خبرگزاری کار ایران

قره شیخلو خبر داد:

ترجمه قرآن به 16 زبان مختلف

رئیس سازمان دارالقرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی کشور از ترجمه قرآن به 16 زبان مختلف خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا در خرم آباد، مهدی قره شیخلو صبح سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه لرستان به سه ماموریت اصلی سازمان دارالقرآن کریم اشاره کرد و گفت: توسعه آموزش‌های عمومی و تخصصی قرآنی در سطح کشور، سازماندهی مشارکت‌های مردمی در حوزه فعالیت‌های قرآنی و نظارت بر چاپ و نشر قرآن در کشور از وظایف این سازمان است.

وی با اشاره به اینکه سازمان دارالقرآن کریم در حوزه برنامه‌های تبلیغی- ترویجی، حمایتی- نظارتی و فضای مجازی نیز ماموریت‌هایی برعهده دارد، عنوان کرد: این سازمان بزرگ‌ترین شبکه آموزش قرآن در کشور را سال‌ها پیش طراحی کرد و تاکنون حدود ۱۵۰ هزار مربی قرآنی در طی این سال‌ها آموزش داده شده‌اند.

رئیس سازمان دارالقرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی کشور به تعریف ۵۰ دوره آموزشی در سازمان دارالقرآن کریم اشاره کرد و گفت: مطابق برآورد سازمان سالانه حدود ۵۰۰ هزار نفر در سطح کشور در دوره‌های آموزشی عمومی و تخصصی شرکت می‌کنند.

قره شیخلو به راه‌اندازی موسسات قرآنی در کشور در اوایل دهه ۸۰ اشاره کرد و افزود: اکنون حدود پنج هزار موسسه قرآنی مردمی در کشور فعال بوده و در کنار این موسسات تشکیلاتی تحت عنوان خانه‌های قرآن شهری و روستایی راه‌اندازی شد بطوری‌که الان حدود شش هزار خانه قرآن در سطح کشور وجود دارد که به صورت مردمی اداره می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه نظارت بر چاپ و نشر قرآن از بعد انقلاب به سازمان تبلیغات سپرده شد، عنوان کرد: از بعد انقلاب تاکنون حدود هفت هزار و ۵۰۰ مجوز چاپ قرآن برای تیراژ ۱۶۰ میلیون جلد قرآن صادر شده است.

رئیس سازمان دارالقرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی کشور به برگزاری آزمون‌های طرح تفسیر نورالهدی در سازمان دارالقرآن کریم اشاره کرد و افزود: این آزمون‌ها در یک برنامه شش ساله هر سال در کشور برگزار می‌شود که امسال آخرین دوره این آزمون برگزار خواهد شد و در این آموزن تفسیر کل قرآن به مسابقه گذاشته می‌شود.

قره شیخلو یکی دیگر از اقدامات سازمان دارالقرآن کریم را اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن دانست و گفت: براساس مصوبه شورای انقلاب فرهنگی این طرح از سال ۸۵ در کشور آغاز شده و امسال ۱۱ امین دوره آن برگزار شد و در طول ۱۰ سال گذشته حدود ۵۰ هزار نفر حافظ قرآن که ۱۰ جزء، ۲۰ جزء و کل قرآن را حفظ بودند در این آزمون‌ها شرکت کردند.

وی اضافه کرد: طی ۱۰ سال گذشته حدود پنج هزار نفر از حافظان شرکت کننده در آزمون اعطای مدرک تخصصی قرآن موفق شدند مدارک درجه یک تا پنج که از دکترا شروع شده و تا دیپلم ادامه دارد را دریافت کنند.

رئیس سازمان دارالقرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی کشور با اشاره به اینکه تلاش داریم سهم قرآن را در حوزه فضای مجازی بیشتر کنیم، عنوان کرد: سالانه تیراژ چاپ کتاب‌ها و منابع آموزشی قرآنی کشور حدود ۲۵۰ هزار تا ۳۰۰ هزار جلد است که در قالب کتاب، بسته‌های آموزشی و نرم افزار هستند.

قره شیخلو با اشاره به اینکه سازمان دارالقرآن کریم بزرگ‌ترین شبکه نیروی انسانی قرآنی را در کشور دارد، بیان کرد: حدود ۵۶۰ پست مصوب کارشناس امور قرآنی در کشور وجود داشته که تاکنون در حدود ۳۰۰ پست نیرو جذب شده که به عنوان کارشناس امور قرآنی در دفاتر سازمان تبلیغات مرکز استان‌ها و دفاتر شهرستانی مشغول به کار هستند و امیدواریم بتوانیم مجوزهای لازم برای پرکردن پست‌های خالی را دریافت کنیم.

وی لرستان را از استان‌های کارآمد در حوزه فعالیت‌های قرآنی دانست و گفت: هر ساله مطابق ارزشیابی عملکرد استان‌ها لرستان طی چند سال اخیر ارتقاء خوبی داشته و سطح کار قرآنی در این استان رشد داشته است البته هم در کشور و هم در لرستان هنوز تا رسیدن به نقاط مطلوب در حوزه قرآنی فاصله وجود دارد.

رئیس سازمان دارالقرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی کشور به ثبت ۱۱ هزار موسسه و خانه قرآنی در کشور اشاره کرد و افزود: پنج هزار موسسه قرآنی و شش هزار خانه قرآنی در کشور ثبت و شناسنامه دار شده‌اند.

قره شیخلو با اشاره به اینکه مسئولیت ترجمه قرآن به زبان‌های مختلف بر عهده مرکز ترجمه قرآن در قم است، عنوان کرد: تاکنون این مرکز توانسته قرآن را به حدود ۱۵ تا ۱۶ زبان مختلف ترجمه کند.

کد خبر : ۳۷۶۴۶۴