بحرانِ تورم اقتصاد کشور را درگیر کرده است

سال ۹۷ حجم تولید لوازم خانگی داخلی نزدیک به ۸ میلیون دستگاه بود اما با همت، تلاش و پشتکار صنعتگران کشور در حوزه لوازم خانگی و با افزایش سرمایهگذاریها، خوشبختانه این خلأ به خوبی پر شد و در سال گذشته ۱۷ میلیون دستگاه لوازم خانگی در کشور تولید شد که نشان از رشد این صنعت در کشور داشت.
سال ۹۷ حجم تولید لوازم خانگی داخلی نزدیک به ۸ میلیون دستگاه بود اما با همت، تلاش و پشتکار صنعتگران کشور در حوزه لوازم خانگی و با افزایش سرمایهگذاریها، خوشبختانه این خلأ به خوبی پر شد و در سال گذشته ۱۷ میلیون دستگاه لوازم خانگی در کشور تولید شد که نشان از رشد این صنعت در کشور داشت. علیرضا محمدیدانیالی رئیس هیات مدیره انجمن اقتصادی و ملی صنایع لوازم خانگی ایران در اینباره نوشت؛
به گزارش ایلنا به نقل از اهام ایران، این رشد کمی و کیفی صنایع لوازم خانگی در سال گذشته بر اساس آمارها ۱۲ درصد بود. این اقتصاد ملی را باید جشن گرفت و از همه صنعت گران صنعت لوازم خانگی برای تحقق این کار مهم و تامین نیاز بازار داخل قدردانی و حمایت کرد. اما با این موجود، موانع بزرگی در اقتصاد کلان وجود دارد که تا آنها حل نشوند یا شاهد کاهش ملموس آنها نباشیم، برای رشد و پویایی اقتصاد خرد نیز نمیتوان انتظارات زیادی داشت.
سیاست خارجی و داخلی دولتها باید در خدمت منافع ملی باشند تا رشد اقتصادی مسیر خود را طی کرده و باعث ایجاد رفاه برای جامعه و پویایی برای صنایع کشور شود. بنابراین بخشی از ایجاد و فراهم شدن رشد و توسعه و زیرساختها به سیاست خارجی کشورها مربوط میشود؛ بدون تعامل سازنده و گفتوگوی موثر با دنیا که البته مفهوم آن تسلیم شدن نیست، راهحل مطمئنی برای بهبود اقتصاد کشور پیدا نخواهیم کرد. ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی (اکسپو ۲۰۲۴) فرصتی طلایی برای نمایش و جذب مشتریهای جهانی برای کالا و خدمات ایرانی و توانایی علمی و اقتصادی و صنعتی کشورمان به شمار میآید چرا که در آن بیش از ۲۰۰۰ تاجر خارجی از ۸۵ کشور جهان حضور داشتند. این نمایشگاه علاوه بر اینکه ظرفیت و فرصت بینظیری را به صنعتگران و شرکتهای دانشبنیان ایرانی برای معرفی خود به بازارهای هدف جهانی و مشتریان بینالمللی کالا و خدمات آنها میدهد، بستر بینظیری برای نمایش فرهنگ و تمدن ایرانی به شرکتکنندگان خارجی و همچنین ایجاد و توسعه دیپلماسی فرهنگی و همچنین علمی بین ایران و دیگر کشورهای جهان به شمار میآید.
امروزه برگزاری نمایشگاههای اکسپو در سطح جهان، یکی از بهترین راههای گسترش تجارت و رشد تبادلات اقتصادی کشورهای میزبان این نمایشگاهها به شمار میآید. این نمایشگاه همچنین بستری برای معرفی توان صنعتی ایران و همچنین بازار ناشناخته ایران به تجار، صنعتگران و مهمتر از آن دولت مردان و سیاستگذاران اقتصادی و سیاسی سایر کشورهای جهان است. باید از این فرصتها برای توسعه صادرات کالاهای صنعتی استفاده بهینه را بهعمل آورد. باید یک عزم بزرگ ملی، حاکمیت و مردم، برای ایجاد رشد و توسعه پایدار و حداقل رشد اقتصادی مداوم ایجاد شود تا با الگو گرفتن از مدلهای موفق جهانی و تجارب مفید بشری برای ایجاد رشد اقتصادی و بزرگتر شدن تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه ملی اقدام گردد. الگوی موفق رشد اقتصادی از غرب و شرق از کره جنوبی و سنگاپور و چین و ترکیه و امارات … بر اساس اقتصاد آزاد، واگذاری کامل اقتصاد به بخش خصوصی و تامین امنیت سرمایهگذاری و تامین زیرساختها توسط دولتها می باشد. نمیتوان با مدلهای روسی و کره شمالی به رشد و توسعه پایدار کشور رسید. با قیمتگذاری دستوری و سرکوب ارزی و واگذاری بیش از ۸۰ درصد اقتصاد به دولت و نهادهای خصولتی نباید منتظر حل مشکلات اقتصادی مردم بود.
امیدواریم در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» شاهد تغییر اساسی سیاستهای دولت برای بهبود روابط با کشورها و تغییر سیاستهای کلان اقتصادی به عرضه و تقاضا به جای قیمتگذاری دستوری، واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی به جای اقتصاد متمرکز دولتی و خصولتی، تعدیل نرخ ارز با تورم به جای سرکوب ارزی و حمایت از تولید مولد داخلی و کمک به بهبود شاخصهای اقتصادی که از الزامات جهش تولید میباشند، باشیم.
فرصتهای موجود جهت رشد و توسعه اقتصادی کشور چون برق و باد از دست رفته و میروند و قبل از تشدید بحرانها و تاخیر بیشتر باید سریعا برای رفع موانع و گرفتن تصمیمهای سخت و اساسی اقدام کرد.