکجمهوری اسلامی ایران در خصوص حل فوری معضلات و مشکلات واحدهای تولیدی دستورات لازم را به بخشهای ذیربط ابلاغ کرد.
علیرضا محمدیدانیالی در ابتدای این نشست ضمن تشکر از اهتمام ویژه معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران به حل مسائل صنعتگران و کارآفرینان کشور به بیان توانمندیها و ظرفیتهای انجمن اقتصادی و ملّی صنایع لوازم خانگی ایران پرداخت و گفت: این انجمن اقتصادی و ملّی با بیش از چهار دهه فعالیت هدفگرا و مؤثر توانسته با بهرهگیری از خرد جمعی و برخورداری از مدیریت دانشمحور و جامعنگر به عنوان نماینده قانونی بخش خصوصی دومین صنعت بزرگ و پیشران کشور به ایفای نقش مؤثر پرداخته است. وی با بیان اینکه این انجمن با احساس مسئولیت در برابر نیازهای این صنعت و اعضای متکثر خود در شرایط گوناگون و با پایبندی بهرسالت خویش در رفع مشکلات و موانع موجود این صنعت، تلاشی چشمگیر داشته و اکنون با دارا بودن جایگاه مشورتی با مجموعه دستگاههای ناظر بر صنعت تلاش کرده در جهت توسعه کمی و کیفی صنعت پیشران لوازم خانگی کشور گامهای مؤثری بردارد.
وی در ادامه با پرداختن به مشکلات تولیدکنندگان این بخش از صنعت، تصریح کرد: موضوع دموراژ کالاهای منتظر تخصیص ارز در گمرک و هزینههای تحمیلی به صاحبان کالا، روش قیمت گذاری محصولات صادراتی، عدم ارائه تسهیلات گمرکی برای کالاها و قطعات وارداتی و تطویل در این امر، اصلاح مسیر و ارائه تسهیلات برای کد تعرفه های خاص، لزوم ارائه تسهیلات برای ورود کالاها و تجهیزات انجام تست و آزمون و کالاهای مرتبط با دپارتمان تحقیق و توسعه (R&D) واحدهای تولیدی، ضرورت بازنگری در رویه قیمتگذاری کالاهای صادراتی بر اساس قیمت عمده فروشی کالاها در داخل کشور و لزوم شفافسازی قوانین و مقررات فعلی انجام تشریفات گمرکی برای تمام فعالان صنعت لوازم خانگی به منظور انجام صادرات و واردات با روشهای مختلف از جمله برگزاری دورههای آموزشی شیوهنامهها و بخشنامههای ابلاغی گمرک و در نهایت بینیاز بودن کالاهای مشمول استاندارد اجباری از مقوله کارشناسی مجدد سازمان ملی استاندارد ایران بر طبق بند ت ماده ۲۸ قانون رفع موانع تولید بخشی از مسائلی است که فعالان این صنعت با آن دست به گریبان هستند.
معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در میز خدمت گمرک ویژه لوازم خانگی، ضمن تاکید بر ضرورت رفع مشکلات در این بخش با محوریت انجمنها و تشکلهای اقتصادی و کسب و کاری ذیل اتاق بازرگانی ایران، از عزم جدی و اهتمام مستمر گمرک وبخشهای تابعه در رفع موانع و تسریع در حل و فصل مسائل عنوان شده فعالان این صنعت خبر داد.
رضوانیفر در میز خدمت گمرک و در حضور جمعی از فعالان حوزه صنایع لوازم خانگی از به روزرسانی و هوشمندی بانک اطلاعاتی ارزش انواع قطعات لوازم خانگی با همکاری دستگاههای همجوار و انجمنهای اقتصادی و تخصصی خبر داد و هوشمندسازی رسیدگی به ارزش و کاهش دخالت عوامل انسانی در رسیدگی و تعیین دقیقتر ارزش محصولات را از جمله دغدغههای گمرک برشمرد.
معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران به این موضوع نیز اشاره داشت که ارزشگذاری کالاها یا اجزاء و قطعات به صورت مقیاس کیلویی در محصولات و اجزا و قطعات وجود ندارد. همچنین با هدف افزایش سطح آگاهی صنعتگران فعال در بخش لوازم خانگی کشور، برگزاری دورهای اموزشی و ترویجی جهت تبیین و تشریح ابعاد اجرایی دستورالعملها و آیین نامههای ابلاغی گمرک، میتواند تسهیلگر امور جاری صنعتگران باشد که ارتقاء سطح اگاهی از این مهم می تواند به تسریع فرآیندهای جاری واحدهای تولیدی کمک کند.
در این نشست انجمن ملی و اقتصادی صنایع لوازم خانگی ایران در خواست کرد تا اصلاح مسیر برای کد تعرفههای خاص و تعیین ماهیت کالاهای تکراری نیز مورد توجه مسئولان گمرک جمهوری اسلامی ایران قرار بگیرد.
بر اساس این گزارش، عمدهترین محورهای مطرحشده در این میز خدمت، موضوعات مربوط به تعیین ارزش محصولات و قطعات، بازبینی کالاها، نحوه ارزشگذاری خطوط تولید و تعیین ماهیت بود که به عنوان درخواستهای مراجعین میز خدمت مطرح و بررسی شد.
لازم به ذکر است که در این جلسه معاونین و مدیران کل بخشهای مختلف گمرک جمهوری اسلامی ایران از جمله معاون امور گمرکی گمرک ایران، مدیرکل بازرسی و مدیریت عملکرد، معاون دفتر ارزش، سرپرست دفتر تعرفه گمرک، سرپرست دفتر مدیریت اطلاعات و برنامهریزی، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی، سرپرست معاونت حقوقی و نظارت و مسئول روابط عمومی گمرک نیز حضور داشتند که به فراخور موضوعات و مشکلات مطروحه صنعتگران حاضران در جلسه به تشریح فرآیندهها و رویههای جاری و الزامات مربوطه به منظور حل مشکلات مطروحه پرداختند.