خبرگزاری کار ایران

رکود ۸۰ تا ۹۰ درصدی بازار

رکود ۸۰ تا ۹۰ درصدی بازار
کد خبر : ۱۲۹۶۱۲۶

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی خاطر نشان کرد: قیمت لوازم خانگی افزایش چشمگیری داشته است، تورم موجود در لوازم خانگی باعث شد که توان مردم برای تغییر و خرید لوازم خانگی کاهش پیدا کند و این اعتراض‌های اخیر نیز به رکود بازار دامن زد چراکه فعالان اقتصادی ناچار به تعطیلی واحد صنفی و کاهش ساعت کاری خود ‌شدند.

به گزارش ایلنا به نقل از ایرنا: اکبر پازوکی، در پاسخ به این پرسش که وزارت صمت از افزایش ۳۴ درصدی صادرات لوزام خانگی سبک در ۶ ماه نخست سال جاری خبر داد این در حالیست که ما در تولید این اقلام با چالش مواجه هستیم، آیا صادرات این اقلام تنظیم بازار داخلی را برهم زد؟ گفت: لوازم خانگی سبک به‌صورت قاچاق وارد می‌شود، البته تنوع تولیدی ما در این لوازم قابل توجه نیست اما به این معنا نیست که ما نتوانیم این اقلام را تولید و صادر کنیم.صادرات لوازم خانگی کوچک و سبک از سال‌های گذشته متداول بوده اما آنچه اهمیت دارد این است که ما چه محصولاتی را تولید و به چه کشورهایی صادر می‌کنیم؟

این فعال صنفی با اشاره به افزایش مشوق‌های صادراتی برای تولیدکنندگان داخلی، تصریح کرد: تولیدکنندگان صرفا باهدف تامین بازار داخلی اقدام به تولید نمی‌کنند و بخشی از کالاهای تولیدی ما به عراق، افغانستان و سوریه صادر می‌شود اما صادرات لوازم سبک به این کشورها چشمگیر نبوده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه رشد صادرات لوازم خانگی سبک به معنی افزایش رقم صادراتی محسوب نمی‌شود، گفت: قیمت لوازم خانگی سبک در مقایسه با لوازم خانگی بزرگ قابل توجه نیست از این‌رو افزایش صادرات نمی‌تواند به مثابه ورود ارز قابل توجه به کشور در نظر گرفته شود به عنوان مثال اگر صادرات ۳ یخچال ۲۱ میلیون می‌شود و با قیمت آن می‌توان حداکثر ۱۰ پنکه صادر کرد.

پازوکی با بیان اینکه زمینه‌های افزایش صادرات کالا باید فراهم شود، گفت: قیمت کالاهای تولیدی در کشور باید قابل رقابت باشد؛ کشورهای همسایه خواهان کالاهای ایرانی هستند اما در گام نخست باید قیمت کالاها قابل رقابت شوند چراکه با وفور لوازم خانگی در بازار کشورهای همسایه آنها ترجیح می‌دهند کالای کشورهای اروپایی را انتخاب کنند.

به گفته وی؛ اگر صادرات افزایش پیدا کند هزینه سر بار تولیدکنندگان کاهش و در نتیجه قیمت‌ها ریزش می‌کند این مهم مستلزم این است که دولت از تولیدکنندگان داخلی حمایت کند.

این فعال صنفی از حاکم شدن رکود ۸۰ تا ۹۰ درصدی بازار لوازم خانگی داخلی خبر داد و افزود: قیمت لوازم خانگی افزایش چشمگیری داشته است، تورم موجود در لوازم خانگی باعث شد که توان مردم برای تغییر و خرید لوازم خانگی کاهش پیدا کند و این اعتراض‌های اخیر نیز به رکود بازار دامن زد چراکه فعالان اقتصادی ناچار به تعطیلی واحد صنفی و کاهش ساعت کاری خود ‌شدند.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی ادامه داد: سال آینده دولت باید رکود ۸۰ تا ۹۰ درصدی بازار را لحاظ کند و متناسب با آن مالیات از فعالان اقتصادی دریافت کند.

وی با اشاره به افزایش تعداد گارانتی‌های غیرشرکتی، افزود: تعمییرات تخصصی لوازم خانگی در فضای مجازی از سوی تعدادی از افراد دنبال می‌شود این افراد خود را تعمیرکاران اصلی شرکت‌ها معرفی می‌کنند این در حالیست که بسیاری از تبلیغات آنها دروغ است به عنوان مثال اگر ماشین لباسشویی شخصی خراب شود ابتدا می‌گویند برد ماشین‌ لباسشویی شما خراب است و باید برای تعمیر برده شود و مبلغی را برای هزینه تعمیر اعلام می‌کنند، اما بعد از چند روز ۲ برابر مبلغی که اعلام کردند برای تعمیر کالا از صاحب آن مطالبه می‌کنند که این شیوه تعمیر یک نوع کلاه‌برداری محسوب می‌شود.

به گفته پازوکی؛ مردم از سامانه ۱۲۴ اطلاعات لازم در زمینه تعمیرکاران را دریافت کنند.

این فعال صنفی با انتقاد از سخنان برخی مسئولان در زمینه پایین بودن استاندارد لوازم خانگی تولید داخلی، گفت: اگر کیفیت تولیدات داخلی پایین است چرا اجازه تولید به آنها داده می‌شود استانداردهای تولیدات ایرانی باید متناسب با تکنولوژی روز تغییر کند؛ این سخن به این معنا نیست که در گذشته کالاهای ما استاندارد نداشتند، باید کالاهای استاندارد ما به روز شوند. امروز تولیدکنندگان با مشقت بسیار اقدام به تولید می‌کنند اگر کالاهای تولیدی آنها بی‌کیفیت باشد خریدار و فروشنده کالای آنها را پس می‌زند و این سخن به معنی ورشکستگی تولیدکنندگان است.

وی ادامه داد: تکنولوژی به کار گرفته شده در برخی از کالاهای تولیدی پایین است به عنوان مثال کشورهای اروپایی در تولید ساید بای ساید علاوه بر آب سردکن، آب گرم‌کن نیز تعبیه کرده‌اند ما هنوز به این تکنولوژی مجهز نشدیم اما این سخن به این معنا نیست که تولیدات ما بی‌کیفیت است.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه قیمت لوازم خانگی در هفته‌های اخیر تغییر نکرده است، افزود: لباسشویی ۶ تا ۱۷ میلیون تومان، ظرفشویی ۱۳ تا ۱۹ میلیون تومان، یخچال معمولی ۵ تا ۲۴ میلیون تومان، ساید بای ساید ۳۰ تا ۶۰ میلیون تومان، گاز طرح فر معمولی یک میلیون و ۷۰۰ تا ۴ میلیون و گاز فردار ۸ تا ۲۴ میلیون تومان در اباز موجود است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر