خبرگزاری کار ایران

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان:

جهاد دانشگاهی بازوی توانمند علمی، پژوهشی کشور بوده است

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان گفت: جهاد دانشگاهی بازوی توانمند علمی، پژوهشی و فرهنگی کشور بوده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا در خرم آباد، سید سعید شاهرخی در چهل و دومین گردهمایی معاونین آموزشی جهاد دانشگاهی کشور که در محل سالن آمفی تئاتر استانداری لرستان برگزار شد، با بیان اینکه آموزش و پژوهش یکی از اصلی‌ترین نیازهای کشور است، اظهار کرد: نقش و اهمیت جهاد دانشگاهی و ویژگی‌های آن بر همگان واضح و آشکار است و این نهاد برآمده از انقلاب اسلامی و فرهنگی و یکی از نهادهای ارزشمند محسوب می‌شود که با اخلاص و فروتنی بدون هیچ ادعایی در همه زمینه‌ها اثربخش بوده است.

وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی بازوی توانمند علمی، پژوهشی و فرهنگی کشور محسوب می‌شود، همچنین لرستان یکی از استان‌های خوب و غنی کشور بوده که متاسفانه علیرغم این پتانسیل‌ها از بیکاری و مشکلات اقتصادی رنج می‌برد. همچنین علیرغم وجود این ظرفیت‌ها در لرستان، این استان طی سال‌های متمادی از بیکارترین استان‌ها بوده و نرخ بیکاری در آن بسیار بالا بوده است.

شاهرخی یادآور شد: در زمان جنگ تحمیلی کار اصلی پشتیبانی جنگ بر عهده لرستان بوده و لطمات زیادی به این استان وارد شده است، همچنین در دوران سازندگی با توجه به اینکه استان دوم جنگ بودیم زیرساخت‌ها و بسترها برای ورود سرمایه‌گذاران فراهم نشد. در دولت مهرورزی نیز علیرغم وضعیت بسیار مطلوب اقتصادی و فروش نفت حتی ریالی به لرستان اختصاص نیافت و همچنان با مسأله بیکاری و معیشتی مردم مواجه بودیم و هستیم.

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان ادامه داد: بر مبنای سیاستی که دولت در کلان کشور تصویب کرده است، شامل تعامل و روابط خارجی با کشورها، توجه و همگرایی بین مسئولین نظام است در لرستان نیز همین مشی را دنبال کردیم و مدیریت ارشد استان اولویت را در لرستان توجه به معیشت مردم، کم کردن نرخ بیکاری و بالا بردن درآمد مردم به تأسی از سیاست‌های عمومی دولت قرار داده است.

وی ادامه داد: در شرایطی دولت تدبیر و امید شروع به کار کرد که تورم 42 درصد و نرخ سرمایه‌گذاری منفی 6 بوده است؛ همچنین واگرایی بسیار شدید سیاسی به سران قوا رسیده بود که متاسفانه موانع زیادی را ایجاد کرد اما با آمدن دولت تدبیر و امید نفس تازه‌ای دمیده شد.

شاهرخی ادامه داد: در ابتدا هم و غم دولت برای تأمین یارانه‌ها بود و فرصت برای فعالیت در زمینه‌های اقتصادی از دولت سلب شد.

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان گفت: در ابتدای کار دولت تدبیر و امید و به تبع آن حضور استاندار لرستان بسترسازی برای حضور بخش خصوصی و ظرفیت‌هایی که در استان خوابیده و راکد بود استارت خورد تا شرایط اقتصادی در لرستان تغییر کند.

وی گفت: شعار اقتصاد مقاومتی در لرستان عملاً از سال 93 آغاز شد به منظور احیای ظرفیت‌های راکد و حضور بخش خصوصی و امروز نیز با توجه به اینکه امسال به عنوان سال "اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل" از سوی مقام معظم رهبری مزین شده و با توجه به پیشینه کاری که لرستان در سال 93 استارت آن را زد خوشبختانه این استان به اتفاق دو استان دیگر(آذربایجان شرقی و کرمان) به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته شدند که برای الگو شدن باید کارهای بسیار زیادی انجام دهیم.

شاهرخی گفت: بر این اساس بیش از 110 طرح در دست اقدام است که بایستی تا پایان سال محقق شوند و بتوانیم عملاً گامی را در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری برداریم.

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی حوزه‌های آموزشی و پیژوهشی نقش ارزنده‌ای دارند، افزود: در تحقق اقتصاد مقاومتی در لرستان باید از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی استان استفاده شود چراکه معتقدیم این نهاد انقلابی پیشتازتر از خیلی از دستگاه‌های اداری یاری‌گر مدیریت ارشد استان بوده است.

وی گفت: در تدوین برنامه اقتصاد مقاومتی ویژه لرستان 112 طرح و 507 پروژه در نظر گرفته شده که از مجموع این طرح‌ها و پروژه‌ها در سال 95 305 پروژه به اتمام می‌رسد و مابقی نیز در سال 96 محقق خواهند شد.

شاهرخی با بیان اینکه در بحث اقتصاد مقاومتی نقش مهمی برای آموزش عالی تعیین شده است، گفت: همچنین در بخش علم و فناوری، راه‌اندازی سه مرکز رشد تا پایان سال را در دستورکار داریم و بناست دو مرکز شکوفایی خلاقیت و شهرک فناوری آزاد برای پشتیبانی از بخش خصوصی و فناوری‌های نو ایجاد کنیم.

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان بر راه‌اندازی مرکز ناباروری در لرستان تأکید کرد و گفت: در این راستا توقع داریم جهاد دانشگاهی کشور حمایت‌های لازم را از استان داشته باشد.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان نقش ارزنده‌ای در تولید، اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید ثروت دارند، افزود: بناست تا پایان امسال 20 شرکت دانش‌بنیان در لرستان راه‌اندازی شود که سهم جهاد دانشگاهی 5 شرکت است.

شاهرخی تصریح کرد: همچنین بناست مجوز دو کالای دانش‌بنیان و تجاری‌سازی یک محصول دانش‌بنیان را تا پایان امسال در لرستان داشته باشیم.

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان گفت: در بخش اقتصاد مقاومتی توجه جدی به نقش مراکز علمی، پژوهشی و دانشگاهی شده است، بر اساس شناختی که از جهاد دانشگاهی داریم این نقش را قائل هستیم که با روحیه جهادی سهم خود را در توسعه استان ایفا کند.

کد خبر : ۳۷۴۴۹۸