خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

بی‌تفاوتی برخی دستگاه‌های اجرایی نسبت به اجرای قانون جامع معلولان

بی‌تفاوتی برخی دستگاه‌های اجرایی نسبت به اجرای قانون جامع معلولان
کد خبر : ۴۳۵۱۱۵

مدیرکل بهزیستی استان لرستان گفت: در قانون جامع معلولان موارد حمایتی وجود دارد که متاسفانه به دلایل مختلف دستگاه‌های اجرایی نسبت به اجرای آنها بی‌تفاوت هستند.

 اسداله حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خرم‌آباد افزود: بزرگترین‌چالش معلولان توزیع ناعادلانه و نابرابر فرصت‌ها و تبعیض در حوزه‌های‌اقتصادی اعم از اشتغال، تامین‌نشدن حداقل معیشت، عدم‌تحقق سهم ۳درصدی استخدام معلولان، مسکن، عدم مناسب سازی اماکن عمومی، مسائل فرهنگی  و ...است که معلولان بطور مستمر با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی اظهار داشت: روش رفع بسیاری از مشکلات و مسائل ذکر شده در قانون جامع معلولان مشخص شده که متاسفانه به دلایل مختلف دستگاه‌های اجرایی نسبت به اجرای آنها بی‌تفاوت بوده اند.

مدیرکل بهزیستی استان لرستان‌گفت: حفظ کرامت معلولان مبتنی بر حضور در اجتماع، مستقل زیستن، تحصیل، ورزش و سایر نیازهای اساسی است و می بایست به آن توجه ویژه شود.

حیدری تاکید کرد: بر اساس قانون جامع حقوق معلولان، بنیاد مسکن و راه و شهرسازی موظفند ۱۰ درصد ساخت مسکن را به معلولان تخصیص دهند و زمین مورد نیاز ساخت مسکن آنها را تامین کنند.

وی با تبیین اقدامات بهزیستی لرستان در خصوص مسکن معلولان‌گفت:حدود ۳هزار و ۲۵۷ واحد مسکونی تا کنون ساخته شده و ۹۶۲ واحد نیز در دست اقدام است.

۲۵۰ هزار مترمربع از معابر لرستان برای معلولان مناسب‌سازی شد

مدیرکل بهزیستی لرستان با تبیین مسائل و مشکلات مناسب‌سازی معابرعمومی افزود: خوشبختانه بیش از ۲۵۰ هزار مترمربع از معابر لرستان برای معلولان مناسب‌سازی شده است.

وی اظهار داشت: در دو سال اخیر به اندازه سال‌های گذشته مناسب‌سازی معابر صورت گرفته به طوریکه در سال ۹۴ حدود ۱۳۳ هزار متر مربع و در شش ماه اول سال ۹۵ حدود ۱۱۹ هزار متر مربع از معابر مناسب‌سازی شده است.

وی ادامه داد: استراتژی دولت تدبیر و امید در خصوص معلولیت و معلولین که با دستور ریاست سازمان بهزیستی کشور ابلاغ شده است، پیشگیری و توانمندسازی است که در بعد پیشگیری غربالگری بینایی، شنوایی، آزمایش ژنتیک دانش آموزی و پیش از ازدواج و برنامه‌های مشاوره و آگاه‌سازی از معلولیت‌ها انجام می شود.

وی تعداد معلولان تحصیل کرده و جویای کار را ۴۶۹ نفر برشمرد و افزود: ۲۸۵ نفر از آنها لیسانس و ۵۶ نفر نیز کارشناس ارشد هستند که باید از طریق تشکل‌ها و نهادهای مردمی مشکل اشتغال آنها رفع شود.

حیدری یادآور شد: البته برای حدود ۵۷۱ نفر از معلولان روستایی از طریق استاد و شاگردی و برای ۲۳۰ نفر از افراد تحصیل کرده اشتغال ایجاد شده که این کافی نیست و نیازمند تلاش بیشتر در راستای رفع مشکل اشتغال معلولان هستیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز